Ahoj,mám opel astra g r.v. 1999 1,4 16V..už mi jde huř řadit,tak jsem se rozhodl zkusit vyměnit olej v převodovce(stejně si myslím že tam nebyl za celou životnost měněn,tak tomu neublížím) chci se zeptat unás v autodílech mi prodavač nabídl tenhle převodák.Prej jsou to dobré převoďáky a specifikaci pro astru splňuje.Myslíte že ho mužu použít děkuji:) http://www.oleje-pema.cz/prevodovy-olej ... 33751.html
Opel astra G 1.4 16v Rv.1999 66Kw
Kod motoru: X14XE
Nic nevymýšlej, zajdi do Opelu a kup si originální olej, který do převodovky patří. Pokud nějak výrazně nezdražili, tak 1 litr stojí kolem 200 Kč. Není tedy důvod experimentovat, nemusí se to vyplatit. Moderní oleje nejsou vždy vhodné pro starší generace převodovek (zejména kompatibilita se synchrony).
Tak dnes som bol v GM po nejake tesnenia tak som sa opytal na olej do manualu, odoved bola že do akej prevodovky, lebo každa manualka ma rozdielne oleje a ta moja F23 ma asi ten drahši olej odporučany cca 12,-é za litrik Takže Denny je to jedno alebo riadiť sa touto informaciou, že pre dany typ je dany olej.
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
Můžete mi upřesnit kde najdu kontrolní šroub hladiny oleje v převodovce? Pročetl jsem celé téma, kouknul do příručky a stejně z toho nejsem moudrý. Na převodovce v Astře G 2.0 DI r.v. 1998 jsem jediný šroub, který by aspoň trochu připomínal kontrolní, našel na těle převodovky vedle vývodu k pravé poloose. Je umístěn v podstatě na těle diferenciálu a výškově cca v úrovni 1/3 výšky poloosy. To se mi zdá poměrně nízko ale nic jiného jsem tam nenašel. Také tápu kolik tam mám mít oleje. Pokud máte někdo údaje k jednotlivým převodovkám, uvítám i tuto informaci.
Prosím o radu, jaký olej do převodovky, nejspíše F35WR ( podle toho Opel infos)
Na začátku vlákna se psalo, že se mění těsnění, je to potřeba, nebo olej vypustím přez šroub?
Díky
Ten červený štandartny ktorý kúpiš v GM alebo Vojty v cene okolo 10-12,-é za litrik ale potrebuješ dve flašky! Tesnenia mysliš tie gufera na polosach, lebo pokiaľ neteču tak sa nemusia meniť, ale najsamprv si mrkni kde ne vypuštaci šrob a potom treba na to prisť ako to povoliť nakoľko je to v dosť stiesnenom priestore!
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
Do Y22DTR sa ani ina prevodovka ako F35 nikdy nemontovala.