vibrace volantu
Re: vibrace volantu
Tak se s Vámi podělím a své laborování s vibracemi.
1.Fáze - vyvážení (beze změny)
2.Fáze - nákup nových kroužků (mírné zlepšení)
3.Fáze - prohození kol(beze změny)
4.Fáze - nastavení výššího momentu při utahování kol (rapdidní zlepšení)
5.Fáze - našel jsem v Novém Jičíně firmu, která dovažuje přímo na autě. To ale až bude čas a prachy.
1.Fáze - vyvážení (beze změny)
2.Fáze - nákup nových kroužků (mírné zlepšení)
3.Fáze - prohození kol(beze změny)
4.Fáze - nastavení výššího momentu při utahování kol (rapdidní zlepšení)
5.Fáze - našel jsem v Novém Jičíně firmu, která dovažuje přímo na autě. To ale až bude čas a prachy.
Opel Astra G Caravan 1.6 16V X16XEL Comfort
- Reklama
Lucky ako je ale možné, že doteraz to bolo v pohode, nemusel som riešiť žiadne fázy. Tie isté disky, tie isté gumy. Klasické vyváženie a ja som jazdil. Teraz nechápem. 

Astra II
Ja som na tom rovnako,tie iste disky a na nich tie iste gumy.Cez zimu uskladnene stym ze som nemal s nimi ziaden problem.Teraz na leto som obul a uz to taha do prava a nepravidelne vibruje volant.Pico píše:Lucky ako je ale možné, že doteraz to bolo v pohode, nemusel som riešiť žiadne fázy. Tie isté disky, tie isté gumy. Klasické vyváženie a ja som jazdil. Teraz nechápem.
Astra 1.6 / 16V / 74kW / EDITION 100 / X16XEL
A bol by som zabudol.Bol som na geometrii koli tomu tahaniu do strany.Trochu mi poliecili lave kolo.Bol tam problem z odklonom kola,tak som si myslel ze prave to ma na svedomi to tahanie na stranu ale mylil som sa.Skusim este prehodit lave z pravym kolom,tak ako to bolo tu spominane.Hoci mi to v Barumke neodporucali,ze takto sa to nesmie robit,hoci mam obojsmerne kola
Mám dotaz. Keď mám origo oplácke alu disky, t.z. že všetko mi sedí (rozteč, aj stredová diera), musím alebo mal by som mať tie vymedzovacie krúžky ? 

Rici_X, mne to našťastie do strany neťahá ale zdá sa mi, že auto je na ceste menej isté. Dnes som to skúšal na krátkom úseku až na 140 a netriaslo to ale zdalo sa mi, že ma to hádže zo strany na stranu. Ale to už je pravdepodobne aj hypochondria z mojej strany.U Teba po tej geometrii došlo k nejákej zmene ?. Resp. čo na to povedali v pneuservise. Nemyslím totiž, že geometria by mala vplyv na trasenie volantu.
Astra II
To nie,ja som siel na geometriu prave koli tomu tahaniu na stranu.No zaujimave je to ze minulu sezonu mi to ani netahalo ani nevibrovalo.Na zimnych to taktiez nevibruje a ani netaha do strany.Tak ale stym tahanim mi nepomohla ani geometria,skusal som ako ty na kratkych usekoch na 130/140km/h a nic,ale lepsie to vyskusam na dialnici.Lebo to vibrovanie u mna je velka zahada.Znicoho nic sa to objavy a aj zmizne.
Mne na F-ku ťahali mierne do strany letné Matadory. Určite to bolo v nich, pretože zimné mi to nerobili a po prezutí na letné zase. Nebolo to ale nijako hrozné. Moja Astra keď pustím volant, auto ide úplne rovno a volant je presne v strede. Ale písal si, že ti nemohli vyvážiť tvoje kolesá, tak problém bude asi v nich ale ja mám všetky vyvážené OK 

Astra II
To je dost mozne ze je problem v nich,len zaujimave je ako mohol ten problem vzniknut.Z nicoho nic ked boli na sebe uskladnene a pri klasickej izbovej teplote.Boli zafacovane foliou a nijako sa nemohli poskodit.
Skús popísať to tvoje vibrovanie bližšie. Nerobí ti to vždy, a kedy to najviac pozoruješ a aké intenzívne je to vibrovanie. Nemáš aj pocit, že auto nesedí dobre na ceste pri 130 a viac ?
Astra II
Rici_X: Na sobě nebo vedle sebe? Ptám se proto, že údajně se může u méně kvalitních disků ( možná i pneu ) stát to, že když je necháš na sobě pár měsíců, tak se jakoby sešišatí či co
Nevím přesně a je to jen z doslechu
Ale prej to pak dělá tyhle blbosti, jako jsou vibrace volantu z ničeho nic apod
Nevím co je na tom pravdy, ale raději je nechávám vedle sebe na stojáka

Nevím co je na tom pravdy, ale raději je nechávám vedle sebe na stojáka

My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
Dunlop SP SPORT 2020 nemá směrový dezán, takže je jedno jak ji na disk nasadí, ale je možné, že jsi je rok předtím sjel k jedné straně a tím že je teď daná obráceně, tak nesedí jak by měla... (jen úvaha, ale vzhledem k popisu tvých problémů velmi pravděpodobná)
END