Je možný,abych kdysi na Kadeta platil pouze za kloub 2500 Kč?Pavel Levák píše: To křupání v kole je 100% homokinetický kloub (jak je již výše uvedeno). Mohla se poškodit manžeta a kloub běžel na sucho a v prachu ze silnice. Budeš s tím jezdit tak dlouho než praskne klec a poloosa bude bez pohonu. Nový kloub stojí kolem 1600kč a manžeta asi 200kč. Práce není obtížná, jen trochu trpělivosti
Klepání při brždění motorem
Opel Astra G 3Dv.edition 100, 1.6 X16SZR,Polar-Sea Blue
Chytrý člověk dělá nové chyby,hloupý stále stejné...
Má Astra G
Má Astra G
- Reklama
Tak jsem s tím byl včera u mechanika a schválně jsem mu neříkal, že by to mohl být homokinetický kloub a jen jsem mu závadu popsal. Typ na homokinetický kloub měl sám od sebe. Pak to se mnou byl projet a nebyl z toho moc moudrý. Pak to zvednul a bez zařazené rychlosti zkoušel ty klouby a prý drží fest. Myslí si, že to jma není. Tím mě teda totálně zmátl. Říkal, že to spíš vypadá na něco v převodovce.
No a dal mi teda radu, která mě moc nepotěšila. Prý to mám nechat a dál to poslouchat, až se to projeví víc. Teda řeknu vám, že nechci čekat, až se to projeví víc. Ještě mám typ na jednoho mechanika, tak ještě zajedu k němu.
Docela už bych to chtěl mít jisté, protože na výměnu těch kloubů jsem už psychicky připraven. Nechal bych si asi vyměnit rovnou oba. Něco to stojí, ale není to taková katastrofa.
Každopádně díky vám všem. Dám vědět až se nějak pohnu z místa.
No a dal mi teda radu, která mě moc nepotěšila. Prý to mám nechat a dál to poslouchat, až se to projeví víc. Teda řeknu vám, že nechci čekat, až se to projeví víc. Ještě mám typ na jednoho mechanika, tak ještě zajedu k němu.
Docela už bych to chtěl mít jisté, protože na výměnu těch kloubů jsem už psychicky připraven. Nechal bych si asi vyměnit rovnou oba. Něco to stojí, ale není to taková katastrofa.
Každopádně díky vám všem. Dám vědět až se nějak pohnu z místa.
Astra G Caravan X18XE, 98
modrá metalíza
modrá metalíza
- Pavel Levák
- Kontaktovat uživatele:
Ono záleží také na tom, zda ten Kadet byl benzínový či naftový, s ABS nebo bez ABS...., ale ta cena za kloub 2500kč mi připadá i s výměnou. Na 1.6 benzín se dal pořídit do 1000 kč.milode píše:Je možný,abych kdysi na Kadeta platil pouze za kloub 2500 Kč?Pavel Levák píše: To křupání v kole je 100% homokinetický kloub (jak je již výše uvedeno). Mohla se poškodit manžeta a kloub běžel na sucho a v prachu ze silnice. Budeš s tím jezdit tak dlouho než praskne klec a poloosa bude bez pohonu. Nový kloub stojí kolem 1600kč a manžeta asi 200kč. Práce není obtížná, jen trochu trpělivosti
OPEL ASTRA G, r.v. 10/2001 1,4 16 V je mým koníčkem
Tak jsem to dál poslouchal a začlo to dělat i při neutrálu a při sešlápnutí brzdového pedálu.
Bylo mi řečeno, že to tím spíš nebude ten homokinetický kloub, ale nějaké ložisko v převodovce.
Tak jsem z toho tak akorát zmatený. Že bych musel měnit půlku auta, to ne.
Bylo mi řečeno, že to tím spíš nebude ten homokinetický kloub, ale nějaké ložisko v převodovce.
Tak jsem z toho tak akorát zmatený. Že bych musel měnit půlku auta, to ne.
modrá metalíza
modrá metalíza
Vnitřní kloub
Tak jsem s tím byl ještě u jednoho mechanika. Opět zkoušel hýbat s klouby a na obou stranách drží prý fest. Jediný volný kloub je ten vnitřní vedoucí z převodovky na pravou stranu.
Údajně to může být buď špatným tím kloubem, nebo vymletými zoubky na té hřídelce kloubu, která je zasazena do diferenciálu. A nebo to může být přímo problém v diferenciálu.
Nevím přesně jak je co uloženo do čeho, byl bych vděčný za nějaký laický popis, jak přesně to na sebe navazuje.
jinak jsem koukal, že u opela kloub přední hřídele úplný vnitřní vyjde na cca 7500 s DPH. Je to ono? Dá se sehnat i od jiných dodavatelů?
Jinak bych zřejmě volil postup nechat si vyndat ten vnitřní kloub, zkontrolovat tu hřídelku a pak podle stavu buď nechat vyměnit, nebo se zaměřit na uložení v převodovce.
Údajně to může být buď špatným tím kloubem, nebo vymletými zoubky na té hřídelce kloubu, která je zasazena do diferenciálu. A nebo to může být přímo problém v diferenciálu.
Nevím přesně jak je co uloženo do čeho, byl bych vděčný za nějaký laický popis, jak přesně to na sebe navazuje.
jinak jsem koukal, že u opela kloub přední hřídele úplný vnitřní vyjde na cca 7500 s DPH. Je to ono? Dá se sehnat i od jiných dodavatelů?
Jinak bych zřejmě volil postup nechat si vyndat ten vnitřní kloub, zkontrolovat tu hřídelku a pak podle stavu buď nechat vyměnit, nebo se zaměřit na uložení v převodovce.
modrá metalíza
modrá metalíza
Byl to benzín 1.8i a cena byla pouze za kloub cca před 5 letyPavel Levák píše:Ono záleží také na tom, zda ten Kadet byl benzínový či naftový, s ABS nebo bez ABS...., ale ta cena za kloub 2500kč mi připadá i s výměnou. Na 1.6 benzín se dal pořídit do 1000 kč.milode píše:Je možný,abych kdysi na Kadeta platil pouze za kloub 2500 Kč?Pavel Levák píše: To křupání v kole je 100% homokinetický kloub (jak je již výše uvedeno). Mohla se poškodit manžeta a kloub běžel na sucho a v prachu ze silnice. Budeš s tím jezdit tak dlouho než praskne klec a poloosa bude bez pohonu. Nový kloub stojí kolem 1600kč a manžeta asi 200kč. Práce není obtížná, jen trochu trpělivosti
Opel Astra G 3Dv.edition 100, 1.6 X16SZR,Polar-Sea Blue
Má Astra G
Má Astra G
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
Re: Klepání při brždění motorem
Tohle jsem psal dennymu,ale dám to i sem,chci co nejdřív co nejvíc info.
Mám dotaz ohledně levého vnějšího homokloubu.
Při jízdě s nohou na plynu se auto chová normálně,(až na lehké vibrace volantu což jsem sváděl na nedávné přezutí gum)ale při ubrání nebo jízdě na neutrál,brždění,zjistil jsem to na přivaděči v 90km/h,klepání dle otáček kola,hukot a po 50 km jízdy jsem jel už jen 30tkou a při zatočení doleva,asi tak 1/2 otáčky volantu a víc i sem tam rána.
Takže za předpokladu,že je to ono,dá se vyměnit (koupit)jen vnější kloub,nebo musím celou poloosu? Nebo nemusím ale měl bych? Už jsem měl i strach o převodovku.
Je divné,že ráno a cestou z práce nejdřív nic,začlo to až tak po 5 km jízdy.Zkoušel jsem cvičně vůli na ložiskách a prachovky na poloose a nikde nic,všecko se zdá ok.
Mám dotaz ohledně levého vnějšího homokloubu.
Při jízdě s nohou na plynu se auto chová normálně,(až na lehké vibrace volantu což jsem sváděl na nedávné přezutí gum)ale při ubrání nebo jízdě na neutrál,brždění,zjistil jsem to na přivaděči v 90km/h,klepání dle otáček kola,hukot a po 50 km jízdy jsem jel už jen 30tkou a při zatočení doleva,asi tak 1/2 otáčky volantu a víc i sem tam rána.
Takže za předpokladu,že je to ono,dá se vyměnit (koupit)jen vnější kloub,nebo musím celou poloosu? Nebo nemusím ale měl bych? Už jsem měl i strach o převodovku.
Je divné,že ráno a cestou z práce nejdřív nic,začlo to až tak po 5 km jízdy.Zkoušel jsem cvičně vůli na ložiskách a prachovky na poloose a nikde nic,všecko se zdá ok.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Mojmec-už jsem ti psal SZ-zkus pro srandu dotažení kol.
- Mojmec11
No zkusím,ale spíš ne,takový štěstí mít nebudu a taky by mne asi trefilo.Po zaparkování jsem cvičně zacloumal oběma př. koly a obě stejné vůle.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Necloumej,vezmi hever,trošku auto odlehči a dotahni kola,pak se uvidí.
- Mojmec11
Tak na hever a kontrolu až zítra.
Dneska totiž denny moc dííííííkyyyyyyyy,spravil jsi mi auto.
3 šrouby povolené a 4-tý jsem málem ztratil.Dneska prostě den blbec a cestou mi to vůbec nedocvaklo,že může být volné kolo,po návštěvě pneuservisu jsem to jak napotvoru nekontroloval.Jakože to vždycky dělám.Zítra asi známého zaškrtím,no i když,taky jsme u toho furt kecali....
Ale je divné,že to nedělalo furt,ale jen když motor netáhl a jezdilo to takhle od minulého úterý.
Dneska totiž denny moc dííííííkyyyyyyyy,spravil jsi mi auto.
3 šrouby povolené a 4-tý jsem málem ztratil.Dneska prostě den blbec a cestou mi to vůbec nedocvaklo,že může být volné kolo,po návštěvě pneuservisu jsem to jak napotvoru nekontroloval.Jakože to vždycky dělám.Zítra asi známého zaškrtím,no i když,taky jsme u toho furt kecali....
Ale je divné,že to nedělalo furt,ale jen když motor netáhl a jezdilo to takhle od minulého úterý.
Opravdu klikař, jezdit s tím takovou dobu při dnešním stavu silnic
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
- Mojmec11
A to jsem jel z práce nejkratší cestou.tzn. po těch největších prdelích,samá díra,hrb a když ne tak stejně hrbatá silnice.Chudák Astra.Tudy zase dlouho nepojedu.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Vždy po výměně kol je potřeba po ujetí 30-50km znovu zkontrolovat a dotahnout kola.
- Mojmec11
Tak jsem si to zkontroloval skoro po 1000 km.
Dneska to ještě zkouknu,doufám,že nebude v háji disk nebo náboj,brzdy.Ale hlavně,že jsem mi neupadlo kolo a jsem naživu,vzhledem k mému stylu jízdy.
Dneska to ještě zkouknu,doufám,že nebude v háji disk nebo náboj,brzdy.Ale hlavně,že jsem mi neupadlo kolo a jsem naživu,vzhledem k mému stylu jízdy.