písk písk písk pííííísskáání
- Reklama
Re: písk písk písk pííííísskáání
A vrací se Ti pořádně třmeny? Podle toho jak to popisuješ, tak bych vsázel na to, že máš chycenej třmen, sice povolí ale ne úplně a tím, že se deska lehoulince opírá, tak píská, proto když přibrzdíš, nebo zatočíš, změní se tlak na vnitřní destičku a přestane to pískat.... Kouknul bych asi na to.Cidla píše: Taky mi to teď píská a to už obě přední...ale nemělo by to pískat při brždění když je to opotřebovaný a dotýká se to kotouče? Mě to píská při normal. jízdě a když přibrzdím nebo zatočím tak to přestana. Už sem je měl sundaný čistil sem je přebrušoval a požád nic..píská a píská..už z toho šílím
END
-
kurnik tak uz taky pozoruju (hlavne ušima) uz snad 5000km mírňounké popískávání při přibržďování (nekde z prave strany), poslednich cca 500km se to celkem zhorsuje, nejdriv to bylo jen mirne pri lehcim pribrzdeni a pri vetsim prislapnuti to prestalo, ted to piska az do zastaveni, humus to poslouchat, skoro jak VLAK jen vyssi zvuk. zadni desky + kotouce jsem menil cca 15tkm zpatky, soucasne dali nove i predni desky (kotouce jen stocili, jojo, chtel jsem tenkrat usetit 2000...). ten zvuk je ted ale uplne stejny jako kdyz jsem pred temi 15tkm mel totalne sjete zadni desky, brutalni piskani kov na kov! takze kdyz jsem vcera prezouval, nechal jsem mechose az aspon vizualne zkontrolujou odbornym okem stav, jeslti to neni havarijni kdyz to tak hrozne piska, ale prej mam na kazdy strane jeste minimalne 5mm desky takze tam NEMA CO PISKAT... ale je to cimdal horsi. jo, piska to JEN PO ZAHRATI. nevim jeslti mam svepomoci shodit desky nejak je ocostit al spis mi prijde jako by nekde byl ostrej kontakt TRMEN/kotouc - zvuk je totiz jednoznacne kov na kov. po zvednuti vozu se kole otaceji uplne lehce, zadne treni, chyba je jen pri brzdeni.
astra g 1.8 16v 85kW kombi comfort r.v. 1999 najeto lehce přes 130tkm, motor x18xe1 ---> ford focus II kombi 1.6 16v 74kW r.v. 2005, najeto 40tkm
-
je to mozne? prave jsem volal do oplu abych zjisitl jak je to se cenou sady kotoucu+desek na predek a cena pry 7.000 s dani! -30% (opel classic akce na dily) + cca 1.000 Kč prace, celkem tedy prace + material na predek 5.900, sakra neni to nejak moc kdyz na zadek je material za 3.500 a na predek v zakladni cene DVAKRAT tolik?Vojta píše:nevim teda co máš za motor ale sada zadních kotoučů a desek orig. opel stojí na moji astru 3300 kč
Naposledy upravil(a) ondrazalsky dne 10 dub 2008, 12:29, celkem upraveno 1 x.
astra g 1.8 16v 85kW kombi comfort r.v. 1999 najeto lehce přes 130tkm, motor x18xe1 ---> ford focus II kombi 1.6 16v 74kW r.v. 2005, najeto 40tkm
Tak ja som toto piskanie riesil minule leto. Najprv to piskalo len trosku, v akrutach nie, ale casom sa to zvysovalo a cim bola teplota horsia tym horsie. Tak som pekne rozobral zadne brzdy, zbrusil dostisky ocistil kotuce, namazal system, rozpohyboval poriadne rucku a nastavil. Odvtedy som ubehol asi 10 000km a ziadny piskot. Robotka tak na hodinku jedna strana. A hodinku nastavenie.
Zacinam mat aj ja problemy s brzdami, piskanie a prehrievanie. nemohol by niekto byt taky dobry, ze by nafotil postup pri generalke brzd?? mam na mysli taky maly navod, ako je napriklad cistenie klapky, ....... pozeral som navod na rozobratie a vymenu brzd platniciek, predne vyzerali celkom v pohode. len tie zadne su asi zlozitejsie, kedze je tam aj rucna brzda. tu treba zvlast nastavit, ci ako.... Mam na mysli kotučove brzdy.
ak by sa taky niekto nasiel bol by som mu vdacny, mozno aj ostatny. Dakujem vopred
ak by sa taky niekto nasiel bol by som mu vdacny, mozno aj ostatny. Dakujem vopred
ASTRA G, 99, 1.6 X16SZR, EDÍCIA 100, STRIEBORNÁ METALÍZA
jáj, no to by ozaj niekto mohol, kto s tým uz má skusenosti....Bo mne začali tiez teraz pred chvilou robit problém brzdy..nejako moc slabo to uz brzí.....normálne sa začínam aj bát. A z pravého predného kolesa ide hrozný zvuk....piska tam dostička o kotuč....hlavne pri cúvaní...Ale teraz najnovsie uz aj pri normálnej jazde...neviem čo s tým môze byt.....poradte...ako by som to mohol aj doma opravit?
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
-
Pridávam sa do skupiny pískačov asi 1 km pred domom mi to začalo hrozne pískať. Keď som prešiel popri dome všetci vybehli, že what´s going on? Keď som chytil pravé zadné koleso, bolo nenormálne horúce. Dvihol so ho a pretočil a trochu sa ozývalo trenie medzi diskom a doštičkou. Asi to rozoberiem a premažem mechanizmus...
Astra G 1,8 16V, 1999, 85 kW, X18XE1
tak ta medzi nami piskacmi vytam.... no tak ja sa uz dlhsie chystam na vymenu kotucov a dosticiek.....Ale to az ked dostanem nejake provizie v praci... len tam nenamaz trecie plochy....bo by si asi uz nezabrzdil.....
no tak ono to trocha trva kym si to sadne..kym sa tam vytvori medzi kotucami a dostickami ta spravna trecia plocha...a ono to je potom uz v pohode....Ale tiez sa neodporuca hned od zaciatku moc moc slapat na brzdovy pedal....