Rucni Brzda
Rucni Brzda
Mam problem s rucni brzdou ---kdyz ji zatahnu a chci povolit tak mi nepousteji brzdy(zadni kotouce) -uz mi to mechanik asi trikrat opravoval a vzdy se to vraci --nechce se mi kupovat nove brzdice ---co mam delat??
- Reklama
Wynns má speciálně na brzdový třmeny, válečky vazelínu. Teď jsem s ní dělal tranzita. Taky mi nepochopitelně zůstaval vyset třmen. Jediný, co se musí udělat, je vytlačit pístky, nadzvednout prachovky a pořádně promazat tou vazelínkou pístky, pak je pomalu zatlačit zpět, znova vytlačit, a znova mazat, tohle opakovat asi třikrát a je to úplně jak kdyby byly nový. Ta vazelína má geniální vlastnosti, jak jsem ji měl na ruce, tak jsem pomalu nedotáhl šroubek, jak mi to hrozně klouzalo, i když jsem ruce otřel do hadru a navíc odolává 1100° C, takže je fakt good. Jen teď z hlavy nevím, jak se jmenuje přesně, zítra v práci kouknu a dám vědět.
END
Zdravím milí kolegové ...
Mám problém v tom, že mě zůstává viset ruční brzda na pravém zadním kole. Lanovod je volný, ale ten čep do brzdového třmenu kola se úplně nevrátí, a proto kolo přibržďuje. Když tomu čepu pomohu rukou, kolo se odbrzdí. Pružina je také v pořádku. Budu muset vyměnit celý brzdný třmen a nebo to jde nějak rozdělat?
Mám problém v tom, že mě zůstává viset ruční brzda na pravém zadním kole. Lanovod je volný, ale ten čep do brzdového třmenu kola se úplně nevrátí, a proto kolo přibržďuje. Když tomu čepu pomohu rukou, kolo se odbrzdí. Pružina je také v pořádku. Budu muset vyměnit celý brzdný třmen a nebo to jde nějak rozdělat?
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
Stejný problém jsem měl já. Můj dvorní mechanik to rozdělával s tím, že tam zůstával viset nějaký pístek - jednak kolo přibržďovalo a trochu pískalo. Vím že mi tam měnil nějaké gumičky, ale přesně nevím jak - rozdělat to tedy jde.AstraMan píše:Zdravím milí kolegové ...
Astra G-caravan,100 edition,1.6 16V,Jungle Green
Údajně by tam měla být šroubovice ,závitová hřídel.Já tento problém vyřešil také na zadním pravém tím,že jsem sundal kolo a pouze jsem asi 5x nastříkal do možných mezírek a skulinek olej ve spreji MD..je to český výrobek obdobný WD.Já tedy tvrdím že ten náš je lepší a také levnější.Po každém tom nástřiku jsem to nechal pár minut působit a potom jsem to rozhýbal kyvadlově.Když chytneš za tu páku,tak s ní můžeš hýbat buď dozadu nebo dopředu.Dělal jsem to v loni na podzím a do teď mám klid.shadow píše:Stejný problém jsem měl já. Můj dvorní mechanik to rozdělával s tím, že tam zůstával viset nějaký pístek - jednak kolo přibržďovalo a trochu pískalo. Vím že mi tam měnil nějaké gumičky, ale přesně nevím jak - rozdělat to tedy jde.AstraMan píše:Zdravím milí kolegové ...
Opel Astra G 3Dv.edition 100, 1.6 X16SZR,Polar-Sea Blue
Chytrý člověk dělá nové chyby,hloupý stále stejné...
Má Astra G
Má Astra G
No pokud chcete vyndat pisty z brzdice tak je jednoducha pomoc... sundat trmen brdice. pak parkrat slapnout na brzdu a je venku. Pozor vytece brzdova kapalina, ty sikovnejsi si pod to neco daji, ti mene zdatni jedinci to vypusti do travy (na zem ).. No radsi se nebudu zminovat do ktere skupiny patrim
No pokud to nekdo namaze tak to asi pomuze, ale ne pokud je vydreny nebo nejak chyceny pistek, nebo telo brzdice!!! To pak pouze novy dil...
No pokud to nekdo namaze tak to asi pomuze, ale ne pokud je vydreny nebo nejak chyceny pistek, nebo telo brzdice!!! To pak pouze novy dil...
OPEL ASTRA DTI_16V - sport edition, Y20DTH, r.v.2001, 3D
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=3299
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=3299
Jo jo, souhlasím, teď si vybavuju, že tam nějaká šroubovice opravdu je - tu rozdělával a měnil mi tam gumičky. Vím že mi ještě říkal, že se někdy stává, že ten pístek mírně orezne a potom se právě blbě vrací a vlastně přibržďuje.milode píše:Údajně by tam měla být šroubovice ,závitová hřídel.Já tento problém vyřešil také na zadním pravém tím,že jsem sundal kolo a pouze jsem asi 5x nastříkal do možných mezírek a skulinek olej ve spreji MD..je to český výrobek obdobný WD.Já tedy tvrdím že ten náš je lepší a také levnější.Po každém tom nástřiku jsem to nechal pár minut působit a potom jsem to rozhýbal kyvadlově.Když chytneš za tu páku,tak s ní můžeš hýbat buď dozadu nebo dopředu.Dělal jsem to v loni na podzím a do teď mám klid.shadow píše:Stejný problém jsem měl já. Můj dvorní mechanik to rozdělával s tím, že tam zůstával viset nějaký pístek - jednak kolo přibržďovalo a trochu pískalo. Vím že mi tam měnil nějaké gumičky, ale přesně nevím jak - rozdělat to tedy jde.AstraMan píše:Zdravím milí kolegové ...
Astra G-caravan,100 edition,1.6 16V,Jungle Green
Na to oreznutí je právě dobrej ten sprej MD,on odrezuje,maže a vypuzuje vodu.Bylo to nouzový řešení,ale platný.Samozřejmě souhlasím jak tu někdo psal,že to rozebral a namazal tou vazelínou.To je úplně nejlepší řešení.Brzy to taky udělám,dokud je léto.
Opel Astra G 3Dv.edition 100, 1.6 X16SZR,Polar-Sea Blue
Má Astra G
Má Astra G
No právě že jsem sundal kolo, promazal jak to šlo a pár krát mezi tím zatahoval a povoloval ruční brzdu... No měl jsem vystaráno asi tak na týden a pak jsem se vrátil do stavu zasekávání
No jak jsem psal, pouze jsem sundal kolo a promazal co šlo k ruční brzdě ( výsledek pouze na týden )... Tak aspoň vím že to budu muset rozebrat a pořádně vyčistit, jinak mám 4X kotouč ( ne bubny )... Tak díky za rady, někdy se do toho pustím...
Ono také na to mělo vliv to, že před dvěma lety když jsem si udělal řidičák, tak jsem pro jistotu na rozjezdy do kopce používal ruční brzdu takže byla neustále v pohybu, ale po měsíci jsem ji přestal používat a přes rok jsem ji ani jednou nepoužil no a takhle to pak dopadlo
Ještě jednou díky
Ono také na to mělo vliv to, že před dvěma lety když jsem si udělal řidičák, tak jsem pro jistotu na rozjezdy do kopce používal ruční brzdu takže byla neustále v pohybu, ale po měsíci jsem ji přestal používat a přes rok jsem ji ani jednou nepoužil no a takhle to pak dopadlo
Ještě jednou díky
No ale ten prvy riadok som pisal o kotucovych brzdach ze o ne sa treba starat ! Mal som tiez auto s kotucovymi brzdamy ten isty problem az do doby kym som to nedal cele rozhodit myslim tym demontaz +montaz a doticny co my ich robil my poradil ich preventivne rozhybavat raz do roka a bol svety klud !
astra g 1.4 16v