Ahoj astraci. Mám auto atra g z16xep 1.6 76kw.mam problém s přední nápravou začala vrzat ale to tak že hodně. vrže to při točení volantem na místě nebo při hodně pomalé jizdě třeba parkování. Pred rokem jsem menil kosti stabilizátoru vrzání se zeslabilo před pár týdny vyměněno horní uložení tlumiče a přestalo to vrzat po přejetí díry .na pár dní byl klid úplně ale teď se vrátilo to vrzání při točení volantem na miste. Dělá to jen při zatíženém autě. Když auto zvednu na heveru obě strany tak to nevrze. Měnil jsem ještě čep řízení protože tyč řízení se chvěje při otáčení volantem a čep nechodil úplně lehce. Dneska jsem sundal manžety na tyči řízení a promazal. Co mě zarazilo tak že píst na levé straně byl pokryty vazelínou a na pravé straně byl suchý
Nicméně jsem promazal axiální kloub na tyči řízení ale taky nepomohlo. Už mě nic nenapada
Vrzání přední napravy
- Reklama
Re: Vrzání přední napravy
Včera jsem vyměnil tyč rizeni, protože stará chodila strašně lehce oproti té nové ale žádná změna. Zítra skontroluju čepy ale opravdu bych řekl že to jde z té převodovky řízení na jiném fóru jsem se dočetl že na hiundai to jednomu vrzalo když měl málo dotažené šrouby právě na převodovce řízení kterými je dotažena k napravnici.tak to zítra vyzkouším. Dneska mám ještě poznatek když prší nebo je mokro tak to vrzání se zmírní. Budu rád za každou radu
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
si vem silkal95 a prostřílej gumové díly silenbloky stabilizační tyč přední nápravy a možná i kosti. - já bych možná šel taky po vrchním uložení tlumičů - ložisku
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
tak už jsem na to příšel i když vrzaní vychazelo z převodovky řízení tak je špatny čep řízení. chvěla se cela tyč řízení i převodovka ale vzal jsem injekční stříkačku a pustil jsem olej pod manžetu a vrzaní přestalo. přitom v čepu žádné vůle, čep chodil lehce žádné tření nebylo cítit ale bylo to tím.ni není tak jak se na první pohled zdá