Tlumiče monroe pro sportovní podvozek na beznem podvozku

Brzdy, tlumiče, výfuk, prostě o všem co je pod autem.
Odpovědět
pajikman

Tlumiče monroe pro sportovní podvozek na beznem podvozku

Příspěvek od pajikman » 06 lis 2014, 11:49

Zdravím,

při výměně pneu mi v servisu urvali horní šroub na tlumiči (horní misky byly volné, tak je chtěli dotáhnout). Chtěl jsem opravu expres, ale to nezvládli, musel jsem na auto čekat do druhého dne a ještě chtěli zaplatit za druhý tlumič (chtěl jsem vyměnit oba, protože se mi nechtělo jezdit s jednim jetym a druhym novym). Bylo mi vyhrožováno že mě skopou a další narážky na možnou nehodu atd když nezaplatím, tak jsem nakonec zaplatil. Ještě mi někde v motoru visí zlomenej imbus, kterej tam spad mechanikovi a pak už ho nenašli...

Jádro otázky: teď jsem zjistil, že mi tam dali MO16770 a MO16771, které jsou určené pro sportovní podvozek, ale já mám podvozek běžný (ještě se na to ty experti ptali, jakej mám podvozek.). Pružiny nechali původní. Otázka, co s tím? Zpět už nejedu, bojím se o život, musím vyměnit za tlumiče pro běžný podvozek, nebo můžu jezdit i na těchto. Jinak na horním uložení tlumičů (pohled pod kapotou ze shora) na každé straně čumí jinak dlouhý kus závitu tlumiče, tak mám ještě podezření, že udělali botu někde tady. A pak ty misky, co mají shora držet tlumič, tak nejsou dotažené až na kapotu, ale jsou cca 1cm ve vzduchu. Prosím poraďte, je to normální?

díky moc!

Reklama

monty.roman

Re: Tlumiče monroe pro sportovní podvozek na beznem podvozku

Příspěvek od monty.roman » 06 lis 2014, 12:16

sportovní tlumiče jsou tužší než normální, takže hádám že to pocítíš na komfortu jízdy.
jinak chápu to správně že ti dali na každou stranu jiný tlumič? (16770 a 16771)

//EDIT: pochopil jsem už: 16770=pravá strana, 16771=levá strana

tak či onak, do takovýho servisu bych víckrát nepáchnul, nemluvě o tom že ty výhružky by jim rozhodně projít neměly, zprasená práce jakbysmet. jestli takhle zacházejí se všemi zákazníky, divím se že pořád fungujou.
[b]Astra G sedan 1.8, X18XE1, 100 edition, Ethanol E85, OPCOM 1.39 ENG[/b]
Galerie zde: http://1drv.ms/1JE7gpZ

pajikman

Příspěvek od pajikman » 06 lis 2014, 16:16

Díky za reakci, no nakonec dnes po cestě cca 20km začal ten pravej tlumič mlátit, když jsem se dostavil se stížností, byl jsem vyhozen již mezi dveřmi. Holt nevýhoda vážit 70kg, to se pak člověk občas bojí o život i když nic neproved :)

No šlo mi hlavně o to, jestli mi někdo můžete potvrdit, že tam tyhle tlumiče můžu mít, abych tim neoddělal ještě něco jinýho. V origo OPEL servisu mi neřekli (možná se báli, abych pak za nima nešel s reklamací), jestli tam můžou bejt nebo ne.

Jo a abych nezapomněl kdyby chtěl někdo zažít "kvalitní" servis na vlastní kůži tak doporučuji Auto Topra. Milá je i paní recepční, která v případě sporu rozebere vaší osobnost a vysvětlí vám, že práce automechanika je svatá (obzvlášť těch jejich), že vy jste nula a že se jejich automechanici nikdy nezmýlí :) Ti jsou navíc fyzicky zdatní a v případě problému neváhají nabídnout fyzickou likvidaci vás i vašeho vozu zdarma :)))) Auto Topra to je prostě jasná volba!

:cry: :cry: :cry:

jerry mouse

Příspěvek od jerry mouse » 06 lis 2014, 18:58

pajikman píše:Auto Topra to je prostě jasná volba! :
No a kde ich najdem ked budem chcieť aj ja športovy podvozok? :lol:
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957

marcus_Astra_

Příspěvek od marcus_Astra_ » 06 lis 2014, 20:16

jerry to zaujima aj mna :D mozme tam ist spolu a zo starym tlmicom ich trosku pohladkat po hlavicke :D inak sportovy podvozok mozes mat len mi nesedi to ze ti pretrca tlmic ponad ulozenie to asi tak nema byt :lol: na tvojom mieste pokial sa tam uz nechces vracat tak chod niekam inam nech ti tam daju tlmice ake tam maju byt a tie co ti dali ti bitkari predaj bud tu alebo na inzercii a budes mat pokoj :)
Marcus_Astra_G_1,8_X18XE1_1998_220 000 tkm_Run_to_OPC-Line_from_GM_Parts
Vectra_B_Caravan_2.2_DTi_Y22DTR_2001_360 000 tkm_Original_Crankshaft_and_Engine_
OP-COM-diagnostika_v.1.39_EN

monty.roman

Příspěvek od monty.roman » 07 lis 2014, 06:39

podle strýčka google mají pobočky v Praze, Plzni, Brně, Prostějově a Ostravě, podle jejich webu prý dělají zabezpečení aut...nechápu tedy co dělali s tlumiči :mrgreen: .

co se jejich práce týče, nemají moc dobré reference...podle lidí vesměs nedodržování domluvených termínů, doprasená elektrika, nutnost reklamací a značná dávka arogance.
[b]Astra G sedan 1.8, X18XE1, 100 edition, Ethanol E85, OPCOM 1.39 ENG[/b]
Galerie zde: http://1drv.ms/1JE7gpZ

pajikman

Příspěvek od pajikman » 07 lis 2014, 09:13

Chlapi, díky za reakce a rady, asi je opravdu sundám a pokusím se je prodat, otázka ale je, kupuje to vůbec někdo, takovéto tlumiče pro sportovní podvozek?

Bylo to původně nevinné přezutí letních pneu na zimní, protože to mám blízko (jsou to ti z Prahy v Holešovicích), jenže pánové si všimli vůle na horní misce tlumičů (která je dle origo servisu normální) začali dotahovat a ten šroub nahoře utrhli, protože matka nešla povolit.

Ondra B.

Příspěvek od Ondra B. » 07 lis 2014, 09:33

Samozřejmě že je vůle spodní části misky normální pod nejvyšší částí misky, myslím ty polokoule nebo jak jinak to nazvat musí být cca 8-15mm vůle k vykompenzování natáčení tlumiče a k vyrovnání naklápění atd.
Od toho tam ta guma je na spodní části misky je.
Jinak ty Tlumiče tam klidě nech, nic se nestane, ale pokud to je takový kvalitní servis, nech si to někde překontrolovat.
Dotažení, usazení pružin atd.
Když jsem si teď v létě měnil na astrách komplet podvozek, tedy tlumiče, pružiny, misky atd.
Musel jsem na jednom autě po 200Km vyndat přední tlumiče a promáznout teflonovou vazelínou misky a uložení pružin na dorazech, vrzalo to...

Hodně zdaru.
Už ne Opel ....
Ex

Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE

pajikman

Příspěvek od pajikman » 16 led 2015, 16:52

Opět zdravím, asi po 14 dnech od opravy, co jsem dal auto do origo servisu aby tlumiče sundali, rozebrali, vyměnili obě horní uložení a pravou tyčku stabilizátoru a dali vše zpět do kupy to začalo opět v pravo klepat.

Bohužel jsem neměl hned čas a do servisu se vrátil až asi po 2 měsících a první reakce byla, že mám vyměnit horní uložení tlumičů. Myslel jsem, že už mi vypadnou oči z ďůlků a uši z hlavy... Tak říkám, že horní uložení mi tam oni sami měnili, tak další reakce, že je pravej tlumič v háji a bude chtít opět novej (asi po 400km??).

Je to vůbec možný, že odejde tlumič po 400km? Když to měl zvedlý a cloumal jsem s pravym tlumičem, tak v tom dost výrazně klepe, levej to nedělá. Mám podezření, jestli třeba nezapomněli vyměnit to horní uložení, ale to se mi dušovali, že ne.

Tlumiče byly oba nové Monroe, viz výše, ale bohužel ze servisu, kam se z důvodu osobní bezpečnosti nehodlám vracet, takže je nemůžu reklamovat.

Asi si zase udělám z Prahy výlet k Dennymu, protože už mi z těch servisáků jde hlava kolem...

Ondra B.

Příspěvek od Ondra B. » 17 led 2015, 17:44

No pokud si neměl 2 měsíce čas a jezdil si s tím, tak ti to asi moc nevadilo a můžeš jezdit i nadále ne? :roll:

Jinak, proč by nemohl tlumič odejít po 400Km např. díky výrobní vadě?
Pokud jsou to totální šity s nálepkou monroe tak bych se tomu nedivil....
Už ne Opel ....
Ex

Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE

pajikman

Příspěvek od pajikman » 18 led 2015, 22:43

Díky za reakci, nepsal jsem, že mi to nevadilo, vadilo a dost, ale neměl jsem čas to řešit a s autem skoro nejezdil, kromě pár nákupů a návštěv o Vánocích :)

Jinak tlumiče jsou z Auto Kelly, tak nevím, jeslti by si troufli prodávat tam něco no name s nálepkou značky...

jerry mouse

Příspěvek od jerry mouse » 18 led 2015, 23:02

Auto Kelly je cely no-name kram 8) :lol: :lol:
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957

Odpovědět