Vibrace + hukot přední kolo
Re: Vibrace + hukot přední kolo
Maros: Jak už bylo řečeno, zkus přehodit kola. A to klepání může být téměř cokoli. Jak budeš přehazovat kola a budeš mít zvednuté auto, zkus jestli není vůle na čepech řízení ( tak, že chytneš kotouč a zkusíš s ním zacukat doleva a doprava jakobys chtěl točit rejd ), pak zkus ještě tyče stabilizátoru ( to jsou ty s těma kul. čepy u tlumiče ). Taky chytit a zakývat s nimi, jestli není v kul. čepech vůle. Já v nich měl mírnou vůli a v autě to dělalo na nerovnostech kravál jako prase. Pak může být vůle ještě přímo v uložení stabilizátoru pod motorem. Zkrátka je toho hodně, takže kontroluj a doufám že najdeš
- Reklama
Takže už je jasné, bylo to ložisko.
Mechanik mi namontoval starší, co se mu válelo doma, s tím, že na něj mám půl roku záruku, kdyby se ozvalo, koupí se nové a zadarmo mi ho vymění.
Mechanik mi namontoval starší, co se mu válelo doma, s tím, že na něj mám půl roku záruku, kdyby se ozvalo, koupí se nové a zadarmo mi ho vymění.
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Dobrý den,
potřeboval by jsem poradit.Mám opla astru f r.v. 97 obyč 1.6 a při průjezdu pravou zatáčkou je cítit ve volantu vibrace a při jízdě je slyšet divné klepání.Nevím co to je. jestli čep na levé straně nebo tak něco? pouze při nerovnostech to klepe.jako když by byly v haji tlumiče, ale jsou nové. a když jedu do leva tak nic.děkuji za odpověd
potřeboval by jsem poradit.Mám opla astru f r.v. 97 obyč 1.6 a při průjezdu pravou zatáčkou je cítit ve volantu vibrace a při jízdě je slyšet divné klepání.Nevím co to je. jestli čep na levé straně nebo tak něco? pouze při nerovnostech to klepe.jako když by byly v haji tlumiče, ale jsou nové. a když jedu do leva tak nic.děkuji za odpověd
Zdravím,
poslední dobou se mi ozývá hluk někde od přední nápravy. Nejvíc to hučí když jedu rovně nebo doleva. Když zatáčím doprava je to tišší. Volant nevibruje a když ho pustím, nikam to nezatáčí. Gumy jsem vyloučil, protože jsem přezouval.
Hluk se ozývá někdy od cca 30 km/h a zní to jako hodně hrubý vzorek pneu. Myslíte, že to jsou ložiska? Já to tipuju na levé ložisko. Je potřeba vyměnit obě?
Díky
poslední dobou se mi ozývá hluk někde od přední nápravy. Nejvíc to hučí když jedu rovně nebo doleva. Když zatáčím doprava je to tišší. Volant nevibruje a když ho pustím, nikam to nezatáčí. Gumy jsem vyloučil, protože jsem přezouval.
Hluk se ozývá někdy od cca 30 km/h a zní to jako hodně hrubý vzorek pneu. Myslíte, že to jsou ložiska? Já to tipuju na levé ložisko. Je potřeba vyměnit obě?
Díky
Bertone 1.8 xe
- vasekpetr1
Jam.Sed: Stav brzdových kotoučů je v pořádku? Není teplé kolo od destiček?
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Po cca 5 km jízdě není teplé kolo. Brzdy byly dělané nedávno, takže by měly být OK.
Bertone 1.8 xe
- vasekpetr1
A co kryt kotoučů? Pokud jr OK, tak potom nejspíš to ložisko, čili náboj.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Klepání může být kulový čep řízení nebo tyč stabilizátoru. A to hučení bych nejspíš tipoval na náboj. Zvednout auto na zvedák a zkusit roztočit kolo. Pro lepší určení náboje je ještě dobré vyndat brzdové destičky aby nešustily o kotouč.
Zdravím. Mezi 45 - 50 km/h se mi klepe volant. Myslíte, že je to tutově vyvážení kol? Při jiných rychlostech je klid. Co když vyměním přední za zadní?
Díky
Díky
Bertone 1.8 xe
- vasekpetr1
Na zkoušku to stačí. Nemáš třeba uvnitř disku nalepené nějaké svinstvo?