Zdravim Oplaci!
Po dlhej dobe bezškodoveho priebehu sa na Vás zufalo obraciam z radou o pomoc.
Dnes mi prišli manžety na homok. klb pri kolese tak som ich išiel vymenit a postupoval som nasledovne:
- ešte ako bolo nasadene koleso tak som si povolil skrutku na homokinetickom klbe
- demontoval som koleso
- vytiahol čap riadenia
- demontoval spodný čap kolesa
- uplne vyšroboval matku na homokinetickom klbe (matka čo je v strede kotuča) a vytiahol podložku
- V POSLEDNOM kroku som chcel vyrazit homokineticky klb z ložiska uderom kladiva -drevenej latky - po zavitovej tyči zo stredu kotuča ale ani za svet sa mi to nedari, skúšal som ju aj zo stahovakom ale ani nepohone , tak neviem či som zabudol na nejaky poistny kružok alebo prečo to nejde? ?? :stena:
dakujem za rady
Vymena mažety na homokinetickom klbe --PROBLEM
- peterko007
Vymena mažety na homokinetickom klbe --PROBLEM
Opel Astra 1.4 Twinport r.v.2008 Z14XEP
- Reklama
-
Re: Vymena mažety na homokinetickom klbe --PROBLEM
Aké tažké si použil kladivo? Nie na nič si nezabudol, ale može sa stať že ked to ešte dole nikdy nebolo a ma to dosť dobry nabeh tak by to mohlo robiť problem. Rychle riešenia asi bude totok: Ked mas nejaky spray uvolnovač tak ho tam nastriekaj pripadne ak nemaš niš tak aspon WD-čko by mohlo postačit, chvilku to nechaj pôsobiť a potom nakruť na koniec homokinenaku tu upevnovacu maticu tak, aby boly všetke zavity na matici, ale na samom začiatku nie dalej dovnútra, potom po tom jebny vačšim kladivo najsamprv slabšie na možne odlepenie a až potom poriadne ked to nepôjde po dobrom, pozor ale bez drevenej podložky ta pôsoby ako nežiaduci tlmič. Vela štastia, potom poreferuj ako ti to išlo!"
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Je to zalepené lepidlem.Nejlepší je vzduchový vyrážeč.
-
To som zvedavý čo za fasa by to lepilo lepidlom! Ja na to dávam medenú vazelínúdenny píše:Je to zalepené lepidlem.Nejlepší je vzduchový vyrážeč.
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
- denny
- Kontaktovat uživatele:
To se zeptej ve výrobním závodě.jerry mouse píše:To som zvedavý čo za fasa by to lepilo lepidlom! Ja na to dávam medenú vazelínúdenny píše:Je to zalepené lepidlem.Nejlepší je vzduchový vyrážeč.
Jsem to zjistil u aut z výroby v Gliwici
Je to pěkně na ho.no.
-
+ nejaký dobrý výkonný fén!denny píše:Je to zalepené lepidlem.Nejlepší je vzduchový vyrážeč.