Hučení kola-konečně vyřešeno
Hučení kola-konečně vyřešeno
Ahoj, jen bych se chtěl podělit o zkušenost, kdyby měl někdo podobný problém a už si nevěděl rady Hučelo mi pravé přední kolo, hlavně, pokud se zatížilo. Vloni bylo měněno ložisko, ale mechanik mi tam dal Starline. Tak jsem si myslel, že holt odešlo a tak jsem si tam sám namontoval SKF. Furt hučelo. A to hodně. Tak jsem jel s autem k jednomu mechanikovi. Že prý stoprocentně ložisko. Dobrá, montoval jsem si ho tam sám, tak jsem možná udělal něco blbě. Vyměnil tedy už podruhé ložisko a problém nevyřešen. Tak jsem jel po radě (odtud z fóra) na STK, kde mi změřili geo. Odklon na pravé straně dva stupně. Zajel jsem do jednoho nového servisu u nás ve městě, ať udělaj geo. Za dvě hoďky jsem si vyzvedl auto a pan majitel mi sdělil, že geo nejde udělat, protože zjistili, že je ohnutá těhlice. Přišlo mi to divný, myslel jsem, že litina praskne a né, že se ohne. Koupil jsem na vrakárně za patnáct kil jinou, dneska jí vyměnili, udělali geo a KONECNĚ je klid
- Reklama
Re: Hučení kola-konečně vyřešeno
já mám po nehodě jeden stupen asi taky změním těhlicu ale muže to byt tlumík,rameno nebo u cela naprava to aby se člověk posral...hlavně žes to vyřešil
astra G 5dv: xenony,opc front,16''corsa D... momentálně bílá+černá střecha a ruzne upravy...
Tak to Ti závidim, já to mám před sebou..Loni jsem dával na levou přední stranu nový náboj-kvůli špatnýmu ložisku. Před týdnem jsem nechal udělat komplet čepy a stabilky na obou stranách, udělal geometrii a říkal si- zas na čas klid, ale ono houby, při jízdě slyším jemný hučení od levýho kola--takže asi vezmu 4K a půjdu koupit nový náboj...je to fakt na posrání.
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
já už cca 2-3 roky řeším záhadné hučení, at. zcela jistě předního pravého kola! Hučení začne u 60km/h přestane u 70km/h a pak začne u 85km/h a skončí u 100km/h, hučení je pravidelně přerušované, pneumatikami to není, dělá to stejně jak na letních tak i zimních, žádný rozdíl! Ložisko nevím jestli to může být, leda že by se chtělo odporoučet už 3tím rokem, geometrie byla udělaná a žádná změna? Jednou to hučí méně, podruhé více?!?!?!?! Dělá to tedy to kolo u kterého nebylo ložisko zatím měněno, ale jak jsem psal je divné, že už to 3tím rokem hučí a nezhoršuje ani nezlepšuje se to! Když mi odcházelo ložisko na vedlejším kole, tak během měsíce se s tím už nedalo jezdit jak to bylo hlučné!
Zdá se mi, že při zatočení doleva, hučí více......ložisko asi nelze promazat že?
Zdá se mi, že při zatočení doleva, hučí více......ložisko asi nelze promazat že?
radime me taky hucelo dva roky a nevim jak dlouho predemnou a az pak sem vymenil a zacal mi hucet zadek
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
No Mirďo koukám, že to nemáš v soukromí teda moc vyhraněný
Mobil : 602318645
Ahoj chlapi,mám podobný problém..Minulý týden jsem v rámci záchrany holého života,kdy se mi v protisměru vyřítil ze zatáčky boreček ve Favoritu,instinktivně strhnul volant doprava,a bohužel jsem trefil dost nepříjemný obrubník chodníku.Odnesla to guma,ráfek,a bohužel i asi něco navíc.
Po přehození rezervy se mi začalo ze předu ozývat takové šmechtání.Rezervou to asi není,protože to dělá ikdyž kola přehodím.Zajímavé je,že se zvuk objevuje přesně při rychlosti 56km/h,a ustane při 60km/h,ale jen se zařazeným stupněm 4,nebo 5.Na neutrál ani muk.Do volantu nic nekope,žádné vibrace,řízení netáhne ani malinko.Prosím pomoc.
Po přehození rezervy se mi začalo ze předu ozývat takové šmechtání.Rezervou to asi není,protože to dělá ikdyž kola přehodím.Zajímavé je,že se zvuk objevuje přesně při rychlosti 56km/h,a ustane při 60km/h,ale jen se zařazeným stupněm 4,nebo 5.Na neutrál ani muk.Do volantu nic nekope,žádné vibrace,řízení netáhne ani malinko.Prosím pomoc.
Opel Zafira X16XEL
Co ucho neslyší,to srdce nebolí..
to muze byt neco kolem napravy rameno,lozisko,homokloub,poloosa tam muze byt chyba
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
No právě,jenže jak to diagnostikovat přesně...Měnit díl po dílu,to by asi byl záhul na kapsu..Homokineťák to asi nebude,ten mi na bývalém autě dělal jiný maras.Ložisko,to nevím..Mám strach spíše z poloosy..Jen mi nedává smysl,že to šmechtá jen při zařazeném stupni...
Opel Zafira X16XEL
Tak dnes opět s uchem nastraženým..Jeden postřeh-šmechtá to jen při zařazené rychlosti a to v otáčkách od 2100 do 2300,a naopak.Může mi prosím tady někdo napsat,jaké jsou projevy ohnuté poloosy??
Opel Zafira X16XEL
aco při zařazené rychlosti a vyšlápnuté spojce? pokud to dělá i potom asi převodovka.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nyní Civic
Ahoj,teď vyzkoušeno,při vyšlápnutí spojky klid..
Opel Zafira X16XEL
ložisko spojky
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
nyní Civic
nyní Civic
Jo,to mne taky teď napadlo...Jen mi fakt nejde do hlavy,že to dělá při zařazené jakékoliv rychlosti při otáčkách 2100-2200.Neomylně,přesně..Jak nahoru,tak dolů..
Opel Zafira X16XEL
Ještě zkusím zítra zvedák,nastartovat,zařadit,a uvidím...Doufám,že to takhle půjde diagnostikovat přesně..
Opel Zafira X16XEL