Pruziny
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pruziny
Stačí navštívit Autokelly,vezmi pružinu Monroe SP0427\pro 5dveř\ a pružinu Monroe SP 3299\pro kombi\ a postav je vedle sebe a hned to uvidíš.
Pak si vezmi tlumič Monroe 23908\pro 5dveř\ a tlumič 23947 \pro kombi\ a hned ti bude zcela jasno.
Pak si vezmi tlumič Monroe 23908\pro 5dveř\ a tlumič 23947 \pro kombi\ a hned ti bude zcela jasno.
- Reklama
je to všechno stejné je to jedno jestli to je na kombi 1,6 nebo na coupé 2,2.kámoš který to objednával z německa tak říkal že to jede všechno na jedné lince bez ohledu na to jaký máš motor v autě nebo jestli máš 3dveř nebo combi.jediné v čem se to liší je popis na krabici nic víc
takže to v klidu můžeš koupit.tímhle jsem myslel sportovní pružiny jinak seriové jsou pochopitelně každé jiné

Opel kadett gsi 2.0 16v
Opel astra g coupe 2.2 16v linea blu
jinač kdyby jsi je nechtěl tak já bych je vzal na coupé

Opel kadett gsi 2.0 16v
- Petr X14XE
Tak ted babo rad
kyždy řika něco jineho
Je třeba taky pravda že když jsem ještě chtěl štelovaci podvozek,tak tam bylo taky napsano na vše bez ohledu motoru nebo karoserie

Je třeba taky pravda že když jsem ještě chtěl štelovaci podvozek,tak tam bylo taky napsano na vše bez ohledu motoru nebo karoserie

- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
věřil bych dennymu, ví o čem mluví a má s tím bohaté zkušenosti 

Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
je jasné že ty origo mají jinou délku a taky asi i tuhost ale ty sportovní jsou všechny stejne kamoš má zase hodně zkušeností se sportovnímy pružinami a když vozil přimo z fabryky z německa pružiny tak tam vyráběli určitou tuhost a délku ale nerozdělovali to na kombi nebo sedan nebo podle motorizace.když už by jsi chtěl nějaké pružiny na míru tak by jsi musel koupit přímo u opla na daný model třeba od steinmetz nebo irmscher.takové to kw,weitec nebo v maxx dělají pro všechny modely stejné pružiny
Opel kadett gsi 2.0 16v
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Stopro ti garantuju,že i sportovní jsou jiné pro kombi a hatsch.Člen Paul je mi svědkem.Na jeho vůz mu prodali pro hatsch a měl kombi.Ty pružiny normálné vypadly.Prostě na zvedáku jsi je rukou vyjmul a zase dal zpět.Čili za jízdy by to byl docela mazec.lukin66 píše:je jasné že ty origo mají jinou délku a taky asi i tuhost ale ty sportovní jsou všechny stejne kamoš má zase hodně zkušeností se sportovnímy pružinami a když vozil přimo z fabryky z německa pružiny tak tam vyráběli určitou tuhost a délku ale nerozdělovali to na kombi nebo sedan nebo podle motorizace.když už by jsi chtěl nějaké pružiny na míru tak by jsi musel koupit přímo u opla na daný model třeba od steinmetz nebo irmscher.takové to kw,weitec nebo v maxx dělají pro všechny modely stejné pružiny
Něco jiného je pokud dávaš vše včetně tlumičů.Jenomže to je ale za jiný peníz.
Právě jen tak pro nic za nic to rozdělovat nebudou kombi, 5dvéř , kůpé ..... 

5ti dveřový Géčko je už minulost ....
Novej povoz je GTC s kamnama pod kapotou :-)
4E7 7770
Novej povoz je GTC s kamnama pod kapotou :-)
4E7 7770
tak právě proto se doporučují k pružinám sportovní tlumiče které jsou i kratší aby ti ta pružina nevypadla.bez těch tlumičů by měli ty sportovní pružiny mít jen nějakou délku je jasné když tam dáš na seriové tlumiče krátke pružiny tak ti vypadnou.ja jen napsal to co jsem slyšel jak to tam balí ty pružiny zrovna u kadetta to bylo všechny byly stejne ale jen do krabic balily 1.3-1.6pak ty samé 1.6-1.8gsi potom 2.0 8v-2.016v taky jsem se trošku tomu divil.možná u toho kombi ten rozdíl bude ale z coupé na hatch bych to neřešil.jinak pošli mi cenu na sz těch kw pružin a ja bych je od tebe pak vzal kdy jsi nebyl zpokojený 

Opel kadett gsi 2.0 16v
za jizdy by normálně nevypadly to by musel někde hodit velky skok aby letěl kolama nad zemídenny píše:Stopro ti garantuju,že i sportovní jsou jiné pro kombi a hatsch.Člen Paul je mi svědkem.Na jeho vůz mu prodali pro hatsch a měl kombi.Ty pružiny normálné vypadly.Prostě na zvedáku jsi je rukou vyjmul a zase dal zpět.Čili za jízdy by to byl docela mazec.lukin66 píše:je jasné že ty origo mají jinou délku a taky asi i tuhost ale ty sportovní jsou všechny stejne kamoš má zase hodně zkušeností se sportovnímy pružinami a když vozil přimo z fabryky z německa pružiny tak tam vyráběli určitou tuhost a délku ale nerozdělovali to na kombi nebo sedan nebo podle motorizace.když už by jsi chtěl nějaké pružiny na míru tak by jsi musel koupit přímo u opla na daný model třeba od steinmetz nebo irmscher.takové to kw,weitec nebo v maxx dělají pro všechny modely stejné pružiny
Něco jiného je pokud dávaš vše včetně tlumičů.Jenomže to je ale za jiný peníz.

Opel kadett gsi 2.0 16v
jinak pružiny kreté fakt za něco stojí a jsou podle modelu tak dělá koni a nebo eibach.taky to snížení mají jenom kolem -35 až-45 a taky ví proč.ostatní klidně dělají až do -60 někdy i -80 ale je to k ničemu protože to potom bouchá o doraz pořád v horším případě to sedí jen na dorazu vlastní zkušenosti.
Opel kadett gsi 2.0 16v
- denny
- Kontaktovat uživatele:
KW taky montuji,a pokud neměníš i tlumiče,tak taky rozdělují hatsch a kombi.A rozdíl je taky 30mm v celkové výšce pružiny hatsch vůči kombi.Prostě je tam pořád 30mm výškový rozdíl.
HR montuji také a bez tlumičů je to taky tak.Eibach to samé.
Pro příklad
Caravan 30\30
http://www.tuning-in.cz/opel-astra-g-ca ... -t-98.html
Zbytek,sedan hatsch,coupe 30\30
http://www.tuning-in.cz/opel-astra-g-se ... -t98c.html
Prostě kombi je jiné.Všichni to vědí.Paulovi tenkrát taky někdo z obchodu nabulíkoval,že je to stejné a skončil tak,že předek šel 30 a zadek 60.Na přiloženém listu bylo jasně napsano -nein fuer caravan.Ale interneťák se na něj s reklamačkou vybodl,tak jsem mu tam asi před 20 členy Astra fora namontoval použité z hatschbachku a bylo OK.Dělal jsem mu to u mě na srazíku.Klidně se poptej,Capone,Trdlo,Astraman............
HR montuji také a bez tlumičů je to taky tak.Eibach to samé.
Pro příklad
Caravan 30\30
http://www.tuning-in.cz/opel-astra-g-ca ... -t-98.html
Zbytek,sedan hatsch,coupe 30\30
http://www.tuning-in.cz/opel-astra-g-se ... -t98c.html
Prostě kombi je jiné.Všichni to vědí.Paulovi tenkrát taky někdo z obchodu nabulíkoval,že je to stejné a skončil tak,že předek šel 30 a zadek 60.Na přiloženém listu bylo jasně napsano -nein fuer caravan.Ale interneťák se na něj s reklamačkou vybodl,tak jsem mu tam asi před 20 členy Astra fora namontoval použité z hatschbachku a bylo OK.Dělal jsem mu to u mě na srazíku.Klidně se poptej,Capone,Trdlo,Astraman............
Zdar, tak jsem to tu přečetl a nejsem z toho moudrý. Mám combi 2.0dt a dával jsem tlumiče na předek z 1.7dt htb. a když jsem je poměřil byli rozměrově stejné. Použil jsem i táhla na stabilizačku a taky stejná délka. Jen průměr péra je o nějakou desetinu tenčí, jinak je stejné. Jde my o to jestli ty pružiny můžu použít nebo je v nich opravdu rozdíl. Na 1.7dt byli nové jeté měsíc.
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
mám správnej typ pružin na přední nápravě s označením W3??? ať se divám na jakoukoliv astru tak všechny maj předek oproti mému níže než já...zadní pružiny označení - JP výška standartní při srovnání s ostaními astrami..ale ten předem je moc vysoko a to se mně nezdá!!!!čím to? zadní pružiny jsou měněné!!!
Viz foto.....
KDYŽ SI zadám do vyhledavače pružina typ W3 - tak mně vyskočí sportovní pružiny!!!!!!????
Viz foto.....
KDYŽ SI zadám do vyhledavače pružina typ W3 - tak mně vyskočí sportovní pružiny!!!!!!????
Ja to mam to same na zafire,neviem cim to moze byt.