pri dobrzdovani abs bez abs ?
Re: pri dobrzdovani abs bez abs ?
funzoo ty delas pro autokelly ze jim delas ksefty? ..jinak nemam moc rad takove ty ''komercni'' prodejny a servisy..mam svoje zkusenosti s modernima opravarema kotlu-nove auto,hadry jak z cistirny cumi na to jak pi*ca a vymeni pul kotle nez to funguje,dela machra a sebere za to nehorazny peniz ,ja dojdu zmacknu reset kotel naskoci hup! nebylo treba nic menit..
a uz vubec neverim mechanikum z oficial a komercnich servisu,nechovaji se lidsky a hadry maji az podezrele ciste...ale to uz je jine tema
a tema ABS cidlama tak proc me vede do bubnu jakysi konektor???!!!!!!!!!!!!
a uz vubec neverim mechanikum z oficial a komercnich servisu,nechovaji se lidsky a hadry maji az podezrele ciste...ale to uz je jine tema
a tema ABS cidlama tak proc me vede do bubnu jakysi konektor???!!!!!!!!!!!!
astra G 5dv: xenony,opc front,16''corsa D... momentálně bílá+černá střecha a ruzne upravy...
- Reklama
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
čidla ABS jsou na každem kole. jak předni tak zadní.. jinak nejde koupit samostatné čidlo musí se koupit cely naboj.. a nejlevnější co jsem sehnal je kolem 2300 kč 1kus třeba je někdo sežene levněji. ale todle je cena za kvalitní ložisko.
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
toto nieje tema pre vase somariny ..
ja potrebujem pomoct lebo neviem co mam robit ... navyse ja v zadu nemam ziadne bubny ale kotuce ... nejde o konektor ABS ale oto co sposobuje moj problem a ci to vyriesi vymena prednych dosiek...
a dufam ze cidla su naozaj len v predu .. inak neviem co urobim ...
ja potrebujem pomoct lebo neviem co mam robit ... navyse ja v zadu nemam ziadne bubny ale kotuce ... nejde o konektor ABS ale oto co sposobuje moj problem a ci to vyriesi vymena prednych dosiek...
a dufam ze cidla su naozaj len v predu .. inak neviem co urobim ...
Opel Astra G, r.v. 1999, 1.8 16V.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jak tu píšou kluci, problém bude v čidle ABS. Pokud je to LP kolo, tak k tomu i nesmyslně lítá a zůstává viset tachometr, pokud je to PP, tak se nic neděje . Čidlo nelze koupit samostatně, pouze jako komplet náboj, jak je tu psáno...
Nejlepší je píchnout na diag, kde je chyba.
Nejlepší je píchnout na diag, kde je chyba.
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
asi tak a neresit to spekulacema,no ne dycky to de viresit pisemne
astra G 5dv: xenony,opc front,16''corsa D... momentálně bílá+černá střecha a ruzne upravy...
tak nějak se vmísím do debaty. když jde o brzdy tak já osobně bych doporučoval výměnu destiček a ne nějaký přehazování. Brzdy jsou základ A určitě zkouknout kotouče. pokud by šli stočit tak stočit ale osobně jsem s tím neudělal dobrou zkušenost a novej kvalitní kotouč je asi to nejlepší. U mě šlo o to že po stočení jsem jezdil v dešti a jak byl kotouč oslabený stočením tak se zkroutil a kopal do volantu. Podle mě jsou čidla ABS na předku a i na zadku ale jak zakladatel vlákna píše o ABS mu nejde. Nejsem si jistý jestli jsem dobře v předchozích příspěvcích pochopil jak je myšleno přehození zadek vs předek. To snad ani nejde jelikož mam dojem že desky v zadu jsou menší než v předu. Nechci rozumovat ale myslím že tak to asi je.
Edit-- po prozkoumání tematu jsem rozluštil že nejde o přehození destiček ale o jejich výměnu. Jestli mu kope pedál a spíná ABS tak problem by mohl být i v ojetých gumách ale asi si odpověděl sám na svou otázku když píše že má v pytli desticky. Teda pokud popis potíží TRRRRRR je buď kopání do pedálu a nebo jen zvuk který se ozve při brždění.
Edit-- po prozkoumání tematu jsem rozluštil že nejde o přehození destiček ale o jejich výměnu. Jestli mu kope pedál a spíná ABS tak problem by mohl být i v ojetých gumách ale asi si odpověděl sám na svou otázku když píše že má v pytli desticky. Teda pokud popis potíží TRRRRRR je buď kopání do pedálu a nebo jen zvuk který se ozve při brždění.
OPEL ZAFIRA 1.8 16v 85kw - rok 2000 X18XE1
https://picasaweb.google.com/106136654297466934849/Zafira
Jsou jen dva druhy aut - Opel Zafira a ty ostatní
-
- Kontaktovat uživatele:
kubes, nedělám pro kelly a osobně u nich už nic nekupuju, ale bylo to první co mě napadlo kde to najisto najít a šlo o představu co má hledat, jak to čidlo vypadá.. jak jsem psal, já koupil za tuším 130 kč/ ks(nějaká neznámá značka, ale na takovéto čidlo to stačí) a v kelly stojí mnohem více...
hante, lépe bych to nenapsal a souhlasím, že v tomto případě vyměnit destičky, které stejně potřebuje vyměnit a až pak se uvidí zda problém přetrvá
jinak mě přijde že to abs nebude, ale právě ty sjeté desky - taky se mi to stalo a tvářilo se to jako by mi do pedálu kopalo abs. Ve skutečnosti byla jedna vnitřní deska sjetá a kouskem kovu se dotýkala o kotouč a to zbůsobovalo to kopání..
honza, jak už jsem psal, podle mě to budou desky, které píše že má sjeté a cca rok mu to ukazuje že je má sjeté.. mě se třeba desky sjely od prvního projevení na display asi do týdne.. teda aspoň ta jedna vnitřní co píšu výše...
hante, lépe bych to nenapsal a souhlasím, že v tomto případě vyměnit destičky, které stejně potřebuje vyměnit a až pak se uvidí zda problém přetrvá
jinak mě přijde že to abs nebude, ale právě ty sjeté desky - taky se mi to stalo a tvářilo se to jako by mi do pedálu kopalo abs. Ve skutečnosti byla jedna vnitřní deska sjetá a kouskem kovu se dotýkala o kotouč a to zbůsobovalo to kopání..
honza, jak už jsem psal, podle mě to budou desky, které píše že má sjeté a cca rok mu to ukazuje že je má sjeté.. mě se třeba desky sjely od prvního projevení na display asi do týdne.. teda aspoň ta jedna vnitřní co píšu výše...
Diablo, záleží, jak na tom jsi technicky i finančně,
já bych to nejdříve rozdělal a potom podle potřeby, je li nutné měnit všechny,
koupil nějaké levné a už šetřil na výměnu za kvalitnější.
a je dobré uvést - odkud jsi, dost to tady pomůže
ps a je systém BOSCH nebo ATE
já bych to nejdříve rozdělal a potom podle potřeby, je li nutné měnit všechny,
koupil nějaké levné a už šetřil na výměnu za kvalitnější.
a je dobré uvést - odkud jsi, dost to tady pomůže
ps a je systém BOSCH nebo ATE
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
tak dnes na sněhu mě to dělalo to co tobě ale na suché vozovce to nedělá...
Mě to čas od času udělá taky a výměna destiček nepomohla. Na identifikaci problému jsem použil jednoduchou metodu a to vytažení pojistky ABS.A bylo po problému.Bohužel je společná se servem,tak se trochu nadřeš s volantem.
Astra 1,4 16V
dik chlapi ja to tiez vidim na dosticky aj moj mechanik ja som z Kosic zo slovenska ...
podla mna to s ABS alebo resp. ze by bolo chybne ABS tomu neverim aj ked som neurobil nic preto aby som to 100% vylucil nakolko neviem ako to urobit ale verim ze pokial by stym nieco bolo tak mi ABS zasvieti ... mozno ... teda
urcite vpondelok vymenim predne dosky v pripade ze to neprestane bude nutne vymenit zadny pravy kotuc ... ak je teda pravda ze cidla su na vsetkych kolesach a nie len prednych .... a az ked to vsetko urobim a problem bude pretrvavat tak potom to budem povazovat za vazny problem sktorym sa nebudem vediet pohnut dalej a bude nato treba kopu penazi ktore momentalne nemam ... zatial som si vzdy auto urobil sam technicky a zrucne so mnatom dobre ...
podla mna to s ABS alebo resp. ze by bolo chybne ABS tomu neverim aj ked som neurobil nic preto aby som to 100% vylucil nakolko neviem ako to urobit ale verim ze pokial by stym nieco bolo tak mi ABS zasvieti ... mozno ... teda
urcite vpondelok vymenim predne dosky v pripade ze to neprestane bude nutne vymenit zadny pravy kotuc ... ak je teda pravda ze cidla su na vsetkych kolesach a nie len prednych .... a az ked to vsetko urobim a problem bude pretrvavat tak potom to budem povazovat za vazny problem sktorym sa nebudem vediet pohnut dalej a bude nato treba kopu penazi ktore momentalne nemam ... zatial som si vzdy auto urobil sam technicky a zrucne so mnatom dobre ...
Tahle debata se svezla k ABS hlavně proto že naše auta mají přesně ten věk kdy tyto komponenty odcházejí. I když nyní nebude toto tvůj problem do budoucna se to hodí.
TAK CHLAPI, TEDA MAM VYMENENE PREDNE DOSKY
ZADNE KOTUCE + DOSKY
A MOJ PROBLEM PRETRVAVA NAPADA NIEKOHO PRECO MI TO MOZE ROBIT?
- PRI DOBRZDOVANI CCA POSLEDNY METER DO UPLNEHO ZASTAVENIA MI SPUSTI BEZDOVODNE ABS
ZADNE KOTUCE + DOSKY
A MOJ PROBLEM PRETRVAVA NAPADA NIEKOHO PRECO MI TO MOZE ROBIT?
- PRI DOBRZDOVANI CCA POSLEDNY METER DO UPLNEHO ZASTAVENIA MI SPUSTI BEZDOVODNE ABS
A MOJ PROBLEM PRETRVAVA NAPADA NIEKOHO PRECO MI TO MOZE ROBIT
Ptáš se a přitom si odpovídáš sám
1.chyba : aj ked som neurobil nic preto aby som to 100% vylucil
2.chyba : problem bude pretrvavat tak potom to budem povazovat za vazny problem sktorym sa nebudem vediet pohnut dalej a bude nato treba kopu penazi
Já tedy nevím,ale jednoduchou diagnostiku popisuju o pár příspěvků výše a tak nějak mi to přišlo zadarmo .Jen pro doplnění,nehlásí to nic
Ptáš se a přitom si odpovídáš sám
1.chyba : aj ked som neurobil nic preto aby som to 100% vylucil
2.chyba : problem bude pretrvavat tak potom to budem povazovat za vazny problem sktorym sa nebudem vediet pohnut dalej a bude nato treba kopu penazi
Já tedy nevím,ale jednoduchou diagnostiku popisuju o pár příspěvků výše a tak nějak mi to přišlo zadarmo .Jen pro doplnění,nehlásí to nic
Astra 1,4 16V
a co pneu. nejsou už v horšim stavu??? taky možnost. Tlumiče a podobně?