veľmi citlivé riadenie
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: veľmi citlivé riadenie
ja sa to chystam uz dlho vymenit len neni casu
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
to hej to sa vsetko stiha v pohode ale potom ist na geometriu to nestiham ked v robote do siestej a vsetky pneu v okoli su tiez do siestej
-
- Kontaktovat uživatele:
hold ja budem musiet lebo ked budem menit capy tak asi vymenim aj stabil a horne ulozenie tlmicov preto sa mi do toho moc nechce kvoli tej geometrii
S astrou musíš na geometrii jen pokud měníš vnější čepy. Tlumiče, kosti ani spodní čepy na geometrii vliv nemají... Odklon je daný, rovná se jen sbíhavost/rozbíhavost.
END
Palix, mám najazdených 13.350,- km, nikde som nekolidoval a k autu sa správam ako k k členovi rodiny. Práve, že už neviem či to robilo aj minulé leto. Riadenie som si začal všímať po problémoch s vibrovaním volantu a človek potom nie je dostatočne objektívny. Čo to znamená, že volant má dobrú spätnú väzbu, či odozvu
Astra II
Čepy řízení jsem měnil nedávno, na autě se to projevovalo tak že to víceméně náhodně na obě strany strhávalo volant při brždění i při rozjezdech. Když jsem volant pustil za jízdy tak to právě taky jako by odplavalo doleva nebo doprava úplně náhodně zkrátka v nich byla vůle jak hovado. Astra šla na zvedák a trvalo to asi 30 minut i s novýma tyčema stabilizátoru a zhnilým džákem výfuku... a ouha opravdu to byly ony...
Podle mě není podstatné kolik na tom máš naježděno, stačí jedna díra, nějaká nedokonalost od výroby, čepy řízení jsou spotřební zboží stojí pár kaček a vyměněné jsou za chvíli ...po zkušenostech s plaváním bych se zaměřil na ně.
Podle mě není podstatné kolik na tom máš naježděno, stačí jedna díra, nějaká nedokonalost od výroby, čepy řízení jsou spotřební zboží stojí pár kaček a vyměněné jsou za chvíli ...po zkušenostech s plaváním bych se zaměřil na ně.
-
- Kontaktovat uživatele:
tak asi ich pojdem kupit aj ja aj stymi stabil tyckami aby to bolo vsecko v richtigu ako ma byt
Ja neviem, ale asi to znamená, že na niektorých autách ide volant bez zjavného odporu a reakcie na nerovnosti... Aspoň na to tak chápem . Na mojej Astre sa mi zdá riadenie OK. Volant trochu vibroval, keď som išiel na zimných gumách 130 km/h - sú asi zle vyvážené, dám to opraviť ... Ináč ak by bolo niečo v neporiadku, tak by som si to tiež všimol ...Pico píše:Palix, mám najazdených 13.350,- km, nikde som nekolidoval a k autu sa správam ako k k členovi rodiny. Práve, že už neviem či to robilo aj minulé leto. Riadenie som si začal všímať po problémoch s vibrovaním volantu a človek potom nie je dostatočne objektívny. Čo to znamená, že volant má dobrú spätnú väzbu, či odozvu
Opel Astra Classic 2 1,4 XEP / r.v.2007
Na niektoré nerovnosti reaguje, ale nevnímam to ako nedostatok, podľa mňa to má byť tak, ako to ide u mňa - nič zvláštne na tom nevidím. Riadenie mám bez citeľnej vôle, auto robí to, čo od neho chcem. Možno by si sa mal previezť na inej Astre a porovnať. Ale keď sa Ti zdá, že to funguje ináč, ako fungovalo po kúpe, tak to treba riešiť v rámci záruky...
Raz som šiel na firemnej Ibize - 160 na diaľnici a v jednom okamihu sa mi zdalo, akoby sa auto začalo správať ináč - akoby začalo plávať po ceste . Hneď som spomalil. Možno to bol vietor, ale tak rýchlo som už nešiel . Na pumpe som prezrel auto, či nemá niekde defekt, ale nič. Bolo to už dávno...
Raz som šiel na firemnej Ibize - 160 na diaľnici a v jednom okamihu sa mi zdalo, akoby sa auto začalo správať ináč - akoby začalo plávať po ceste . Hneď som spomalil. Možno to bol vietor, ale tak rýchlo som už nešiel . Na pumpe som prezrel auto, či nemá niekde defekt, ale nič. Bolo to už dávno...
Palix, celý pracovný týždeň som jazdil na služobnej Fábii. Fakt má už dosť za sebou skoro 190.000 km po meste. Predná náprava búcha a celkove tie kilometre je vidno. V piatok večer som išiel pre syna na stanicu na Astre / celý týždeň som na nej nejazdil /, tak som mohol porovnať. Riadenie nemá žiadnu vôľu, aj pruženie je v pohode, len keď som prešiel cez nejáku nerovnosť len jedným kolesom, tak to niekedy trochu cuklo vo volante. Jednoducho Fábia nie je tak citlivá. Keby som mal možnosť porovnať, tak to urobím ale nemám. Aj pri prudšom pribrzdení na rolete na križovatke, resp na nerovnosti, to vo volante cítim poriadne. Na inom fóre som čítal práve porovnanie Astry s Fábiou, kde majiteľ Astry hodnotil podvozok ako podobný s tým, že Astra viacej reaguje na nerovnosti. To je jediné, čo som našiel, tak preto som sa pýtal, či aj ostatní majú rovnakú skúsenosť, prípadne v porovnaní s inými značkami.
Astra II
Tie rozdiely až tak nevnímam. Zdá sa mi, že Astra sa drží na ceste dobre. A tie rolety na ceste pociťujem aj ja - niekedy mám pocit, že je niečo s riadením, ale takto to má byť... A na iné nerovnosti až tak nereaguje. Každý máme iný cit v rukách. A možno práve to je tá dobrá odozva riadenia - cítiš, čo je na ceste
robilo mi to iste, vymenil som pol napravy. nic, potom ma skore je.lo, ked problem robil olej v serve.