Bouchání přední nápravy
Re: Bouchání přední nápravy
U mně to byly tyčky stabilizátoru. Vymněnil jsem obě a je klid. (840 Kč za obě).
Ale ty na autě jsem musel odřezat, protože byly tak přirezlé, že nešly nijak povolit.
Ale ty na autě jsem musel odřezat, protože byly tak přirezlé, že nešly nijak povolit.
Astra G 1.6 16V, 5 dv. Z16XE model 2003
- Reklama
Což se bohužel musí tak v 70%. Nebo použít opravdu velkou hrubou sílu.sykysyky píše:.......ty na autě jsem musel odřezat, protože byly tak přirezlé......
Yanek to povoluje nohou. Ale málem musel jít vyměnit trenky.
END
Já sem to zkoušel také nohama, málem sem na sebe pustil auto, ale to přidržení z druhé strany
nějakým plechovým klíčem to je hrozné.
nějakým plechovým klíčem to je hrozné.
Astra G 1.6 16V, 5 dv. Z16XE model 2003
Klíč se dá nastavit tak, aby se sám šprcnul.
Ale jinak to občas sranda je, no. Taky už se mi povedlo roztrhnout oko stabi tyče při povolování...
Ale jinak to občas sranda je, no. Taky už se mi povedlo roztrhnout oko stabi tyče při povolování...
END
No někdy taky dovede "bouchat" i špatně upevněná baterie, pak klepe a klepe.....
Zafira99 1.8 16V Elegance
-
Tak to som este neskusil, ale ked dam auto podlhsom case dokopi tak to preverim! Dikes za tip!
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
Tak už jsem taky v klubu bouchačů... . Můj problém spočívá v tom, že při jízdě přes nerovnosti se ozývá tupé bouchání, které je částečně cítit i na volantu. Ten zvuk je slyšet i když si otevřu okno a trochu vystrčím hlavu ven. Jsem schopný ten zvuk vyvolat, pokud budu opakovaně houpat v místech předních blatníků. Pokud propružím uprostřed v místech kde je chladíč tak nic, ale pokud zaberu v místech předních blatníků tak ozve kovový zvuk kov na kov a nemusím ani s autem moc houpat, spíš míň a přijde mi, že přitom cítím ty údery v rukách přes kastli. Myslel jsem na tu vůli v tlumičích, ale ty se ani nehnou. Předpokládám, že pokud by tam vůle byla, tak při propružení se bude horní část tlumiče (závit s matkou) hýbat, což se neděje, ani nejde kolo zatlačit směrem vzhůru. Pak mě napadl výfuk, ale to taky nic. Kosti stabilizátoru jsou nové a spodní čepy taky. Vydedukoval jsem, že to není žádný čep nebo kloub, nato je ten zvuk moc kovový a vůle velká. Nemáte někdo šajnu co by se tam ještě v přední části mohlo ozývat? Už nevím, kam bych se podíval. Dík duff74
Opel Zafira 1,8 16V CDX, X18XE1
Tak bouchání je odstraněno.Celý problém byl v tom, že na PP straně byl povolený spodní šroub kosti stabilizátoru, čímž vznikla vůle v oku stabizáru a kovové bouchání se přes něho přenášelo na celou přední nápravu. Kéž by bylo odstranění každé závady tak jednoduché...
Opel Zafira 1,8 16V CDX, X18XE1
Ahoj mám podobný problém,pokaždé co jedu po nerovnostech tak se mi od pp strany ozívá jako bych tam měl vezl tašku s nařádím,přitom na zvedáku se na nic nepřišlo...začlo mi to dělat tento týden ,když uhodili ty za.... mrazy a jelikož fakt nevím co to může být ,tak z toho mám celkem bobana
OPEL ASTRA G CARAVAN 1.7 DTI
- oldisekt
- Kontaktovat uživatele:
Čau, chci se zeptat ohledně bouchání v přední nápravě...když vytočím kola do plnýho rejdu třeba při otáčení a popojedu tak v předním kole na straně řidiče něco jakoby brnkne nebo přeskočí ikdyž mám kola na jednu nebo na druhou stranu vytočený a na nerovnosti nebo hrbolu to tluče...co stím neska to du teprve zvednout a kouknout na to, ale kdyby ste někdo věděl děkuji předem za radu...
Astra 1,6 X16XEL
mail - oldisekt@centrum.cz
mail - oldisekt@centrum.cz
Ahoj všici,
tak mám taky ten stejný problém, jen když zatáčím na místě, tak to dělá strašnej randál, čož bych řek, že jsou špatný spodní čepy a když jedu přes nějakou nerovnost tak to mlátí jak kdyby mě to kolo mělo právě upadnout, vůli jsem zkoušel a nic, tak bych horní uložení tlumičů vyloučil a stabilizační tyče taky vypadají že jsou ok a ještě když jedu přes nějakou tu nerovnost tak mě to připadá jakoby to auto nemělo vůbec tlumiče, budou to spíš tlumiče nebo pružiny. Prosím poraďtě, předem díky za každou radu...
tak mám taky ten stejný problém, jen když zatáčím na místě, tak to dělá strašnej randál, čož bych řek, že jsou špatný spodní čepy a když jedu přes nějakou nerovnost tak to mlátí jak kdyby mě to kolo mělo právě upadnout, vůli jsem zkoušel a nic, tak bych horní uložení tlumičů vyloučil a stabilizační tyče taky vypadají že jsou ok a ještě když jedu přes nějakou tu nerovnost tak mě to připadá jakoby to auto nemělo vůbec tlumiče, budou to spíš tlumiče nebo pružiny. Prosím poraďtě, předem díky za každou radu...
Opel astra G šedá metal., r.v.1999,(100edition), 1.6 16v 74kw 5dv. , klima, ABS, .......
- oFF
- Bydliště: Ivanka pri Dunaji - Metropola (mame metro hned vedla pola)
- Kontaktovat uživatele:
Caute, ja mam ten isty problem.
Strasne mi nieco bucha v prednej naprave pri prejazde nerovnostami a je to strasne citit aj vnutri. Dokonca aj otrasy na volante je citit, ked idem rychlo cez nejaku nerovnost, nic extra sa nedeje, ale pri rychlosti tak 30-50 km/h je to najhorsie.
Pred 2 tyzdnami som vymenil horne ulozenie lebo koleso malo celkom velku volu smerom nahor, trochu sa to zlepsilo.
Este by som spomenul, ze mi trochu preteka olej z hrebena cez tu gumu. Ale to s buchotom asi nic nema, mozno s otrasmi volantu to ma nieco spolocne.
Dikes za kazdy tip.
Strasne mi nieco bucha v prednej naprave pri prejazde nerovnostami a je to strasne citit aj vnutri. Dokonca aj otrasy na volante je citit, ked idem rychlo cez nejaku nerovnost, nic extra sa nedeje, ale pri rychlosti tak 30-50 km/h je to najhorsie.
Pred 2 tyzdnami som vymenil horne ulozenie lebo koleso malo celkom velku volu smerom nahor, trochu sa to zlepsilo.
Este by som spomenul, ze mi trochu preteka olej z hrebena cez tu gumu. Ale to s buchotom asi nic nema, mozno s otrasmi volantu to ma nieco spolocne.
Dikes za kazdy tip.
- oFF
- Kontaktovat uživatele:
Nikto ziadny tip?
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
zkontroluj si tyčky stabilizatoru,čepy řízení,čepy ramene.. a silenbloky ramen..
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
- oFF
- Kontaktovat uživatele:
viem, ze tycky stabilizatoru su ok, ostatne teda skusim niekomu dat ceknut, lebo ja by som asi neurcil spravnu diagnozu.
Dikes
Dikes