Brzdová kapalina
Re: Brzová kapalina
Je to stejný postup jako Favorita, našlapat,povolit odvzdušňovák,dotáhnout a postup opakovat.Hlídat výšku hladiny brzdové kapaliny!
Meriva B 1,4T 88kW
- Reklama
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
vždyť to vyplývá z toho textu ne? kdyby byl u zadních brzd jiný postup, určitě by ho tam napsalip.t píše:dobrý,akorád jsem se nedočetl,jestli je i stejný způsob u zadních kotoučových brzd....
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
No tak to bych zase někdy chtěl, našlapat, odvzdušnit, našlapat... Jo, jde to tak, ale s tlakovačkou je to mnohem snazší.
END
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Pozor!!!Vozidla vybavená ABS se odvzdušňují opačným postupem než bez ABS.
Vozy bez ABSod nejdelší trubky k nejkratší.
Vozy s ABSod nejkratší trubky k nejdelší.
U vozů s ABSse nedoporučuje tzv. šlapání.Lepší je přístrojem s konstantním tlakem.U vozů s ABS/TC nebo ESP nebo SRC nebo s BRZDOVÝM ASISTENTEM je ŠLAPÁNÍ zakázáno.
To vše ze zdroje pravidelných školení ATE.
U vozů s ABSse nedoporučuje tzv. šlapání.Lepší je přístrojem s konstantním tlakem.U vozů s ABS/TC nebo ESP nebo SRC nebo s BRZDOVÝM ASISTENTEM je ŠLAPÁNÍ zakázáno.
To budiž, školení má pravdu, ale ruku na srdce, když budeš mimo dílnu a dosah tlakovačky (máš pravdu předsedo, tou je to nejlepší), tak stejně odvzdušníš postaru šlapáním....denny píše:Pozor!!!Vozidla vybavená ABS se odvzdušňují opačným postupem než bez ABS.
END
- denny
- Kontaktovat uživatele:
to trdlo:samozřejmě to jde,ale mělo by se šlapat velmi pomalu a jen při otevřeném odvzduš.šroubu.U SRC a brzd asistentu to nejde vůbec.Tam musíš ještě přes PC deaktivovat a pak aktivovat system.To samé se týká i pro vým brzd destiček.
díky všem za dotazy.Tak to si raději nechám někde udělat....
Re: Brzdová kapalina
Chlapi a kolik se tam ty brzdovy kapaliny vejde?
Opel Astra G - červená, 1.6 16V, 5.dv., Hatchback,r.v. 2002, 74 kW, alu kola 195/60 R15, CDR 500, 4 x airback, manuální klima, vyhřívaná zrcátka, check control
-
- Kontaktovat uživatele:
Zhruba 0,5l ... ke kompletní výměně kapaliny potřebuješ zhruba jeden litr, protože to co vytlačíš odvzdušňováním, už bys něměl nalívat z5..
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
.
Naposledy upravil(a) Fritol dne 23 úno 2009, 17:23, celkem upraveno 1 x.
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Používám DOT5 a měním po třech letech a zatím v pohodě.Najedu tak 10000km za rok.
Meriva B 1,4T 88kW
Oukej dikes za odpovedFrydex píše:Zhruba 0,5l ... ke kompletní výměně kapaliny potřebuješ zhruba jeden litr, protože to co vytlačíš odvzdušňováním, už bys něměl nalívat z5..
Opel Astra G - červená, 1.6 16V, 5.dv., Hatchback,r.v. 2002, 74 kW, alu kola 195/60 R15, CDR 500, 4 x airback, manuální klima, vyhřívaná zrcátka, check control
Ahoj, mám dotaz...
V servisu mi řekli, že nemůžou vyměnit brzdovou kapalinu, a výměnu zadních brzdových válečků, dokud si nezajedu na servisní prohlídku dle předpisu opela, je to opravdu nutné?
díky...
V servisu mi řekli, že nemůžou vyměnit brzdovou kapalinu, a výměnu zadních brzdových válečků, dokud si nezajedu na servisní prohlídku dle předpisu opela, je to opravdu nutné?
díky...
Aký je v tom rozdiel? Podľa mna je logickejšie prvý spôsob - od najdlhšej trubky. Čo sa stane, keď to spravím opačne?denny píše:Pozor!!!Vozidla vybavená ABS se odvzdušňují opačným postupem než bez ABS.
Opel Astra G Caravan r.v.99 1.6 16V X16XEL
OP-COM
OP-COM
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja bych se ta na to slapani mohl vy.. Jen by me zajimalo kolik by to kostovalo v servisu za praci.