Zdar
Dnes ráno jsem dorazil k autu nastartuju a připadal jsem si jak ve starý felicii, volantem jsem neotočil tak jako dříve - prostě to šlo ztuha.
Pod autem nic nebylo, žádný pazvuky, otáčky neklesaj, žádná kontrolka nesvítí a v minulosti vše ok teda co se týče volantu a řízení celkově.
Takže pokud někdo tuší tak HEPL
Díky moc
Slabá baterie anebo odcházející alternátor...už to tu je mnohokrát zmiňováno, že při nedostatku proudu se nejprv odpojí posilovač řízení..zkus tady trochu pohledat a uvidíš..
tak to jsem přesně udělal a nic furt tuhý jak filcka, a už jsem tady pátral a nerad bych aby to byl zrovna ten Alternátor, prostě bych radši nějakou levnější variantu
změř si napětí na svorkách pokud je 14V po nastartování a více je alt v pořádku. Závadu hledej na posilovači. pokud je to Alt,
raději nikde nejezdi, kdo Tě bude tahat
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
BossMeloss píše:Takze baterka je ok alt. taky a nikde to neteče. takze nevite co jeste
Jak jsi poznal, že je baterie OK? Měřil jsi ji zátěžákem? Pokud jsi jen měřil napětí na baterce, to ti toho o jejím stavu moc nepoví. Dobij pořádně baterku a potom to zkus znovu. Pokud se to servo rozjede, baterie není nic moc. Co pojistky na servo?
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Nerad bych maloval čerta na zeď ale známej to měl tak jako ty vše OK jen servo nešlo a stálo ho to cca 7000,- za novou regulaci k servu + práce
Mě taky nedávno servo netáhlo ale to byla vybitá stará baterka a altík taky nějak záhadně odešel Repase altíku mě stála 4500,-
Jo jezdil jsem a baterku prubezne proměřoval a vše ok pak jsem jel ke znamýmu co mi udržuje mazlyka a po konzultaci s nim to vypada čistě jen na servo tak jsem ted strašně štasnej za tech cca asi 7000. No zitra to tam rano vezu na pořádnou kontrolu a pak dam schvalne vedet.
diky moc kluci za info
Hoši POZOR!!
Napětí na baterii nerozhoduje.
Mě to taky měřili, a bylo vše v pohodě.
Až to vyplivne úplně.
Taky Ti mrkaj světla, ne?
REpas altíku pouze 2000 i s prací.
BossMeloss píše:Jo jezdil jsem a baterku prubezne proměřoval a vše ok pak jsem jel ke znamýmu co mi udržuje mazlyka a po konzultaci s nim to vypada čistě jen na servo tak jsem ted strašně štasnej za tech cca asi 7000. No zitra to tam rano vezu na pořádnou kontrolu a pak dam schvalne vedet.
diky moc kluci za info
buď máš malo náplně v hydraulice serva, nebo to bude nějaký kontakt u serva. Jinak by to dělalo
A úplně nahodile= kontakt-studený spoj
B stále. vadné servo nebo přívod energie.
pokud to dělá ve stejné poloze, bude to kontakt nebo ta náplň
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
zdenda-H píše:Hoši POZOR!!
Napětí na baterii nerozhoduje.
Mě to taky měřili, a bylo vše v pohodě.
Až to vyplivne úplně.
Taky Ti mrkaj světla, ne?
REpas altíku pouze 2000 i s prací.
Kde to tak lacino repasujou ??
Měl jsem to ale komplet diody ložiska regulátor uhlíky