Marťaskova "ŠMOULINKA" Z18XE str 26 - vyměna výfuku
Re: Marťaskova "ŠMOULINKA" Z18XE 222222km str 21
K tomu airbagu...za 500 az 1000 se da koupit celej airbag origo nevymackanej, myslim ze lepsi volba nez toto...
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
- Reklama
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Tak ten bag stačilo nastříkat silikonovým olejem a pořádně vyleštit a je supr! Jinak stále čekám stále čekám na doručení nových znaků Opel na volant.. číňanovi se nějak nechce nebo spíše bych to tipl na českou poštu...
No dneska dorazila nová autobaterie! Stará Varta silver 60ah nestačila na ty mé popojížďky a začala kolabovat (i když po 6 letech je v pohodě a z původních 600A startovacího produ má 540A.
Nakonec jsem vybral Akumu 74Ah 12V za krásných 1950kč i s dopravným. Je smutné zjistit že přímo v Akumě na prodejně je baterie o skoro 1100kč dražší než z eshopu i s poštovným! Hrozný tohle to...
Každopádně jsem se rozhodl pro Akumu jednak je to klasika a jednak se vyrábí ještě u nás.
Vartu silver sem sice chtěl více, ale po zjištění, že to je už jen dovoz a US licence a na prodejně byla o rovných 1000kč dražší než na eshopu sem jí odmítl ihned.
No dneska dorazila nová autobaterie! Stará Varta silver 60ah nestačila na ty mé popojížďky a začala kolabovat (i když po 6 letech je v pohodě a z původních 600A startovacího produ má 540A.
Nakonec jsem vybral Akumu 74Ah 12V za krásných 1950kč i s dopravným. Je smutné zjistit že přímo v Akumě na prodejně je baterie o skoro 1100kč dražší než z eshopu i s poštovným! Hrozný tohle to...
Každopádně jsem se rozhodl pro Akumu jednak je to klasika a jednak se vyrábí ještě u nás.
Vartu silver sem sice chtěl více, ale po zjištění, že to je už jen dovoz a US licence a na prodejně byla o rovných 1000kč dražší než na eshopu sem jí odmítl ihned.
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
Fakt? No možná se vyrábí ještě u nás, ale bohužel v tom už mají prsty Italové, každopádně já na ní od novoty nenašel moc pozitivního a taky podle toho se poroučela do snad olověného nebe.Marťasek píše:Každopádně jsem se rozhodl pro Akumu jednak je to klasika a jednak se vyrábí ještě u nás..
Teď mám Exide a ta se jeví fakt dobře
Naposledy upravil(a) Alzafir dne 21 dub 2018, 07:53, celkem upraveno 1 x.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Exide vyšla ve více testech docela dobře - Akumu jsem v žádném testu nikde dlouho neviděl... No uvidíme... Jen čas ukáže...
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Včera na výlete s rodinkou přestalo fungovat okno... Pak začal blbnout centrál.. Dneska při výměně oleje a servisu klimatizace (chybělo 250g) sem rozdělal husí krk a....
No oprava vydržela úctyhodných 7 let! (ihned po koupi se to opravovalo, protože byly všechny dráty vzadu přelámané a to na obou stranách)
No oprava vydržela úctyhodných 7 let! (ihned po koupi se to opravovalo, protože byly všechny dráty vzadu přelámané a to na obou stranách)
dnes nevydrží žádný baterky, beztak většina se vyrábí v jedný fabrice a lepí se na to jiný nálepky, takže já volím levný baterky, dva roky vydržej a pak koupim novou...
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Tak další oprava...
Problém s občasným vypadáváním signálu z plynového pedálu. Kdy jedete pod plynem a najednou jako když sundáte nohu z plynového pedálu (přitom noha na plynu je stále) Pedál se chytí až když nohu úplně z pedálu odděláte a znovu sešlápnete - pak auto jede dál jako by nic.
ŘJ nahlásí chybu:
P1120, P1122, P1550
Zatím po opravě u RomanaK v Brně se "závada" neprojevila.
Na vině byla pravděpodobně zapalovací lišta. Po její výměně za originální novou ( 8200kč!!!) a výměně svíček za Denzo Spark Plug motor přede jako kotě - má výrazně tišší a lehčí chod. Lépe reaguje na přidání plynu a ve volnoběhu mě klesla dle palubního PC spotřeba z původních 1,2L/h na 0,7L/h. Uvidíme jak to bude se spotřebou.
Za mě zatím 100% spokojenost.
Nevím ale po překročení magichých 222222km zafira sype jednu dardu za druhou...
altík,homokinetický kloub, uložení tlumičů,baterie,zapalovací lišta...
Je na čase se podívat po "novějším vozítku" Zafira má štěstí, že po karosařině je ve velmi dobré kondici a že se mi prostě líbí a je to můj miláček, jinak by fakt letěla
Problém s občasným vypadáváním signálu z plynového pedálu. Kdy jedete pod plynem a najednou jako když sundáte nohu z plynového pedálu (přitom noha na plynu je stále) Pedál se chytí až když nohu úplně z pedálu odděláte a znovu sešlápnete - pak auto jede dál jako by nic.
ŘJ nahlásí chybu:
P1120, P1122, P1550
Zatím po opravě u RomanaK v Brně se "závada" neprojevila.
Na vině byla pravděpodobně zapalovací lišta. Po její výměně za originální novou ( 8200kč!!!) a výměně svíček za Denzo Spark Plug motor přede jako kotě - má výrazně tišší a lehčí chod. Lépe reaguje na přidání plynu a ve volnoběhu mě klesla dle palubního PC spotřeba z původních 1,2L/h na 0,7L/h. Uvidíme jak to bude se spotřebou.
Za mě zatím 100% spokojenost.
Nevím ale po překročení magichých 222222km zafira sype jednu dardu za druhou...
altík,homokinetický kloub, uložení tlumičů,baterie,zapalovací lišta...
Je na čase se podívat po "novějším vozítku" Zafira má štěstí, že po karosařině je ve velmi dobré kondici a že se mi prostě líbí a je to můj miláček, jinak by fakt letěla
No co k tomu napsat, snad jen to že už se stavím do fronty! (už kvůli té barvě!)
ASTRA LA VISTA
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Neboj Zafča doufám dožije u mě Ale už mám vybráno něco jiného... Pro rodinu a zafiru si nechám na práci.COBEIN píše:No co k tomu napsat, snad jen to že už se stavím do fronty! (už kvůli té barvě!)
O.K. Chápu to, je to srdeční záležitost. Já jsem se taky díky býv. černé Concordii II. do tohoto modelu od OPELu asi zbláznil. Jestli ještě budu žít až se Céčková Zafira dostane s cenou níž tak budu měnit!
ASTRA LA VISTA
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Tak pánové zřejmě se blíží nevyhnutelný konec šmouliny.
Storry vynechávajícího plynového pedálu jež započal servisem u RomanaK v Brně kdy došlo k výměně zapalovací lišty a svíček což nepomohlo (-9300kč) (byl v tom i nový olejový domeček) a pokračoval odesláním řj do ecu.de kde zjistili vadnou řj. Zde oprava -8300kč. Oprava se sice podařila ale auto opět stávkuje - nepravidelně bez zjevné příčiny prostě náhle vypne motor. Va volnoběh, v zátahu prostě kdykoliv. |frekvence je tak jednou za 100 - 200km. Někdy hned 2x pozasebou a pak je klid někdy jede 300km a pohoda...
ŘJ vyhazovala chybu II lambdasondy tak šla nová delfina -1500kč. Nepomohlo... Tak jednotka odeslána na prověření zpět do ecu.de a dnes se mi vrátila s tím že je naprosto v pořádku - i imobilizér. (Dva dny tam fungovala bez problémů dle protokolu. -330kč doprava.
Mezi tím jsem hodil do šmouliny co byla na špalkách dalších -2500kč za fungl nové zadní brzdy.
Popravdě sem doufal, že to bude jednotkou... No asi není, tak že teď babo raď čím to náhodné vypínání motoru může být?
Dělá to i na LPG tak že benál a celou soustavu vylučuji a soustředím se na zapalovací soustavu. V ecu.de mě doporučili výměnu zapalovací lišty - ta je ale nová... - tedy zkusím ještě vrátit tu starou funkční, kterou ale RomanK označil jako né zrovna dobrý kup (né že by ale přímo nefungovala) a uvidíme zda se chyba objeví. ještě mě tak napadlo zda by to nemohlo být čidlo vačky -viz můj úplně první problém po koupi vozu kdy jsem musel to čidlo látat z důvodu zteřelé kabeláže!! nebo čidlo kliky...)
A a zde můj jak Max podotknul "Indický servis"
Nové komplet zadní brzdy + sada těsnění + nové plechové kryty + nové brzdové lana.
Storry vynechávajícího plynového pedálu jež započal servisem u RomanaK v Brně kdy došlo k výměně zapalovací lišty a svíček což nepomohlo (-9300kč) (byl v tom i nový olejový domeček) a pokračoval odesláním řj do ecu.de kde zjistili vadnou řj. Zde oprava -8300kč. Oprava se sice podařila ale auto opět stávkuje - nepravidelně bez zjevné příčiny prostě náhle vypne motor. Va volnoběh, v zátahu prostě kdykoliv. |frekvence je tak jednou za 100 - 200km. Někdy hned 2x pozasebou a pak je klid někdy jede 300km a pohoda...
ŘJ vyhazovala chybu II lambdasondy tak šla nová delfina -1500kč. Nepomohlo... Tak jednotka odeslána na prověření zpět do ecu.de a dnes se mi vrátila s tím že je naprosto v pořádku - i imobilizér. (Dva dny tam fungovala bez problémů dle protokolu. -330kč doprava.
Mezi tím jsem hodil do šmouliny co byla na špalkách dalších -2500kč za fungl nové zadní brzdy.
Popravdě sem doufal, že to bude jednotkou... No asi není, tak že teď babo raď čím to náhodné vypínání motoru může být?
Dělá to i na LPG tak že benál a celou soustavu vylučuji a soustředím se na zapalovací soustavu. V ecu.de mě doporučili výměnu zapalovací lišty - ta je ale nová... - tedy zkusím ještě vrátit tu starou funkční, kterou ale RomanK označil jako né zrovna dobrý kup (né že by ale přímo nefungovala) a uvidíme zda se chyba objeví. ještě mě tak napadlo zda by to nemohlo být čidlo vačky -viz můj úplně první problém po koupi vozu kdy jsem musel to čidlo látat z důvodu zteřelé kabeláže!! nebo čidlo kliky...)
A a zde můj jak Max podotknul "Indický servis"
Nové komplet zadní brzdy + sada těsnění + nové plechové kryty + nové brzdové lana.
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
A jo brzdy jdou do modra ale nepářu se s tím - na prasáka
Shrň mi to celé ještě jednou a detailně do zprávy, mně se to celé nezdá.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Neřekl bych "Indický servis" ale spíš servis někde na Chánově když vidím ty cihly naskladány pod prahy. Nedávaš při práci na šmoulince nohy pod ní že?
ASTRA LA VISTA