Cobeinův Gildemeister /vs. Concordia III (str. 20..a dál...)
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cobeinův Gildemeister /vs. Concordia III (str. 20.....)
Já EGR taky nemám (Z18XE 94kw) ale kolega co má Zafiru motorizaci stejnou o rok starší 2002 tak ten ho má!?
Myslím že se zde i řešilo, že je třeba pak po odstranění EGR nahrát nový soft do řj který ten EGR neobsahuje. tedy TECH II.
Myslím že se zde i řešilo, že je třeba pak po odstranění EGR nahrát nový soft do řj který ten EGR neobsahuje. tedy TECH II.
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
- Reklama
Vím, že to udělají v Opelu. Když jsem koupil Zafiru, tak jsem ji dával na velký servis do Opela AdopCar. Chtěl jsem hned jsem EGR zablokovat a zalepit. Pak mi volali, že to mi to neudělají, že se to řeší softwarově na novějších motorech. Zatím klepu na dřevo, mám ještě původní EGR nezaslepené. Nevím jestli to je tím plynem nebo že motor točím.
Opel Astra H 1.6 16V - X16ZEP+LPG - 157tkm
Seat Ibiza 1.4 - 160tkm
Bývalé:
Opel Corsa B 1.0- X10XE+LPG - 218tkm
Opel Zafira A 1.6 16V - X16XEL+LPG - 299tkm
Peugeot 207 1.4 8V - 75tkm
Kia Picanto 1.0 - 90tkm
škoda 120LS
Seat Ibiza 1.4 - 160tkm
Bývalé:
Opel Corsa B 1.0- X10XE+LPG - 218tkm
Opel Zafira A 1.6 16V - X16XEL+LPG - 299tkm
Peugeot 207 1.4 8V - 75tkm
Kia Picanto 1.0 - 90tkm
škoda 120LS
Tak jsem dnes pěšky nachodil po Troppau odhadem min. 15-20 Km protože jsem si netroufl s autem které nemá výkon jezdit. V jedné dílně mi poradili vyměnit svíčky a tak jsem koupil nové NGK a v autě je vyměnil. Zděšení, těmi to nebylo. Zkusím ještě prohodit zapalovací lištu ze stříbrné a pak už to nerozdýchám když to nepojede na 4 válce. Já mám pech..... k..va!
ASTRA LA VISTA
Skusal si este raz diagnostiku?
Nezkoušel Gorbo, pan Muczka má dílnu v Kravařích a to je od Troppau 11 Km a to jsem riskovat nechtěl. Ještě mě napadá prohodit na zkoušku zapalovací lištu z šedé a pokud to nepomůže tak zaskáču za město, poliju to benzínem zapálím a zdrhám.... Já už na ty OPELy nemám nervy.....Gorbo1 píše:Skusal si este raz diagnostiku?

ASTRA LA VISTA
Trosku to rozved.Tebe to ide iba na 3 valce?Ani ked je to teple sa to nechyti na tie 4?
Pořád to jede na tři a nepomůže ani zahřátý motor. Je zaražející to, že auto jello normálně a po tom co jsem pustil staré důchodce na přechodu pro chodce to začalo "haprovat" z ničeho nic! 

ASTRA LA VISTA
Tak kluci, kamarádi, stříbrná (podlle DI Opava šedá) zafira má od včerejška nového majitele- majitelku. Na auto budu strašně rád a v dobrém vzpomínat, bylo takové pevné, nic tam netlouklo, nevrzalo.... Hold stalo se, auto budě dělat radost někomu jinému. Pá Gildemeistře Pá..... 

ASTRA LA VISTA
Zkoumal jsem servisní knížku k černé Concordii a zjistil jsem že je to: Saphirschwarz s kodem barvy M12.
ASTRA LA VISTA
Tak už zase jezdím s normálním výkonem a se všemi válci. V servise mi řekli že byla totálně zanešená nějaká "klapka" a tu musely vyčistit. Dále mi opravili osvětlení SPZ (RZ)- stará známá porucha- dráty v husím krku. Celá ta oprava mě stála 2500.-Kč a už jsem byl s autem zase v práci. Teď už jen namontovat LPG, zjistit závadu displaye a jezím jak panáček. 

ASTRA LA VISTA
Tak dnes při zkušební jízdě se podařilo toto: 
Ještě bych rád ukecal nynější majitelku Concordie Wagen II. na výměně výplně předního nárazníku, tenkrát jsem koupil novou výplň vypadající jako včelí plástev a ta se mi líbí víc než ta co mám. Vodorovné sprušle!
Taky ji závidím ty vyhřívané sedačky, v zimě je to balzám na záda!
Vyfotil jsem je sice špatným mobilem (2MPx) ale alespoň je mám pohromadě holky. Tady se můžete podívat jak dnes vypadá má bývalá chlouba.

Ještě bych rád ukecal nynější majitelku Concordie Wagen II. na výměně výplně předního nárazníku, tenkrát jsem koupil novou výplň vypadající jako včelí plástev a ta se mi líbí víc než ta co mám. Vodorovné sprušle!
Taky ji závidím ty vyhřívané sedačky, v zimě je to balzám na záda!
Naposledy upravil(a) COBEIN dne 07 lis 2017, 16:05, celkem upraveno 1 x.
ASTRA LA VISTA
Pekna ta tvoja nova,len by to chcelo ine kola

V pondělí jedu vyzvednout obuté 17-ti palcové orig. kola které budou jen na nezbytně nutnou dobu, až se mi poštěstí sehnat jiné (spíš max.16-ti palcové) tak proběhne opět výměna.
ASTRA LA VISTA
Tak jsem byl kluci zase na skok v Říši- Bavorsko, zpět jsem "sekal" ve Fóbii II.řady s extra svyžným motorem 1.2 HTP s klimatizací a el. okny, celkem to jede když na to řidič patřičně dupe! (Bavorsko-Troppau 06 hod.) Našel jsem tam na stejném place (autobazar) kde jsem kupoval svou černou s OPC paketem další Zafiru pro toho kluka co mu ulítla ta má stříbrná! Nevím už kdo to byl, tak pokud toto čte tak ať se ozve přes SZ. nebo mu kdo ho zná napište-řekněte ať si toto přečte! Je tam další stříbrná, r.v. 02 1.8i 16V (92kW-bez EKO daně při přihlášení) po jednom majiteli v Říši a najeto má poctivýchPOZOR 138 tis KM-serviska tam je! Výbava:Klimatizace, 4x el.okno, RGM CAR 500-CD Delco elecronics s ovl. na volantu, bílé budíky, chrom. kličky uvnitř, centrál+DO, Krasavice s jedním malinkým puchýřem na zadních vratech- lakovat by se muselo jen to co je pod lištou dolů-malý díl! CENA v CZ (nákup+dovoz do CZ) je 38.OOO.-Kč Potom už jen STK+ME a za 800.-na dopravce přihlásit. Tzn. že za maximálně 45 tisíc bude mít Zafiru r.v.2002 už na značkách tady. Do těch 45 tisíc jsem započetl i případné výměny olejů, třeba i vzduch.filtrů,destiček a pod. Třeba to měnil před chvilkou Helmut a bude to zapsáno v servisce a bude to mít o to levnější. Pokud by do toho chtěl to LPG tak to umím za 15.tis. doluvit. v ní jsem jel do TROPPAU
ASTRA LA VISTA
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, takových co vozí do ČR ojeté vozy, jsem za 3 dny v Německu, jak jsem jel do legolandu a Norinbergu, potkal mnoho a vesměs měly na sobě dražší mdely BMW, Audi, ale i Octavie. Vesměs CZ a nebo PL přepravci.
Pokud bych bydlel v Německu a nebo se dožil kvalitních silnic, tak bych si do budoucna i koupil motor 1.6 Turbo benzín / jinak na CZ silnice mi postačí 1.4 Turbo benzín ve své Astře J.
Jinak v Německu u Legolandu na parkovišti, stáli 2 překrásné Astry G Coupe Bertone, zlatá + červená, ale to byly super kousky.
Pokud bych bydlel v Německu a nebo se dožil kvalitních silnic, tak bych si do budoucna i koupil motor 1.6 Turbo benzín / jinak na CZ silnice mi postačí 1.4 Turbo benzín ve své Astře J.
Jinak v Německu u Legolandu na parkovišti, stáli 2 překrásné Astry G Coupe Bertone, zlatá + červená, ale to byly super kousky.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J
Moje astra https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=1704&start=0
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J
Moje astra https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=1704&start=0