Cobeinův Gildemeister /vs. Concordia III (str. 20..a dál...)

Ukažte ostatním svojí Zafiru.
Odpovědět
COBEIN

Re: Cobeinův šedo-stříbrný Gildemeister

Příspěvek od COBEIN » 12 kvě 2017, 18:37

Dnes ráno když jsem se po noční vracel domu se mi ukázalo na tachometru toto:
002.jpg
Pro bistřejší členy: pamatujete si ještě na sozial edition? Černé budíky, nazatmavená zadní část auta-čiré okna..... To už dávno není pravda. Na bílé budíky jsem si nechal nastavit stav Km (podle serv. knížky) z černých budíků. Udělám z toho časem plnokrevníka. 8) 8) 8)
ASTRA LA VISTA

Reklama

COBEIN

Příspěvek od COBEIN » 06 čer 2017, 14:58

Protože mě čeká STK a věděl jsem že mi nebrzdí zadní P. kolo u ruční brzdy, tak jsem navštívil syna od Pí. Mockové která má dnes Concordii a ten mi to opravil. Rozhýbal a promazal třmen. Dnes jsem na louce dělal tanečky se zataženou ruč. brzdou a všechno klape tak jak má. Myslím si, že na STK projdu na první dobrou. Emise mám od včerejška hotové i na LPG+ revizi.
Mimochodem, na Concordii před dvěmi měsíci klekl motor a tak jsem jim dohodil tel. číslo na chlapa co kousek od Ostravy/Hlučína prodává díly z Anglických Vauxhallů a tam koupili druhý motor+ Ř.Jednotku a imobilisér. Mladý, který mi včera opravil tu brzdu motor a vše potřebné přehodil a Concordia už zase brouzdá po Troppau. 8)
ASTRA LA VISTA

Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG » 06 čer 2017, 15:12

Tak to je pěkné, že jsou ještě mezi námi lide co si pomůžou v nouzi. Ty máš opravenou brzdu a oni zase jezdí, suaper 8) 8) 8) .

Taky už jsem zachránil pár zoufalích majtelů Aster G a J a poslal je k mechanikovi co jim to opravil (autorizovaný servis nevěděl co s tím a jen bral peníze).

Pěkný počet km, tak ať dělá radost.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J
Moje astra https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=1704&start=0

COBEIN

Příspěvek od COBEIN » 06 čer 2017, 15:53

No o tom autorizovaným servisem vím své, ještě když jsem měl svou srdeční záležitost žlutou astru F tak jsem zajel do Ov.ke Svinovu kde je prodejce i servis OPELů a tam jsem chtěl opravit to kolísání otáček motoru při volnoběhu. Po jejich diagnostice mi bylo řečeno že je v háji čidlo volnoběžných otáček a že stojí cca 1600.-Kč. Protože mě to kolísání ve spojení s výfukem REMUS sralo hlavně když jsem třeba u přechodu pro chodce čekal na zelenou, tak jsem jim řekl že pokud ho mají skladem tak ať mi ho vymění. Bylo skladem a bylo vyměněno. Zaplatil jsem a když jsem si převzal auto a chtěl jsem odjet tak to dělalo pořád. Na mou namítku že to opraveno není mi byly vráceny peníze a čidlo přehozeno zpět na to údajně šatné. I když mě to sr..o tak jsem jezdil dál. Po čase mě ukecal bráška ať mu astru prodám a tak jsem se nechal zlomit. Po nějaké době se bráchovi rozsvítila kontrolka signalizující opotřebování brzd. destiček. Zajel s tím někde na vesnici kde mu jeho kamarád měl tyto destičky vyměnit. Ten když slyšel jak motor kolísá tak se ptal co to je? Bratr mu řekl že to dělalo už i mi a že jsem to takhle dovezl z Říše a v servise to neumí opravit. Když si auto s opravenými brzdami vyzvedával cca po 2 hodinách tak už motor nekolísal. Bratr se ho ptal co s tím bylo a on mu odpověděl: na kolik si tu opravu ceníš? Bratr mu řekl, nechci tě urazit, nemám páru kolik ti mám dát a ať mu řekne cenu on sám. Řekl mu: dej mi pětikilo a je to. Když bratr zaplatil destičky, práci a opravu kolísání tak mu mechanik ukázal nějakou podtlakovou steřelou hadičku která nasávala falešný vzduch a proto motor kolísal. Kousek hadičky mechanikovy vydělal pětibábu a brácha měl auto za které se nemusel stydět před lidmi na přechodu pro chodce. Možná se ptáte proč stydět, ale auto bylo upraveno dost dobře a lidi si asi mysleli že řidič tím že šlape na plyn chce na auto upozornit a výfuk Remus mu k tomu pomáhá. Takže to je má zkušenost se servisem OPEL v Ostravě. V Troppau to zase není o moc lepší, tam když jsem musel auto na dvě hodiny nechat mi byly vyměněny oba stěrače. Když jsem auto dovezl, tak jsem si všiml že stěrače byly oba dva krásně černé a neoloupané a taky v děšti stíraly výborně. Po tom co my byly vyměněny už v dešti dělaly na okně pruhy s vodou a tak jsem zastavil a vystoupil abych stěrače zkontroloval. Mé zděšení, obě ramínka místy oloupané od černé barvy a gumička v nich stará. Protože to bylo asi za tři dny tak už jsem nic reklamovat nemohl a tak jsem se tam jen tak projel kolem a ten přijímací technik má(měl) modrou Áčkovou zafiru taky no a měl na ní krásné černé stěrače/ramínka. Takže kdybych tam musel někdy znovu jet a auto nechat bez svého dohledu, tak si nejsíš poznačím i tyto věci.
ASTRA LA VISTA

Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marťasek » 06 čer 2017, 18:24

no ty "autorizáky" koukám jsou všude stejný.. Mě v OL v Oplu (to jsem měl ještě Astru F 1,7TD) vyměnili zadní tlumiče tak, že mě oba upadly po cca 50km :-) zapomněli tam dát ty kovové podložky :-) když jsme se tam vrátil tak na mě koukali jak trotlové. Po opravě mi jejich "technik" řekl že je to v pořádku a že "jako bonus mi udělali diagnostiku motoru a že v řj nejsou žádné chyby že je vše OK" Na můj dotaz "jak by mohly, když to auto žádnou řj nemá" ztuhly jak solný sloupy :-) Ještě teď se směji.. Vypadali jako pitomci :lol:

Pak na prohlídce Zafiry A za 99kč mě řekli, že mi chybí z povinné výbavy lano :-) a trojúhelník s tím, že mi ještě nesvítí osvětlení SPZ.
No lano povinná výbava není, trojúhelník byl tam co zvedák, jen že se asi neobtěžovali podívat a zadní osvětlení fungovalo, ale vono to chce zapnout světla a né to kontrolovat na denní svícení (mám automat)...

Poslední tečka byla když mi odešlo čidlo klepání a nevěděli si s tím vůbec rady... RomanK z Brna na to přišel okamžitě :-)

Marně tedy přemýšlím na co ten "autorizovaný servis" vlastně tedy je??
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504

COBEIN

Příspěvek od COBEIN » 06 čer 2017, 20:22

Ten automat na rozsvícení světel jsem tady na foru taky od někoho koupil a dal jsem si ho tam- funguje tak jak má, jen mě zaráží otázka co se ušetřilo tím že při rozsvícení světel pomocí tohoto doplňku nesvítí třeba osvětlení RZa budíků? :?

Jinak ten autorizák v Olomouci znám, kdysi jsem s kamarády ještě než to otevřeli dělali ze sadrokartónu ten obrovský znak OPELu uvnitř salónu. Pak když jsem byl v roce 1993 v Olomouci na vojně tam stály nové eFkové astry, omega, corsa.....
ASTRA LA VISTA

luigy87

Příspěvek od luigy87 » 07 čer 2017, 09:58

Ten automat mám taky na Zafiře
Předevčírem jsem ho zapojoval manželce do Corsy. Akorát tam nemá ten konektor, tak jsem si kabely natahal sám.
A zjistil jsem asi toto, že jeden kabel taháš na poziční světla. Ten, ale není společný pro osvětlení RZ. Protože automat rozsvítí pouze poziční světla (1kabel) a potkávací světla (2. kabel).
Nerozsvítí se palubovka a ani osvětlení RZ.
To že nesvítí palubovka chápu z důvodu, že MID/TID display svítí silněji, což je lepší ve dne.

Z toho automatu z těch 8 pinů používáš pouze 6:
- Trvále 12v
- 12v po otočení klíčkem
- kostru
- připojení na kontrolku oleje
- Vývod na poziční světla
- Vývod na potkávací světla
- pak tam měl být podle dokumentace jeden pin zapojený, ale nenašel jsem jeho funkci
Opel Astra H 1.6 16V - X16ZEP+LPG - 157tkm
Seat Ibiza 1.4 - 160tkm

Bývalé:
Opel Corsa B 1.0- X10XE+LPG - 218tkm
Opel Zafira A 1.6 16V - X16XEL+LPG - 299tkm
Peugeot 207 1.4 8V - 75tkm
Kia Picanto 1.0 - 90tkm
škoda 120LS

COBEIN

Příspěvek od COBEIN » 07 čer 2017, 11:25

Tak těmhle věcem já nerozumím, já jsem to jen do připravené patice zacvakl a svítím. Spíš mě zajímalo proč to nevyrobili tak, aby svítili i SPZ a tacho. Ale to už je jedno, nechám to koňovi, ten má na to dost velkou hlavu. :D

Nechci "zase" předbíhat dobu, ale je docela možné že budu mít další Zafiru a zase v černé metalíze. Našel jsem jednu v inzerci a na můj dotaz jestli je auto ještě volné mi prodávající sdělil že je na dva dny zamluvené. Pokud ji ten co si ji zamluvil nekoupí, tak mi prodávající dá vědět a asi si pro ní pojedu. Je to r.v. 03 má to 92kW motor. Pokud ji vezmu, tak bude Gildemeister na prodej. Možná s LPG nebo bez, záleží jestli mi to přemontují do černé a hlavně za kolik. :? Auto byllo prodáno jinému kupujicímu, takže Cobein utřel nos.
Mimo to, už mám zánovní dojezdové úzké kolo co by rezervu!
ASTRA LA VISTA

COBEIN

Příspěvek od COBEIN » 20 čer 2017, 10:12

Dnes tj.20.06. ve 14 hodin máme termín s Gildemeistrem na STK! Emise i Revizi LPG mám v pohodě. Doufám že projdeme na další dva roky. Musím počítat s tím, že 17 let staré auto "nějakou" tu kopretinku získá, ale taky počítám s tím že to nebude závažná kopretinka. :( Večer naíšu jak jsem dopadl. Pá kluci.
ASTRA LA VISTA

COBEIN

Příspěvek od COBEIN » 20 čer 2017, 17:42

Tak jsem kluci z STK zpět a s nepořízenou! Dostal jsem technickou jen na měsíc abych měl možnost vyměnit i druhou přední brzdovou trubku u předního kola. Jestli si ti ci čtou toto vlákno vzpomenou na to jak jsem řešil min. rok to že mi auto nechtělo brzdit a že mi padál brzd. pedál tak jsem nechal vyměnit jen tu jednu praskolu trubku s tím, že mi hned jak budu mít peníze vymění i druhou. To se doposud nestalo protože jsem na to popravdě zapomněl. Dnes na STK technik auto prohlédl a konstatoval to, že je v CAJKU ale ta druhá trubka prý je dost rezavá. A tak technická jen na měsíc. S mechanikem už jsem domluvený na výměnu i druhé a pak jen za 200.- opakovaná technická. Psal jsem tady dnes že nějakou tu kopretinku očekávám a je to tady.... :cry:
ASTRA LA VISTA

Honz@
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honz@ » 20 čer 2017, 23:47

Vim, že to zamrzí, ale chce to klídek 8) To se prostě stává.

Koho někdy nevyhodili z STK, jako by nežil :D
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A

Luboš X17DTL

Příspěvek od Luboš X17DTL » 21 čer 2017, 06:23

Včera jsem taky nepořídil na STK s šestiletou Ibizou s 33.000 km. Přijel jsem na STK ve dvanáct a řekli mi, že už mají plno :D
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583

Gallo

Příspěvek od Gallo » 21 čer 2017, 07:41

Tak jelikož já v pátek STK prošel i s mírnou korozí brzdových trubek, tak na tebe holt padl černý Petr, páč nějaké auta holt taky pustit nemůžou.

COBEIN

Příspěvek od COBEIN » 21 čer 2017, 10:33

Je to tak, černý petr! Ale Cobein chystá překvápko: auto projde po opravě trubky a pak poletí z domu. Na 99% bude jiná- černá s OPC paketem a digi klimou a s 92 kW pod kapotou- zase dovoz z Říše po jednom majiteli. Tentokrát už to nebude sozialedition.
ASTRA LA VISTA

COBEIN

Příspěvek od COBEIN » 21 čer 2017, 10:35

Gallo píše:Tak jelikož já v pátek STK prošel i s mírnou korozí brzdových trubek, tak na tebe holt padl černý Petr, páč nějaké auta holt taky pustit nemůžou.

Gallo gratulujik STK, mimochodem toto je pokud se nemýlím tvůj příspěvek odhadem cca po Půl roce sem ne?
ASTRA LA VISTA

Odpovědět