Jak poznám typ brzdovéhos systému?

Co nenajdete na fóru v sekcích Astra G, pravděpodobně to bude zde.
Odpovědět
lape

Jak poznám typ brzdovéhos systému?

Příspěvek od lape » 19 bře 2017, 09:10

Zdravím.Potřeboval bych poradit,jak jednoduše poznat typ brzdového systému u Zafiry 1,8 16V 85kW r.v. 99 - 2000.Vybírám kotouče a destičky,ale u všeho je omezení výrobcem brzdového systému (ATE,Tevez,TRW).

Tak už jsem našel na posilovači pod tunou prachu štítek Lucas,takže vzhledem k tomu,že Lucas koupilo TRW se musím zaměřit na komponenty které jsou určeny pro systém TRW.Říkám to správně?Ale jak se teda dívám,tak pro systém TRW je destiček na přední nápravu minimum,ani samotné TRW je pro systém TRW nenabízí,což je teda zajímavé.

Reklama

Alzafir

Re: Jak poznám typ brzdovéhos systému?

Příspěvek od Alzafir » 19 bře 2017, 09:34

Brzdy jsou Bosch nebo Lucas.
Sundej zadní kolo a koukni na brzdič. Je to na něm vyražené.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor

lape

Příspěvek od lape » 19 bře 2017, 09:43

Tak to jsem zrovna slyšet nechtěl :D .Asi před hodinou jsem to kolo nahodil zpátky.Takže štítek Lucas nalepený na posilovači není směrodatný?To by snad měl být už celý systém Lucas,nebo ne?Vidím,že jsem zapomněl napsat,že chci měnit kotouče a desky jen vepředu,pro zadní nápravu je destiček pro TRW/Lucas hromada.A jaký je tam vlastně rozdíl u předních destiček v závislosti na výrobci systému?

Takže nakonec mě to nedalo a šel jsem sundat kola.A teda musím říct,že je to pěkný bastl to auto a to ani nebylo nikdy nabořeno,že by bylo třeba slepeno z toho co dům dal.Věc se má tak,že jsem shodil zadní kolo a na třmenu je BOSCH,ale když už jsem v tom byl,tak jsem si řekl,že se podívám i na přední třmen a ačkoliv jsem čekal taky BOSCH,tak jsem byl překvapen krásným nápisem ATE.Takže posilovač Lucas,zadní brzdy BOSCH,přední brzdy ATE.Jestli mě ještě někdy někdo něco řekne o německé preciznosti a dokonalosti,tak ho pošlu do zádele.Toto jsem nikde neviděl.Na Méganu co tady mám je na posilovači taky štítek Lucas,ale narozdíl od Zafiry je tam všechno Lucas a ne každá brzda jiná.No snad se teď OPEL vzpamatuje,když je koupilo PSA :D :D :D

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 19 bře 2017, 12:33

Ona ta tvoje Zafa může být klidně z Wroclawi a to už o německé preciznosti moc nebude :D
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

lape

Příspěvek od lape » 20 bře 2017, 09:59

Možné je všechno i když je to dovoz z Itálie.Každopádně mě fakt překvapilo,že to není sjednocené.No aspoň,že jsem se nespolehl na ten zadní třmen a podíval se i na přední,tak snad příjdou správné desky.

Odpovědět