Nevypne se topení
Nevypne se topení
Ahoj ve spolek! Jdu s prosíkem o radu...Mám Zafiru 2.2DTI a problém s topením....již 2x se mi stalo,že po vypnutí klíčku dál běžel ventilátor topení,při zapnutém zapalování si stejně regulace dělala co chtěla,i když jsem ventilátor zcela vypnul otočením knoflíku-zhasnul displej,ale motor ventilátoru běžel stále,Pomohlo vyndat tu velkou zelenou pojistku,po opětovném zasunutí už ventilátor neběžel,ovšem po zapnutí a vypnutí zapalování si opět dělal co chtěl.V autě je klima a to ovládání je s displejem. Prosím,nevíte co s tím dál? Díky za rady.
- Reklama
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nevypne se topení
Vyměnit tyristorový dělič,neboli elektronický předřadný odpor ventilátoru topení.
-
- Kontaktovat uživatele:
To je spinane tyristorem ?? Hmm zase jsem chytrejsi.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Má digipanel pro topení.
-
- Kontaktovat uživatele:
Aha tak to nic. Sry za OT.
Ještě dodám,že dnes jsem s tím jezdil a vše šlapalo jak má,ventilátor vypínal,zapínal,chodila regulace,prostě na posrání.To se musí celá regulace vyměnit? Nemá někdo schéma té regulace?
Jo,abych to uzavřel....nechtělo se mi kupovat nový regulátor za 5 a více tisíc,na vrakáči jsem to nechtěl riskovat,tak jsem ho opravil a maká jak nový.
ahoj, tak pokud muzes, popis tady opravu, treba to nekomu pomuze
nyní: Zafira B Z18XER, 2007
ex2: Z16XE Caravan, 2003
ex1: X16SZR Htb, 2000
ex2: Z16XE Caravan, 2003
ex1: X16SZR Htb, 2000
Poznámky jsem si nedělal,ale je to pěkná piplačka,celý se to musí rozebrat,očistit od těch amarounů,pak provizorně zapojit a měřit...no a pak už jen vyměnit vadnou součástku.Zatím nemůžu říct,jestli všude odchází to samé,víc jsem jich nedělal.22 ToMik píše:ahoj, tak pokud muzes, popis tady opravu, treba to nekomu pomuze