jak wam topi Zafir....
jak wam topi Zafir....
zdravim chci se zeptat ohledne topeni v zafire a budiku....jak wam topi zafira ajak se wam pohybuje ručička na budiku na teplotu...me se ani nehne jen když delsi dobu stojim tak me vyskoci na 90.....cca,a ohlendne topeni----rekl bych ze to netopi moc.....dnes rano bylo -2,5 stupnu a aute bylo trochu teplo po cca 10km....co je v zafire za chladici kapalinu????a cim se da zmerit nemznouci smes.......muže to byl kapalinou že to moc netopi??????diky za info.....aeon
- Reklama
Re: jak wam topi Zafir....
Pokud máš nafru, tak je to naprosto normální. Já bydlím na kopci a když jedu ráno do města, tak mi začne topit tak po 8-10km a ručička se skoro nezveden. Vyměnil jsem loni termostat (kompletně celý) a vůbec to nepomohlo. Elaboroval sem i s kartonem před chladičem a nic. Prostě je to takový trošku slabší místo. prostě to ber tak, že tam musíš stejným topením jako v Astruli vytopit skoro dvojnásobný prostor.
Hlavně mi vadí zamlžený a zamrzlý okna.
Už jsem uvažoval o nějakym nezávislym topení tak jak je třeba v VW Touran a pod.
Hlavně mi vadí zamlžený a zamrzlý okna.
Už jsem uvažoval o nějakym nezávislym topení tak jak je třeba v VW Touran a pod.
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005
https://www.automilacek.cz
pravě že kamna nemam........ 1,8 16V 92kW,o kartonu taky uvažuju........
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
s ničím z toho co tady popisuje MAX jsem se u své Záfy nesetkal nevím co jsou to zamlžená okna a když už náhodou jo, pustím na chvilku klimu a je po mlze, nezávislé topení sice v autě mám, ale používám ho maximálně v zimě když jdeme bruslit na rybník, to je pak labůžo sednout si celý zmrzlý do vyhřátého autíčka
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Ty zamlžený okna jsem myslel jako ráno když do toho sedneš a dýcháš, tak se ti zamlží a když to holt ještě netopí, tak to je trochu prekérka.
Třeba v Touranu je to tak, že to topení funguje automaticky. Po startu se zapne topení, které rychleji ohřeje chladící kapalinu. Něco takovýho by myslím bylo plusem i kvůli snížení spotřeby. V Oplu jsem to zatím ještě neviděl. pokud to někdo máte, tak bych rád získal nějakou radu a silně uvažoval do domontování (pokud to teda jde).
U mě je fakt problém, že ráno z domu jedu cca 5 km furt z kopce a auto nemá nejmeší šanci se vůbec zahřát.
Třeba v Touranu je to tak, že to topení funguje automaticky. Po startu se zapne topení, které rychleji ohřeje chladící kapalinu. Něco takovýho by myslím bylo plusem i kvůli snížení spotřeby. V Oplu jsem to zatím ještě neviděl. pokud to někdo máte, tak bych rád získal nějakou radu a silně uvažoval do domontování (pokud to teda jde).
U mě je fakt problém, že ráno z domu jedu cca 5 km furt z kopce a auto nemá nejmeší šanci se vůbec zahřát.
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
Aha, jo takto to funguje, tak to já mám trochu něco jiného. Mám nezávislé topení Webasto s manuálním ovládáním. Dá se to nastavit tak, že si odpoledne nastavím, že se to má za nějakých 10 h zapnout a ráno když k tomu dojdu tak je tam teplo, topí to max hoďku, pak se to automaticky vypne.
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Jo WEBASTO, AIRTRONIC atd. znám, měl jsem ho v busu. Tohle je jen "automat", který jen pomáhá rychlejšímu ohřevu na provozní teplotu. Na netu (třeba v aukro se to dá běžně koupit cca za 9-19 tis.) Ale je to jen z VW, Audi a takových aut. nevím zda by to šlo domontit třeba právě do Zafiry. Hlavně co se týká elektroinstalace.
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, tak to nevím, já už to koupil s tím a co jsem se díval na netu, tak se ten typ co mám já dal sehnat za nějakých 25t. A je to dělané jako univerzál, takže si myslím, že dodělat by to šlo, otázka jenom ta cena. Mrkni na www.webasto.cz, mají tam i ceník.
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
halo.....poradite mi tu.....jestli je to ok nebo je nekde vada.......nejde mi o nezavisle topeni......diky,...
Mně začíná taky topit po cca 5-10km (a to ještě nebyly žádné mrazy), ručička vyleze max na 85°C
Zafira Z18XE Elegance
LPG
LPG
.co je v zafire za chladici kapalinu????a cim se da zmerit nemznouci smes.......muže to byl kapalinou že to moc netopi??????diky za info.....aeon
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
aeon: sry, trochu jsem se nchal unést
chladící kapalinu si můžeš změřit hustoměrem, dá se koupit za nějakých 50,- Kč, ale nevím k čemu Ti to bude, protože tím zjistíš jenom to, do kolika stupňů ta kapalina vydrží nermzlá, v kapalině bych problém neviděl, spíš v termostatu, jak se Ti chová za jízdy, kolísá Ti teplota?
chladící kapalinu si můžeš změřit hustoměrem, dá se koupit za nějakých 50,- Kč, ale nevím k čemu Ti to bude, protože tím zjistíš jenom to, do kolika stupňů ta kapalina vydrží nermzlá, v kapalině bych problém neviděl, spíš v termostatu, jak se Ti chová za jízdy, kolísá Ti teplota?
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam 1,8 16V 92kW Zafu a trva mi nez se zahreje kapalina, v lete cce 5km a ted na podzim tak okolo 10km. S tim zamlzovanim oken. Tak me se ty okna zamlzuji taky, ale kdyz mustim ventilator na max tak do chvile je uz videt a po tech 10km uz je vse pryc. Horsi to je se zadnimi okny, ty se asi jen tak neodmlzi.
[quote="aeon"]zdravim chci se zeptat ohledne topeni v zafire a budiku....jak wam topi zafira ajak se wam pohybuje ručička na budiku na teplotu...me se ani nehne jen když delsi dobu stojim tak me vyskoci na 90.....cca,a ohlendne topeni----rekl bych ze to netopi moc.....dnes rano bylo -2,5 stupnu a aute bylo trochu teplo po cca 10km.
Mohl by to být špatný termostat.Měl jsem to na zafiře taky.Když jsem jel ,byla ručička na nule a jak jsem stál delší dobu,ručička vyletěla na 85 C.Taky mi to blbě topilo.Po výměně termostatu pohoda.
Mohl by to být špatný termostat.Měl jsem to na zafiře taky.Když jsem jel ,byla ručička na nule a jak jsem stál delší dobu,ručička vyletěla na 85 C.Taky mi to blbě topilo.Po výměně termostatu pohoda.
OPC topí po cca 2km jízdy,provozní teplotu na budíku mám asi po 8km při okolních asi 5st nad nulou.Nestěžuju si Líbí se mi i rozvod vzduchu dozadu v tunelu a pod sedačkama,žádné mlžení.
miluju tyhle zkratky OPC, STI, S