Klima vs. vykon
Klima vs. vykon
zdravim
mam zafiru A z18xe a mam problem ze ked zapnem klimu dost citim ako mi poklesne vykon auta ...
z otacok pada vyrazne rychlejsie ako bez klimy, je citi jemne trasenie na volante po zapnuti, auto po uvoneni plynu pribrzdi ovela viac ako bez klimy (koli spadnutiu otaciek) a takisto pri zapnuti je pocut zvlastny hluk (ako keby nieco niekde drelo)
klima inak funguje v poriadku teda chladi a vsetko ostatne je ok
nevie niekto kde moze byt zadrhel ? alebo je to snad normalne ?
diki
mam zafiru A z18xe a mam problem ze ked zapnem klimu dost citim ako mi poklesne vykon auta ...
z otacok pada vyrazne rychlejsie ako bez klimy, je citi jemne trasenie na volante po zapnuti, auto po uvoneni plynu pribrzdi ovela viac ako bez klimy (koli spadnutiu otaciek) a takisto pri zapnuti je pocut zvlastny hluk (ako keby nieco niekde drelo)
klima inak funguje v poriadku teda chladi a vsetko ostatne je ok
nevie niekto kde moze byt zadrhel ? alebo je to snad normalne ?
diki
Za4a A - Elegance, 1,8 16V, 2001
- Reklama
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Klima vs. vykon
Pokles vykonu pri zapnuti klimy je normalni, paradoxne to ma podle me vetsi vliv u benzinaku nez u dieselu.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Když stojím se zaplou klimou, tak taky cítím jemné chvění na volantě, u mě to dělají ty dva větráky na chladiči co jsou vepředu.. Co se týče výkonu, tak to neporadím..na X16XEL po zanutí klimy to bylo jako kdybych vyhodil polovinu motoru do koše..no..teď u 2.2 klimu už skoro vůbec nevypínám, páč tomu motoru to je úplně fuk
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
no toto je benzin 1,8 ka a myslim ze to nerobilo stale, auto mame od uplne noveho, skor som myslel ci to nieje nejako elektronicky riadene a ze tam by mohla byt chyba, alebo je klima/motor prepojeny v podstate len remen/kompresor ??
Za4a A - Elegance, 1,8 16V, 2001
- Hribek
- Kontaktovat uživatele:
Mám Z18XE a pokles výkonu při zapnutí klimy poznám, ale žeby nějak razantně, tak to ne.
Jako poznám, když třeba jedu na 5tku do kopce a v tom zapnu klimu. Jinak ne. Že bych vyhodil půlku motoru je nesmysl. X16XEL. Jinak to samé pozoruji o Roomstera (1,6 16V i TDi), Octávie, Pinina.... Je to normální - je to cca 5kW dolů.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
- wizyy
- Kontaktovat uživatele:
Na kompresoru je rizeno spousta veci...ale spis nez to, tak odchazi loziska.... jinak klima bere 7-12kw (zalezi na typu kompresoru, jstli je pistovej, spiralovej nebo membranovej)
Jak psal "milosh" tak výraznější to je u benzíňáku. Já na svojí Zafirce 2,0 DTI úbytek výkonu vpodstatě neregistruju.
Myslím, že je to hodně dáno vyšší krouťákem.
Myslím, že je to hodně dáno vyšší krouťákem.
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005
https://www.automilacek.cz
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Maxi to samy jsem chtel napsat ale nebyl jsem si jist, u sluzebni Fabie 1.9 tdi to skoro neni znat Ale stejne bych ji nechtel
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
-
- Kontaktovat uživatele:
Mno ja mam Z18XE a zatim to nejak nepocituji, je fakt, ze jezdim kratke trasy (do 20km) tak vetsinou ani klimu nezapinam.
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
herry tak to nevim proc sem vubec pises
Tak teď ste mne uklidnili, protože včera jsem zapnul klimu a po úbytku výkonu (možná jen subjektivní pocit) jsem ji zase raději vypnul Jednalo se o rychlejší jízdu obcí cca. na čtyřku (takže brzda, plyn a zrychlování, semafor a tak), ale je fakt že na dálnici při 130-150+ km/h to člověk moc necítí, jen při dlohým stoupáku, jak píše Apík
Mobil : 602318645
Mám ten samý problém vždy po zimě asi než se asi všechno promaže nebo co. Mám 1,6, 62KW a je to min hranice výkonu. U 16V by to nemělo být ani poznat a u 1,8 už vůbec. Jak píšeš že to nedělalo od novoty tak bych to typoval na ložiska a u mne taky protože kladou větší odpor a někdy mám klimu hlučnou jak zbíječka, vypnu zapnu a je to fuč a s kolísáním otáček se mění rachot a někdy v klidu. Letos než se to rozjelo tak mi nedržel ani volnoběh zhruba 5km, normálně to zdechlo jaký to mělo odpor ale už to je v pohodě až na ten občasný zvuk zbíječky asi nechám vyměnit ty ložiska než se něco posere.
Astra G, 1.6, 16V, 74kw, motor X16XEL, 2000. hatchback 5.dv, Černá metalíza, spotřeba 5l/100, klima: ÚPRAVY-LPG IV.genrace - přímé sekvenční vstřikování, carbonové vyhřívání sedadel, GPS, nový palubní PC od Davida, xenon s regulací výkonu, black desing,alu atd.
Jo ještě takový můj dovětek,
spíš než úbytek výkonu pociťuju nárust spotřeby místo původních 7l/100km to teď odhaduju na necelých 8l/100km Ale co bych neudělal pro rodinu.
spíš než úbytek výkonu pociťuju nárust spotřeby místo původních 7l/100km to teď odhaduju na necelých 8l/100km Ale co bych neudělal pro rodinu.
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005
- Hribek
- Kontaktovat uživatele:
No tak to snad néé 1l navíc by bylo trochu dost. Dokud jsem měl 1,7DTi tak úbytek výkonu jsem pocitoval měně než ted s 1,8 a to měla jen 55kW ale byl to nafták a spotřeba šla nahoru tak o 0,2-0,3l
ted mám 92kW a úbytek výkonu cítím více a spotřeba de nahoru zhruba o 0,6l takže ze zkušenosti říkám že u nafty je celkem jedno jestli je klima puštěná nebo ne, benzín to pocítí mnohem více
ted mám 92kW a úbytek výkonu cítím více a spotřeba de nahoru zhruba o 0,6l takže ze zkušenosti říkám že u nafty je celkem jedno jestli je klima puštěná nebo ne, benzín to pocítí mnohem více