zadní stahovačka ala auto kelly - máte zkušenosti?

Co nenajdete na fóru v sekcích Astra G, pravděpodobně to bude zde.
Odpovědět
libmot

zadní stahovačka ala auto kelly - máte zkušenosti?

Příspěvek od libmot » 30 dub 2009, 22:47

Rozsypala se mi, co se mechanické stránky týče, zadní stahovačka. Po krátkém boji se scháněním drobných dílků jsem se rozhodl koupit u Kellyho náhradu v podobě celé stahovačky. (říkám si dáš tři tisíce, máš novou stahovačku, při koupi použité nevíš jak dlouho vydrží) První překvapení bylo, když jsem zjistil že "celá stahovačka" vlastně není celá. Po nedlouhém zírání na 6-ti pinový konektor čouhající z karoserie a "dva dráty" vedoucí od motorku nové stahovačky mi došlo o co jde a začal jsem z orig. stahovačky demontovat "protikus s elektronikou" a "těšit se", jak to budu v igelitovém pytlíku zajišťovat proti vlhkosti. Co už jsem ale překousnout nedokázal, že po zkusmém zapojení okno stahuje zpusobem - stisknu knoflík, okno popojede cca o 5cm, stisknu znova popojede znova. Drržet ho můžu jak dlouho chci, prostě na jedno stisknutí jede 5cm.

Už jste to někdo montoval? Mám se smířit s tímhle způsobem otvírání okna, nebo něco dělám špatně?
Zafira B

ex. Zafira A, 1.8/92kw

Reklama

libmot

Re: zadní stahovačka ala auto kelly - máte zkušenosti?

Příspěvek od libmot » 06 kvě 2009, 11:25

Nedalo mi a volal jsem auto kelly, a ukazalo se, ze se sesli dva lidi co nevi, ze existuji dve verze stahovacek. U mne by se to doufam dalo omluvit, ale u prodavacky to je mrzute. Pokud v tom nekdo tapete stejne jako ja, tak vezte ze existuje varianta, ktera se chova jak jsem popsal vyse a varianta comfort, ktera se v nahrade mozna chova jako original.

ps. stale shanim plastoveho jezdce, mate nekdo na prodej?
Zafira B

ex. Zafira A, 1.8/92kw

dimi

Příspěvek od dimi » 06 kvě 2009, 11:55

Nahod fotku toho plastového jezdce.

libmot

Příspěvek od libmot » 06 kvě 2009, 19:35

Obrázek
Zafira B

ex. Zafira A, 1.8/92kw

RomanK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanK » 06 kvě 2009, 22:50

Plastový jezdec se dá vzít z mechanických stahovaček zadních oken Astry F, Zafiry B a možná i jiných (nevím kteých přesně, já to bral jen z těchto dvou). Pak jen odvrtat nýt z té strany, která je v plechu, do odvrtaného nýtu vyřezat závit, složit a stáhnout šroubem. Dá se stáhnout i šroubem s matkou, ale časem se to vychodí okolo šroubu. Lepší je tam dát zpátky ten nýt.
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]

zdenekp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenekp » 11 kvě 2009, 09:05

Toto už jsem měl bohužel příležitost měnit (díl jsem měl právě od RomanK).
Ale zeptal bych se na něco jiného: nebyla by šance to vyřešit jednou pro vždy a nechat do udělat z nějakého kovu (mosaz???). Je to možné? Je tu někdo, kdo by to byl schopen vyrobit? Jaká by byla případně cca cena?
Zafira Z18XE '03 saturn blue

libmot

Příspěvek od libmot » 11 kvě 2009, 17:03

Videl bych to na vyrobu ze dvou materialu, vnitrni - libovolny kov, vnejsi kluzny - silon, teflon, nebo neco podobneho. Nejak jsem taky nepochopil, proc jsou v tom tak silne pruziny, mam totiz pocit, ze pri namontovani zabiraji prave tu svoji polovinu prostoru a uplne stlacene, takze vlastne nemaji kam pruzit.

Napiste sem komu vsemu by se ten dilek hodil novy (a v jakem poctu), at vime jestli se vyplati nekde ho zadat k vyrobeni.
Zafira B

ex. Zafira A, 1.8/92kw

zdenekp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenekp » 12 kvě 2009, 09:19

Jo, je to tak, ty pružiny jsem taky moc nepochopil. Navíc dávat to dohromady je celkem luxusní prácička.
Ještě teď mi brní prsty :cry:

S těma počtama to bude asi problém. Já nevím, jaká je frekvence poruchy toho šmejdu. Ten můj praskl, když manželka chtěla do okna přivřít plínku a držela stále zmáčknutý tláčo.
Podle ceny... do 200,- (sci-fi) bych vzal 2ks do rezervy, do 400,- (velmi nepravděpodobné) 1ks.
Zafira Z18XE '03 saturn blue

wine

Příspěvek od wine » 24 kvě 2009, 21:19

Možná to někomu pomůže. Je to z hliníku a tak doufám, že to vydrží.
Mám to namontovaný, je potřeba mít ruce jako fakír ale jinak OK. :D http://www.astra-fensterheber.de/
2811_1.jpg

wine

Příspěvek od wine » 24 kvě 2009, 21:21

ebay01.jpg

JardaLN

Příspěvek od JardaLN » 12 úno 2010, 15:07

Zdar chlapi
zamotalo se mi jenom lanko u zadní stahovačky , poradíte ? Mám zatím lanko vyháknutý a okno podepřený střešní latí.
Dík za každý nápad i foto je tam přístup jak k penězům.
Caravan 1,6 16 V Elegance 1998

Odpovědět