Zdravím,
předem chci poděkovat za zkušenosti které zde sdělujete
Mám jen jeden dotaz. To relé dáte do toho konektoru a necháte to volně plandat nebo to někde uchycujete?
Díky
Ok, nebo třeba stahovací páskou. Ptal jsem se proto, jestli tam náhodou není nějaký držák nebo tak něco. Tak fajn. Přes víkend tam juknu a objednám to relátko.
Mějte se.
Poslušně hlásím, že my už "denně" svítíme. Dneska došel modul. Skvělá dohoda, jednoduchá montáž, perfektní fungování (přesně podle představ). Ten modul jsem přichytil páskou k hlavnímu svazku a pro jistotu ještě přelepil páskou. Zejtra to ale budu muset zkontrolovat, protože už bylo h***o vidět.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
Po zapnutí zapalování to:
- rozžhne parkovačky vpředu
- rozžhne koncová světla (červená) vzadu
Po nastratování a zhasnutí kontrolky mazání po cca 6s:
- se rozžhnou přední potkávací (tlumená) světla
- parkovačky a koncovky zůstávají rozžhnuta též - nejde (logicky) přepnout na světla dálkováedit > to jde
- světelná houkačka však zůstává v provozu
Nesvítí:
- podsvětlení palubní a přístrojové desky
- osvětlení RZ (SPZ)
- netlumí se podsvětlení počítadla kilometrů a displaye (MID, TID)
Po vypnutí zapalování:
- všechno zhasne
- modul neodebírá žádný proud (ani klidový)
Po otočení přepínače světel:
- se modul okamžitě deaktivuje a vše funguje jak je uživatel zvyklý z "manuálního" ovládání světel
Po vrácení přepínače světel do polohy "0" při spuštěném motoru:
- se modul okamžitě uvede do automatického stavu (viz "po nastartování", bez prodlevy 6s)
* tzn. že např. u přejezdu klidně můžu svítit pouze parkovačkami (dle vyhlášky)
* dočasná deaktivace modulu je nejjednodušší vytačením pojistky 10A z pozice 32
Naposledy upravil(a) APiK dne 11 lis 2008, 07:41, celkem upraveno 2 x.
Takže večer stejně musím "otočit čudlíkem"abych viděl na budíky?To mně nenadchlo,spíše zklamalo.U Fiata se mi to rozsvítí všechno otočením klíčku,při startování zase všecko zhasne a pak už to živí altík.
Tak to je věc názoru. Mě to zase takhle přesně vyhovuje. Je to svícení přes den. To nepotřebuješ svítit SPZkou a opotřebovávat žárovky podsvětlení budíků a knoflíků. Navíc třeba v létě, když svítí sluníčko je výhoda v tom, že se neztlumí podsvícení kilometrovníku a hlavně displaye. Já jsem max. spokojen.
Dnes som sa ktomu konecne dopracoval.Konektor som nasiel.Mal som celu poistkovku vonku(von to ide ale horsie sa to sklada )
Potom pridam foto.
Nemate niekto katalogove cislo original opel na ten modul?
Astra G 1.8 5dv ´03 Elegance -----> SAAB 9-3 SS ´09 1.8t
jo přesně, taky jsem se na něj ptal a v Břeclavi po mě chtěli kolem 2000,- i s instalací a prej jim to bude trvat 3 hoďky !!!! Jsou to pi**mci, já to měl za 1/2 hoďky i s úklidem vercajku a zkouškou
Nejsi, já druhej den (už za světla) omotával ještě izolačkou a zadělával kryt nad pedálama. Navíc v zafiře, jak jsem pochopil, to asi není taková sranda.