diodová světla deního svícení

Co nenajdete na fóru v sekcích Astra G, pravděpodobně to bude zde.
Odpovědět
Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Re: diodová světla deního svícení

Příspěvek od Mike.S » 21 srp 2010, 14:44

zdenin píše:
Tomino OPC píše:Já mám kulaté ( a myslím, že to vůbec nevypadá zle ) ....umístění viz foto ....
Ahoj.kde jsi sehnal ten naraznik.Libi se me :)
Tomino OPC má origo OPC - celou Záfu, takže ten nárazník už tam byl :mrgreen:
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

Reklama

zdenin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenin » 26 srp 2010, 19:29

Tak jsme ty svetla nandali ale nevim jestli to je prave orechove.Vubec jsme nevedeli kam to prdnout bez velkych uprav az na konec jsme to dali dolu.Upravy minimalni a mozna trosku na hranici rozmeru kde to ma byt od spodu minimalne 250mm a mame to asi 230mm.

Obrázek

Obrázek

Zapojeni elektroinstalace je v pohode akorat najit misto kam to pripojit a aby se to po zapnuti zapalovani zaplo.I kdyz by mozna bylo lepsi kdyby se to zaplo az po nastartovani protoze nekdy se testuje i se zapnutym zapalovanim a pak ty svetla zbytecne jedou.Uz jsme ale nevedeli kam to dat tak jsme to dali sem:

Obrázek Obrázek

zapojeni munusu na baterku

Obrázek

Mozna by bylo hezci to zapustit do narazniku ale to uz jsou vetsi zasahy.Hlavne to hezky vyriznout.

Obrázek

Pokud mate nejake jine napady budu rad.
OPEL ZAFIRA 1.8 16v Z18XE 92 kW / 125 HP Selection r.v.2001 ,koupeno 19.6.2010

ali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ali » 26 srp 2010, 20:12

jak pises, hezci by to bylo zapustene v tom narazniku. Konkretne v te cerne liste. Do te cerne listy jsem to daval u oktavky i formena 8) . Vypada to tam dobre a nebyl problem vyrezat. Mel jsem ze zacatku strach, ale nakonec v poho. Rezal jsem to flexou primo na aute na hrubo a pak pilnikem presne vypiloval a svetla pak objel surovou gumou (u oktavky misto surove gumy jsem pouzil pruhledny silikon)
Astra G Sportive, 2,0 Di, 5dv., Hatchback, 16V, X20DTL, T98
Obrázek Obrázek

zdenin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenin » 26 srp 2010, 20:21

ali píše:jak pises, hezci by to bylo zapustene v tom narazniku. Konkretne v te cerne liste. Do te cerne listy jsem to daval u oktavky i formena 8) . Vypada to tam dobre a nebyl problem vyrezat. Mel jsem ze zacatku strach, ale nakonec v poho. Rezal jsem to flexou primo na aute na hrubo a pak pilnikem presne vypiloval a svetla pak objel surovou gumou (u oktavky misto surove gumy jsem pouzil pruhledny silikon)
Surovou gumu vubec neznam :?
No z rezani mam strach ale asi se do toho nekdy pustim.No kdyz tak koupim naraznik :D

ali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ali » 26 srp 2010, 20:45

je to v tube jak silikon. Jen se to da do te pistole (nevim jak presne se to nadava :? ) a pak uz pouzije jak silikon. Pry je to na to lepsi tak jsem to zkusil, tu gumu jsem mel pujcenou ale drzi to a je to bez problemu, tak nevim co bude lepsi po roce.
Obrázek Obrázek

pking

Příspěvek od pking » 06 zář 2010, 11:16

...a nemas nekde prosim fotku, jak to vypada v tom cernem ?
Diky
Opel Zafira 2,2 16V (2002)

ali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ali » 06 zář 2010, 11:22

myslis v te cerne liste? Jestli jo, tak fotku nahodim k veceru jak se dostanu domu. Nejakou snad najdu
Obrázek Obrázek

Salám

Příspěvek od Salám » 06 zář 2010, 12:26

Nemůžu si pomoct, ale mít ty diody dole na nárazníku jak je to výše na té zafiře je úplně k ničemu-vidět to stejně nepůjde..

Píšu to zde už pomilionté - to je takový problém otočit kolečkem a rozsvítit ručně? Než si hnusit auto jakýsima diodama co sou úplně k ničemu a navíc hnusné jak noc..

ali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ali » 06 zář 2010, 12:28

a nebo vyhodit mlhovky z opc narazniku a misto nich dat kulata denni svetla. Delaji se rozmerove uplne stejne. Na ebay jsem je videl nak za 1300 +- :lol:
Obrázek Obrázek

masha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masha » 06 zář 2010, 12:40

Salám: myslím že nejde jen o to otočit kolečkem... U ledek jde o šetření energie a žárovek. POkud máš xenony nebo nějaké dražší žárovky určitě je to potřeba. Já mám žárovky za 700 Kč a nerad bych je kupoval každý měsíc proto svítím ledkama :-). Jak tady někdo pořád píše o tuzingu to fakt nechápu. Nemá to plnit funkci estetickou ale praktickou... Já osobně je na autě mám a nemůžu si na nic stěžovat a jestli se to nikomu nelíbí tak at si je tam nedává :-). Taky záleží na montáži kam se dají je fakt že na některých autech vypadají dost hrozně... Ale zase každého věc

Každopádně nejde o žádný tuzing na to sem uplně alergickej...

squedo

Příspěvek od squedo » 06 zář 2010, 14:24

masha píše:... U ledek jde o šetření energie a žárovek...
Když už jsme u toho šetření, spočítal někdo, jestli je nějaká úspora a návratnost investice? Alternátor bude méně zatěžován, čili teoretické úspora paliva. To je asi jasný každému. Ale jde to nějak spočítat, abychom se dostali k nějakým hodnotám?
Opel Zafira Design Edition Z18XE

Obrázek

"moje Zafira na auto.cz"

zdenin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenin » 06 zář 2010, 15:12

ali píše:jak pises, hezci by to bylo zapustene v tom narazniku. Konkretne v te cerne liste. Do te cerne listy jsem to daval u oktavky i formena 8) . Vypada to tam dobre a nebyl problem vyrezat. Mel jsem ze zacatku strach, ale nakonec v poho. Rezal jsem to flexou primo na aute na hrubo a pak pilnikem presne vypiloval a svetla pak objel surovou gumou (u oktavky misto surove gumy jsem pouzil pruhledny silikon)
Neposlal bys nejaky fotky jak to vypada v tom narazniku? :wink:

zdenin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenin » 06 zář 2010, 15:22

Salám píše:Nemůžu si pomoct, ale mít ty diody dole na nárazníku jak je to výše na té zafiře je úplně k ničemu-vidět to stejně nepůjde..

Píšu to zde už pomilionté - to je takový problém otočit kolečkem a rozsvítit ručně? Než si hnusit auto jakýsima diodama co sou úplně k ničemu a navíc hnusné jak noc..
Neslo me o nejaky tuning ale o to ze si za boha nevzpomenu otocit tim blbym knoflikem a nejen ja ale i manzelka.Myslel jsem ze budu mit stesti a najdu za pojistkovou skrinkou konektor do ktereho bych osadil modul denniho sviceni.Jenze ho tam nemam tak jsem to chtel vyresit Led svetlama abych nezapominal svitit. :|

masha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masha » 06 zář 2010, 15:47

squedo: tak mají menší odběr na tom se shodneme...ale myslím že to ani nijak spočítat nejde... Ale určitě ti šetří žárovky nebo xenony... Já Jsem koupil drahé osramky a mám je půl roku a pořád svítí. Myslím že jen díky ledkám. Kdybych svítil žárovkama i přes den určitě takhle dlouho nevydrželi. To je můj názor .-)

Salám

Příspěvek od Salám » 06 zář 2010, 17:01

Já mám taky žárovky za 7 kil a první mi praskla asi po dvou letech a najeto měla víc jak 30 tisíc km při každonenním ježdění, tak v tom to asi nebude nebude :o
Šak si tam dávejte co chcete..já jen že otočit knoflíkem je to nejmenší a jde jen o zvyk.. :wink:

Jinak audinku co má denní diody už z výroby bych samozřejmě chtěl :mrgreen:

Odpovědět