Denní svícení
Re: Denní svícení
Jupí tak mám taky denní svícení. Mám ho trošku jinak.
Nastartuju a nesvitim - svití mi světýlko + to pípá. Celé to můžu vypnout vypínačem.
Cca hodina práce a pár korun to stálo.
Nastartuju a nesvitim - svití mi světýlko + to pípá. Celé to můžu vypnout vypínačem.
Cca hodina práce a pár korun to stálo.
Opel Astra Caravan G 1.7 TD 1999
- Reklama
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
pokud takhle pojedeš na STK a tam do toho bude někdo šťourat... neprojdeš.
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
Z jakého důvodu? Vše je to přes pojistky a původní kabely nebyli přerušený. To by vyhodily za každý neofiko centrál přece. A co teprve ty denní svícení co jezdí.. nějaký kšunt z aukra přesně kolem značek..
a že by někdo sundaval kryt kabelů u řidiče a lezl do toho.. nevím no
a že by někdo sundaval kryt kabelů u řidiče a lezl do toho.. nevím no
-
- Kontaktovat uživatele:
Re4Der ano, na stk to zase až tak neřeší zatím , ale jestliže to tam budeš mít a po naskočení kontrolek, případně nastartování se ti to samo automaticky nerosvítí, tak by tě pustit neměli... ovšem o STK víme mnozí svoje...
navíc marťásek tady psal co by mělo denní svícení splňovat, vč. funkčnosti a rozměrech uložení...
navíc marťásek tady psal co by mělo denní svícení splňovat, vč. funkčnosti a rozměrech uložení...
však jo, ale říkám, že to spousta lidí nemá jak to má mít.
Já furt nechápu proc? ze jsem zasáhl do elektriky? Nebo proc? já to prece neprezentuji jako denní svícení ale jako pomocník abych nezapomněl rozsvítit - takovy digitální papirek "rozsvit".
Já furt nechápu proc? ze jsem zasáhl do elektriky? Nebo proc? já to prece neprezentuji jako denní svícení ale jako pomocník abych nezapomněl rozsvítit - takovy digitální papirek "rozsvit".
-
- Kontaktovat uživatele:
jasné.. ten tvůj pípák by ti prošel v případě upozornění že sis nerozsvítil obrysové, či potkávací světla..
u denního svícení je definováno že ti to musí svítit min. po nastartování motoru samo, bez jakéhokoliv tvého zásahu a pří zapnutí obyrysových světel samo zase zhasnout..
takže jestliže si musíš denní svícení zapínat ručně sám, tak je to zhlediska provozu nevyhovující a na stk by tě pustit neměli... (ale vím, že na stk se denní svícení zase tak neřeší)
bavíme se tady o tom jak to má být, nikoliv o mnohých, kteří to tak nemají a už vůbec né o tom jak to chodívá na technických...
u denního svícení je definováno že ti to musí svítit min. po nastartování motoru samo, bez jakéhokoliv tvého zásahu a pří zapnutí obyrysových světel samo zase zhasnout..
takže jestliže si musíš denní svícení zapínat ručně sám, tak je to zhlediska provozu nevyhovující a na stk by tě pustit neměli... (ale vím, že na stk se denní svícení zase tak neřeší)
bavíme se tady o tom jak to má být, nikoliv o mnohých, kteří to tak nemají a už vůbec né o tom jak to chodívá na technických...
Dělá přesně to co říkáš - pípa když nesvítím..
Myslím že na stk problém mít nebudou.. uvidíme .
Myslím že na stk problém mít nebudou.. uvidíme .
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
funzoo Já to neřeším, a ani jsem nechtěl reagovat ale tohle je už moc.
Proč by to měl mít tak jak by měl, když si to může zbastlit sám a dát si tam pííípáátko s vypíínááčkem a chlubit se tady jak není dobrej a přitom jen ze sebe dělá (pár teček)?
Re4DeR když už tady chceš silou mocí zaflákávat forum blbostma prosimtě aspoń si to po sobě přečti co píšeš!
víc tohle rádoby bastlení nekomentuju...
Proč by to měl mít tak jak by měl, když si to může zbastlit sám a dát si tam pííípáátko s vypíínááčkem a chlubit se tady jak není dobrej a přitom jen ze sebe dělá (pár teček)?
Re4DeR když už tady chceš silou mocí zaflákávat forum blbostma prosimtě aspoń si to po sobě přečti co píšeš!
Re4DeR píše:Jupí tak mám taky denní svícení.
opravdu nechápu co jsi nám tím chtěl zdělit?? pochlubit se? To snad ne!?Re4DeR píše: já to prece neprezentuji jako denní svícení ale jako pomocník.
víc tohle rádoby bastlení nekomentuju...
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
Tak jsem si dnes taky konečně zapojil denní svícení Sice jsem musel provést dost razantní zásah do mřížky pod nárazníkem, ale vše je jak má být, hlavně patřičné předpisové rozměry - skoro jsem myslel, že mi nevyjde min. šířka 600 mm, ale za použití plátku z pilky to nakonec vyšlo
(jeden + na přívod k obrysovkám, druhý + na přívod k čidlu zpátečky a uzemnění ke karoserii před chladičem, denní svícení mě vyšlo na 750 Kč)
(jeden + na přívod k obrysovkám, druhý + na přívod k čidlu zpátečky a uzemnění ke karoserii před chladičem, denní svícení mě vyšlo na 750 Kč)
Kód: Vybrat vše
http://levnealarmy.cz/eshop/led-svetla/denni-drl-svetla-e/hid-808as-hp-svetla-pro-automaticke-denni-sviceni-s-led-homologovana.html
Opel Astra Caravan 2.0 DI (X20DTL) 16V/60 kW
(10/1998)
(10/1998)
Hm, tak ten shop ma přiléhavý název (levné alarmy), dnes mi přestalo svítit levé světlo denního svícení (životnost cca 15 hodin) - něco v něm odešlo a prý nejsem první případ
(10/1998)
(10/1998)
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Nikdy jsem s nimi neměl problémy. Co ti řekli na reklamaci? imho máš 14dní na vrácení. mě i kamošovi co jsem to dělal svítí bezproblémů...
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
Mitom: odešlo ti jedno relé v tom modulu, mě se to stalo taky, ale protože jsem to měl brané od borce, který to vyráběl, tak mi ho opravil
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Za chvíli půjdu identifikovat závadu - jestli odešlo něco v samotném světle a nebo v té krabičce, kde je ten "klopný obvod" (napíšu cca do 19 - 20.00). Každopádně jsem dnes mluvil s kámošem, který je měl už rozebrané a ten mi sdělil, že jich takto vadných viděl již více a měl je i rozebrané - provedení vevnitř je údajně "jak na koleně" (jeho výraz). Záručák samosebou mám, chci dnes akorát zjistit, jestli to budu muset celé zdemontovat a nebo jestli bude stačit dovézt na prodejnu pouze to jedno vadné světlo...ku*de a já se včera tak radoval, že to konečně mám
(10/1998)
(10/1998)
Tak vyřešeno Když jsme odpojovali levé světlo, abychom mohli sólo odzkoušet jeho funkčnost, začalo blikat a následně bylo zjištěno, je "odborník", který ve výrobě lisoval kovové spojky na vodiče (spojení mezi světlem a "přepínací jednotkou"), nalisoval jednu z nich přes izolaci, a to tak "šikovně", že občas to při pohybu mělo náhodný kontakt a světlo svítilo. Po přelisování je zatím vše O.K. a já jsem rád, že to nemusím celé demontovat a cestovat do OV Třebovic na reklamaci. Tak teď aby mi to vydrželo, když jsem na to vnitřní elektro provedení slyšel tolik hany
(10/1998)
(10/1998)
Nějak mi tu chybí pokárání za instalaci úplně zbytečného "denního svícení", které je skoro neviditelné a pochybuji že má homologaci. Prostě s tím použitím hlavy tu nějak váhám... :-/squedo píše:Chválím za použití hlavy při instalaci a výsledek je pak hned znát
Zafira Z18XE '03 saturn blue