Zafira - oprava kabelů zadních L a P dveří.
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zafira - oprava kabelů zadních L a P dveří.
chlapi díky moc za rady zítra ráno na to vlítnu
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
- Reklama
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
A nový se sehnat nedá? nebo to je "drahý.."HerryCZ píše:Pokud ti nepujde mikrospinac. Tak to umim spravit a tim nemyslim proklemovat dratem.
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
-
- Kontaktovat uživatele:
Novy (stary) cca 400,-
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Opraveno - blbost: byla přepálená pojistka č 17. Díky všem za rady! bez Vás by to bylo na dlouuuhý lokty! díky Moc
Taky jsem si tím prošel. Příznaky byly: rádio, které hrálo jen občas a centrál, kterej z 90% stávkoval. Protože mám Zafiru bez el. oken, tak jsem opravil jen kabely repro a centrálu a zbytek vystříhal a zaizoloval už ve sloupku před průchodkou. Aspoň se nemusím bát, že se zase plusák zlomí jako minule a bude mi vypalovat jiný části elektriky, nebo dokonce podpálí auto.
kamarádi, potřeboval bych poradit, nejdou mi otevřít pravé zadní dveře v autorizovaném servisu opel mi překontrolovali kabelové svazky ve dveřích ... tím to není ... jelikož mám zafirku z roku 2002, tak mi technik, řekl, že si to u nich nemám nechávat opravovat, jelikož mi budou muset zničit obložení dveří ... aby se dostali na zámek, který bude nefunkční, nebo jen z něho může být vypadnutý kabel ... . Můj dotaz zní, jde demontovat vnitřní obložení dveří, když jsou tyto dveře zavřené?? děkuji za radu
Nejde to. Šrouby jsou dole, pak to vycvakat ven a celé tapecplato nadzvednout a vytočit , abys to dostal ven, to je nemožné u zavřených dveří. Anebo jsem ještě neslyšel, že by to šlo.
Ještě je možnost zkusit navrtat tapec v místě pojistky, ale to je taky destruktivní činnost.
http://www.gm-club.cz/navody-opel/dvere ... cke-zavore
Trochu inspirace.
Ještě je možnost zkusit navrtat tapec v místě pojistky, ale to je taky destruktivní činnost.
http://www.gm-club.cz/navody-opel/dvere ... cke-zavore
Trochu inspirace.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Tak toto mě čeká u pravých zadních...nejde centrál, okno, repro..prostě dveře KO Láme se to tak i u Béček a Céček?
www.Hasic.net
www.dopravak.cz
www.rekreacebuchlovice.cz
www.dopravak.cz
www.rekreacebuchlovice.cz
-
Aby som nezakladal nové vlákno tak položím otazku sem: Sú elektrické okna zadných dverí ovládané cez relé, ak áno tak ktoré sú to relatka, pripadne je to už ošetrené iným spôsobom napr. je to sučastou samotneho elektro-pohonu okien? XP-kovy pc z Tis-om mi kľakol tak sa k tomu nemám ako dohľadať. Dakujem za pomoc a ešte jedna otázka ohľadom ovládania predných okien, dole ide PP ok, ale ked chcem aby šlo hore tak musím dlhší čas podržať tlačitko aby to vyšlo hore, ked som rozobral vypínač a klikol na konkrétny mikro spínač tak to šlo ok, neviete v čom je zakopaný pes?
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
Nejsou tam relé, motory oken jsou napojené přímo na spínače, kolíbky, na dveřích.
Dál do motorů vede informace od centrálu.
U toho PP okna bych se podíval na motor, resp na páku, co zvedá okno. Jestli nemá např mrtvý chod, kdy už sice po zmáčknutí spínače motor jede, ale zjevně se nic neděje, než páka zdvihu dojede až k oknu samotnému.....abych řekl pravdu, nikdy jsem tohle moc neobjevoval, takže tohle je možná blud. Ale jestli máš v pořádku spínače, tak jedině motor nebo mechanika. Kdybys potřeboval schema, písni.
Dál do motorů vede informace od centrálu.
U toho PP okna bych se podíval na motor, resp na páku, co zvedá okno. Jestli nemá např mrtvý chod, kdy už sice po zmáčknutí spínače motor jede, ale zjevně se nic neděje, než páka zdvihu dojede až k oknu samotnému.....abych řekl pravdu, nikdy jsem tohle moc neobjevoval, takže tohle je možná blud. Ale jestli máš v pořádku spínače, tak jedině motor nebo mechanika. Kdybys potřeboval schema, písni.
-
To slúži patrne na dovieranie okien pri zamknuti auta na 2x, ale to asi nemá súvis s tým že nechce isť ZP okno ani hore ani dole aj ked bol solo otestovaný pohon ako aj samotná kablovačka z tých to dverí, kde pri zapojení na ľavej strane šlapalo vše ako má! Ta schema od predných dverí až po zadné dvere by sa mi celkom hodila, teda ak môžem poprosiť? DAKUJEM!!!!Alzafir píše: Dál do motorů vede informace od centralu.
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
Přesně tak. Schemata pošlu na tvůj email, za chvíli to máš.jerry mouse píše:To slúži patrne na dovieranie okien pri zamknuti auta na 2x,Alzafir píše: Dál do motorů vede informace od centralu.
Dobrý den vážení kolegové,
nedávno jsem si pořídil Zafiru (2000, 1.8 85kW) a má něco "málo" neduh.
Jal jsem se řešit pro začátek mrtvé zadní dveře.
Zde bych rád velice poděkoval uživatelům Mike.S za geniální návod na demontáž tapecírunku
a uživateli riddick 2663 za nápovědu v čem je vůbec problém. (je to můj první opel
- jsem "dezertér" od Forda)
Výchozí stav:
LZ - stahovačka reagovala pouze na přepínač ve dveřích, centrál a repro mrtvo
PZ - mrtvo komplet
Začal jsem u PZ - přelámané kabely mezi B sloupkem a konektorem do dveří - oprava a dveře začali komplet žít.
Povzbuzen úspěchem vrhl jsem se na LZ a tam to začalo být zajímavé a to:
kdosi v minulosti to již řešil avšak poměrně radikálně a to tak že konektor zcela odstranil a propojil
auto s dveřmi natvrdo. Po cca hodinové demontáži několika km izolačky jsem kabely (ty které ještě držely) odstřihal jal se propojení dveří zrealizovat znovu. K mému překvapení nastala "nepěkná věc" a to že 4 kabely ze sloupku nemají barevně odpovídající pokračování ve dveřích. Jsou to pravděpodobně kabely zásadní, protože mi nyní ve dveřích žije jenom repro. Ne že bych neměl rád hudbu ale přece jenom radši bych si otevřel okno případně zamknul auto. Dokonce mi přestalo zase fungovat u druhých dveří ovládání stahovačky z přepínače na dveřích (jde pouze od řidiče). A teď po tomto románu mám dva dotazy:
Je (pokud ano) jaká souvislost ve funkci mezi LZ a PZ dveřmi ?
Máte někdo nápad co s tím? - Jediný co mně napadá je kabel po kabelu (a že jich je 14) to opsat ze dveří kde zůstal konektor, což obnáší dešifrování barva kabelu - příslušný kontakt konektoru - barva na druhé straně konektoru......
Díky moc za radu
nedávno jsem si pořídil Zafiru (2000, 1.8 85kW) a má něco "málo" neduh.
Jal jsem se řešit pro začátek mrtvé zadní dveře.
Zde bych rád velice poděkoval uživatelům Mike.S za geniální návod na demontáž tapecírunku
a uživateli riddick 2663 za nápovědu v čem je vůbec problém. (je to můj první opel
- jsem "dezertér" od Forda)
Výchozí stav:
LZ - stahovačka reagovala pouze na přepínač ve dveřích, centrál a repro mrtvo
PZ - mrtvo komplet
Začal jsem u PZ - přelámané kabely mezi B sloupkem a konektorem do dveří - oprava a dveře začali komplet žít.
Povzbuzen úspěchem vrhl jsem se na LZ a tam to začalo být zajímavé a to:
kdosi v minulosti to již řešil avšak poměrně radikálně a to tak že konektor zcela odstranil a propojil
auto s dveřmi natvrdo. Po cca hodinové demontáži několika km izolačky jsem kabely (ty které ještě držely) odstřihal jal se propojení dveří zrealizovat znovu. K mému překvapení nastala "nepěkná věc" a to že 4 kabely ze sloupku nemají barevně odpovídající pokračování ve dveřích. Jsou to pravděpodobně kabely zásadní, protože mi nyní ve dveřích žije jenom repro. Ne že bych neměl rád hudbu ale přece jenom radši bych si otevřel okno případně zamknul auto. Dokonce mi přestalo zase fungovat u druhých dveří ovládání stahovačky z přepínače na dveřích (jde pouze od řidiče). A teď po tomto románu mám dva dotazy:
Je (pokud ano) jaká souvislost ve funkci mezi LZ a PZ dveřmi ?
Máte někdo nápad co s tím? - Jediný co mně napadá je kabel po kabelu (a že jich je 14) to opsat ze dveří kde zůstal konektor, což obnáší dešifrování barva kabelu - příslušný kontakt konektoru - barva na druhé straně konektoru......
Díky moc za radu
Zafira 1.8 16V (85kW) X18XE1
Posílám ti na email tabulku zapojení jednotlivých pinů všech dveří i s barvama drátů.
Tabulka dorazila, díky moc, přesně to jsem potřeboval. O víkendu se do toho znova pustím.
Ještě jednou díky
Ještě jednou díky
Zafira 1.8 16V (85kW) X18XE1