Zafira 2.2 DTI - motor
Zafira 2.2 DTI - motor
Zdravím, mám Zafiru, celkem krátce, a na motoru se vyskytl tento problém: Nastartuji, vše OK, až při běžné akceleraci zhruba po překrošení 2200 ot. motor změní zvuk, je jaksi ostřejší a hlučnější. Tipoval bych to na to že se změní předvstřik. Auto si klidně akceleruje dál akorát to je trošku více hlučné. Nejvýraznější to je při studeném motoru. Neřešil jste to někdo? Jo a ještě jeden poznatek volnoběh. Když auto stojí je normální okolo 800ot/min, při jízdě je vyšší asi tak 950ot/min, jakmile zastavím spadne to na tech cca 800. Ptal jsem se v Opel Autovars a tam mi technik odpověděl "No to víte u těch dízlů je to těžký..." Dík za pomoc Beda
- Reklama
No možná je to blbost, ale máš v ní dost oleje? Mám poznatek, že stačí aby chybělo 3 dcl oleje a ventily začnou být slyšet a pokud zabereš za plyn, tak je to takový ostrý zvuk. Podle chytré knížky je objem oleje 4,25 l. Když jsem dělal výměnu, tak jsem nalil olej podle měrky do půlky mezi rysky, ale podle čárek na kanystru to 4,25 l nebylo. Potom mi to při akceleraci bylo slyšet. Tak jsem doplnil zhruba 2,5 dcl oleje a je klid. Ale mám benzín, takže nevím jestli to platí i pro diesel. A co se týče otáček nemyslím, že by to bylo něco nenormálního. Důležité je, že se ti po zastavení vrátí na normál, nehledě na to, že je ekonomičtější jezdit co nejvíc se zařazeným kvaltem, třeba bez plynu.
Opel Zafira 1,8 16V CDX, X18XE1
Dobře, ty otáčky jsou tedy v pořádku. Ale ta změna zvuku motoru je divná. To jsem na žádném jiném motoru neslyšel. Zajímavé je že to je změna skoková, přikláním se k tomu že to je změna předvstřiku, ale proč to to čerpadlo dělá nevím. Když se motor ohřeje, tento jev vymizí... Asi by pomohla nějaká diagnostika.
-
- Kontaktovat uživatele:
Mám stejný poznatek na své Astrině, mám ji rok aa když je studená, tak to dává najevo.... neřeším to..
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
No tak sláva, je to sice divný ale asi to tak má být... Děkuji všem za snahu pomoci.
Jinak si dovolím napsat ještě toto: Zafiru mám od září, koupenou v D. Chvilku jsem si zvykal na ten posaz (střídám to s Octavkou), ted jiz bez problémů, ale chci vyzdvihnout jízdní vlastnosti toho auta, neneklání se , v zatáčce pěkně drží stopu, a neklouže. Akcelerace super, jde to pěkně za plynem. Zjistil jsem, že se nechá i načipovat, ale takhle to bohatě stačí...
Jinak si dovolím napsat ještě toto: Zafiru mám od září, koupenou v D. Chvilku jsem si zvykal na ten posaz (střídám to s Octavkou), ted jiz bez problémů, ale chci vyzdvihnout jízdní vlastnosti toho auta, neneklání se , v zatáčce pěkně drží stopu, a neklouže. Akcelerace super, jde to pěkně za plynem. Zjistil jsem, že se nechá i načipovat, ale takhle to bohatě stačí...