Ahoj,
mam problem se svitici kontrolkou ESP. Obcas se mi rozsviti za jizdy, ale po opetovnem vypnuti a nastartovani motoru opet zhasne. Nekdy zas (hlavne ted v zime) kdyz pri startovani auto dele startuje, nezhasne vubec a sviti po celou dobu jizdy...
Nevi nekdo cim by to mohlo byt? Osobne nepoznam rozdil v chovani auta, pokud kontrolka sviti nebo nesviti..
Kontrolka ESP
- Reklama
-
Re: Kontrolka ESP
Prvá vec ktorá ma napadla daj si cez diagnostiku napr. Opcom v menu: ESP-čka skontrolovať čidlo natočenia volantu, tak aby ti hodnota uhlu natočenia volantu ukazuje rovných 0-stupňov, potom si len vizuálne skontroluj skutočne natočený volant ked je na diagnostike tých 0 stupňov či je rovno alebo vychylený do niektorej strany iba prípade že by bola trocha rozhodena geometria na prednej náprave ale iba za predpokladu že ti neblika kontrolka od ABS. Väčšinou to tak býva že časom sa rozhodi geometria, nejakou menšou nehodičkou na prednú nápravu, potom pri vychylenom volante spolu aj z tyčou si auto mysli že ide do jemnej zákruty a kolesa ked idú rovno čo RJ pozná podľa otáčiek z čidiel ABS-ka na každom kolese. Pripadne aj mäkšie koleso s menším tlakom vzduchu v pneu. vie tiež narobiť rošadu ked sa otača o trošku viac ako ostatne kolieska na aute, v takom to prípade tiež môže nastať situácia že bude svietiť kontrolka ale zväčšia iba na dlhšich rovných úsekoch, čo si myslím že asi nebude tvoj problém. Zasadne v oboch pripadoch ti po vypnuti motora a opätovnom naštartovani kontrolka zhasne a rozsvieti sa až zväčšia až na rovnejšich úsekoch, ale nemusi tomu byť vždy tak pokiaľ niesu na nejakom kolese-čidle extremne hodnoty. Skús to skontrolovať ako prve a tiež si vieš overiť cez diagnostiku aj stav čidiel na kolesach ktoré snimaju otáčky pre potrebu ESP-ka. Ked bude všetko ok tak potom hľadať dalej, ale aj diagnostika by ta mohla v tomto smere znavigovať hlavne v menu od ESP-ka. Dúfam že sa budeš vedieť z toho vysomariť čo som ti tu napisal, ak nie tak v podpise mam mobiles tak brkni a vysvetlim.
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957