Zafira 2.2 DTI trhanie/skapinanie motora

Co nenajdete na fóru v sekcích Astra G, pravděpodobně to bude zde.
Alzafir

Re: Zafira 2.2 DTI trhanie/skapinanie motora

Příspěvek od Alzafir » 25 zář 2016, 22:19

Zbytečně se v tom utápíš.
Snímač otáček klikověho hřídele snímá jeho polohu.
Snímač vačky u tohoto motoru nenajdeš, není tam, ale je to tak říkajíc snímač, co je součástí čerpadla. A snímá jeho natočení. A je nejdůležitější, bez něj nemá jednotka náhradu a stojíš.
Snímač doporučuju Bosch. A není nic výjmečného, že i nový snímač je vadný!!!
Diagnostiku máš, jezdi a sleduj data anebo nahrávej a pak si vyhodnoť, který že snímač má výpadky.
Ostatně vše už tu je mnohokrát popisováno.
Chyba svítí, pokud je. Když jednotka nevidí rozpory v datech, nemá důvod nechat aktivovaný nouzový režim, ani svítit kontrolku elektroniky motoru.
A jedna věc je evidentní i bez diagnostiky, pokud po otočení klíčku a inicializaci jednotek zhasne i kontrolka elektroniky, pak v registru závad je čisto. To platí pro PSG16
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor

Reklama

MichaelTR

Příspěvek od MichaelTR » 09 říj 2016, 17:09

Ahoj Alzafire, prepáč že až teraz ale musel som pár dní počkať kým si pôjdem pre nový snímač. Sledoval som to a robilo to nasledovne, vždy keď to trhlo tak otáčky motora klesli ale klesli aj otáčky čerpadla, ani jedno však nekleslo na nulu. Tak som sa nasral a kúpil som nový snímač kľuky. Samozrejme originál bosh podľa starého ktorý som si odložil na pamiatku ako prvú vec ktorú som na nej menil :)

Výsledok: bohužiaľ nič sa nevyriešilo, stále to sem tam trhne :(

Vec sa má ale tak, že odkedy som tento problém začal riešiť tu na fóre tak to trhanie sa čoraz viac a viac ukľudnilo bez mojej pomoci. Teraz to trhne raz za čas a nieje to už také prudké.

Môže to byť predsa len ten snímač vačky v čerpadle, alebo to aj tebe už teraz príde rovnako ako mne na nejakú mechanickú závadu?
Opel Zafira 2.2 DTI, 92KW, r.v.: 2003 - 7 miestne

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 09 říj 2016, 19:27

A viděl jsi graf, aneo jsi jen koukal do dat?
Jestli to máš nahrané, pošli mi to.

MichaelTR

Příspěvek od MichaelTR » 09 říj 2016, 19:41

Pozerali sme na data, ja som šoféroval, na diagnostike som si nastavil otacky motora a otacky cerpadla hneď pod sebou a manželka to celý čas sledovala, počas jazdy cca 25 km to trhlo 2x a vždy klesli obe otacky.

Nahraté som to mal ale omylom som to zmazal, skúsim to znovu nahrať a pošlem ti to. Pre mňa je ale zaujímavé ze raz to thne po 5km inokedy zas po 40km, teraz napríklad som vo štvrtok menil ten snimac kluky a trhlo to až po prejdeni 37 km.

MichaelTR

Příspěvek od MichaelTR » 08 lis 2016, 19:44

Ahoj Alzafire, prepáč že som ti ešte nič neposlal ale asi ani nieje treba. Ako naschvál vždy keď som mal zapojenú diagnostiku to ani raz nespravilo a keď som ju zo sebou jeden deň nemal tak to začalo neskutočne šklbať, tých 15km domov bolo najhorších aké som kedy zažil. Hneď keď som prišiel tak som to napichol, vyhodilo chybu riadiacej jednotky vstrekovacieho čerpadla. Chybu som zmazal a už ju nevyhodilo, tak som naštartoval, hneď po naštartovaní to jemne trhlo a potom už nič, vrčalo skoro pol hodinu a ani ťuk. Od toho momentu som prešiel už vyše 1200km bez jediného šklbnutia, autíčko ide ako hodinky. :)

Jeden mechanik mi vysvetlil čo sa asi mohlo stať. Pravdepodobne sa mi do čerpadla dostal bordel a ten sa dostal pod presuvník nafty, tým ako ho ten bordel brzdil sa preťažovala cievka preto všetko blblo. Samé sa to muselo uvoľniť a preto je teraz všetko ok, ale odporučil mi keďže mám dobrý prístup k čerpadlu, aby som demontoval riadiacu jednotku, vytiahol z neho všetkú naftu a nechať ho uschnúť a následne ho poriadne kompresorom vyfúkať. Pre istotu,že tím nič nepokazím :)

brian29

Příspěvek od brian29 » 08 lis 2016, 20:18

cerpadlo urcite nevysusovat kedze je mazane naftou!!!!
VB Z18XE EX
AH Car Z14XEP EX
AG Coupe Z20LET :) EX
VB X20DTH EX
VC GTS Y22DTR EX
VC Car Y22DTR EX
VC Car Z19DT EX
Signum Y22DTR EX
AG Coupe Y22DTR EX
ZA OPC Line Y22DTR EX
VC Car Z19DT
ZA OPC Line Y22DTR EX
AG OPC II Z20LET EX
VC GTS Y22DTR
AG OPC II Z20LET Arden Blau

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 08 lis 2016, 20:20

MichaelTR píše:.... tak som to napichol, vyhodilo chybu riadiacej jednotky vstrekovacieho čerpadla. Chybu som zmazal a už ju nevyhodilo,...
Číslo chyby máš?
MichaelTR píše: Pravdepodobne sa mi do čerpadla dostal bordel a ten sa dostal pod presuvník nafty, tým ako ho ten bordel brzdil sa preťažovala cievka preto všetko blblo. Samé sa to muselo uvoľniť a preto je teraz všetko ok, ale odporučil mi keďže mám dobrý prístup k čerpadlu, aby som demontoval riadiacu jednotku, vytiahol z neho všetkú naftu a nechať ho uschnúť a následne ho poriadne kompresorom vyfúkať. Pre istotu,že tím nič nepokazím :)
To snad ne????
Čerpadlo by mělo mít sítko.
Pokud by se i tak něco dostalo do míst přesuvníku, určitě to nepřetíží cívku.
Na rozborku čerpadla zapoměň!!! Pokud čerpadlo nevyndáš a celé nerozebereš, pak výše uvedené nemá smysl. Kam myslíš, že se dostaneš odklopením elektroniky? Jen do jedné komory a ještě můžeš urvat snímač otáček.
Jinak já do skoro každé nádrže přidávám VIF s olejem 10W40. Mám to už v plechovce namíchané půl napůl. Trocha oleje tomu čerpadu svědčí, hlavně netankuj ty super hyper maxi nafty. Na to VP44 není stavěno.

Odpovědět