Samovolné odemykání auta
Samovolné odemykání auta
Zdravím.Všiml jsem si u naší Zafiry r.v 2000,že se sama náhodně odemyká.Prostě zamknu auto,odejdu a po návratu je občas odemčeno.Děje se to i doma v garáži,takže nikdo neblokuje signál atd.Jednou jsem to dokonce i viděl.Zamkl jsem auto odešel asi pět metrů,klíč jsem držel za kroužek,takže nedošlo k náhodnému zmáčknutí tlačítka a slyšel jsem cvaknutí,jak se auto odemklo.Dnes při jízdě zničehonic sylšitelně cvaklo ve všech zámcíh.Nestalo se nic,ale slyšet to bylo.Nesetkal se s tím někdo?Zřejmě je tam nějaká krpa v elektrice,protože ani origo rádio nechce kód a funguje i když je baterka odpojena třeba celý den.Po koupi auta a odpojení baterky rádio kód chtělo.
- Reklama
- vasekpetr1
Re: Samovolné odemykání auta
Asi bych začal klasikou - kontrolou kabelů v průchodkách, hlavně u řidičových dveří, i když je divné, že se auto odemkne až po čase. S tím rádiem je možné, že jsi při posledním zadávání kódu zrušil požadavek kódu po obnovení napětí (pokud máš něco na způsob CAR 300).
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Průchodky ve dveřích, pak bych se ještě zaměřil na mikrospínač dveří na sloupku řidiče.
Ale jako favorita bych to viděl na mikrospínače v zámku dveří řidiče. Vyndej zámek a mikrospínače vyměň. Neuvažuj a neměř, jestli spínají nebo ne. Ono to při testu může 10x sepnout, rozepnout kontakt, po 11-té už ne.
Ten tvůj popis se tváří, jakobys odemykal přímo klíčem ve dveřích řidiče.
Ale jako favorita bych to viděl na mikrospínače v zámku dveří řidiče. Vyndej zámek a mikrospínače vyměň. Neuvažuj a neměř, jestli spínají nebo ne. Ono to při testu může 10x sepnout, rozepnout kontakt, po 11-té už ne.
Ten tvůj popis se tváří, jakobys odemykal přímo klíčem ve dveřích řidiče.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Tak,že jde zrušit požadavek na kód u rádia jsem ani nevěděl,ale to není problém.Teď nevím co je tam přesně za rádio a dole se mě jít nechce,ale zdá se mě že nějaká 300 tam bude.Prostě něco s CD co tam montovali u OPELa v roce 2000. Opravu těch mikrospínačů jsem si teď vyhledal na netu,našel jsem teda jen Vectru B,ale předpokládám,že to bude buď stejné,nebo hodně podobné a musím říct,že do toho se zřejmě pouštět nebudu.Taky by to pak už nemuselo fungovat vůbec ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
A to máš pravdu, ono by to pak nemuselo fungovat vůbec, i když s tím nic dělat debudešlape píše:... musím říct,že do toho se zřejmě pouštět nebudu.Taky by to pak už nemuselo fungovat vůbec
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
No a pak se tu dočteme, nejde mi odemknout auto
Anebo nejde vůbec zamknout a přespal mi tam homeless
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
To je otcovo auto,takže si to bude muset vyřešit sám.Já si s páječkou moc netykám. Mě na mé "luxusní francouzské limuzíně" funguje všechno jak má.
lape: Citroen BX?
(sorry, musel jsem) ![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
nyní: Zafira B Z18XER, 2007
ex2: Z16XE Caravan, 2003
ex1: X16SZR Htb, 2000
ex2: Z16XE Caravan, 2003
ex1: X16SZR Htb, 2000
Mimochodem Tomiku Cirtoen BX je od pohledu opravdu ošklivé auto, ale když jsme kdysi auta z Říše vozily "po ose" tak jsem si rád jízdu v BX záměrně vybral. Opravdu hodně pohodlné auto, ani mi nevadilo to, že si bývalý majitel v Říši před prodejem vybral autorádio.22 ToMik píše:lape: Citroen BX?(sorry, musel jsem)
ASTRA LA VISTA
Ne,ne.Letos 20ti letý Rencek,ale funguje tam všechno,včetně veškeré elektriky.Dokonce i imobilizér,který býval u těchto aut dost problematický
No taky má za tu dobu najeto jen 157 000 km a cokoliv měním,tak vše co jde z auta ven,je originál z roku 96 podle popisků a značek na dílech.Před měsícem jsem dělal přední brzdy.Taky originál z roku 96.Kotouče byly na hranici opotřebení,destičky už nutno uznat byly v horší kondici,ale brzdilo to pořád dobře.Líp,než teď nové TRW.Výfuk měněn loni.Tam je teda nejvíc poznat kvalita dílů z prvovýroby a aftermarket.Originál co jsem sundal je rezavý jen ve falcích na tlumičích a je tam v tom místě pár dírek velikosti špendlíkové hlavičky,vevnitř žádné uvolněné přepážky,aftermarket vydrží 2,max 3 roky a pá,pá. Každopádně je poznat,že to auto bylo vyrobeno ve Francii a zřejmě v úterý - čtvrtek pro Německý trh a ne v Turecku,nebo Maďarsku pro východoevropský trh
Nemůžu si na sprosté auto stěžovat.