Poblikávají světla
Poblikávají světla
Nevíte čím by to mohlo být. Zjistil jsem to v garáži když vyjíždím. Po nastartování a rozsvícení světel vidím na protější stěně jak ty světla poblikávají jako kdyby kolísalo napětí. Zřejmě asi altík nebo se pletu?
- Reklama
- vasekpetr1
Re: Poblikávají světla
Jestli "vrtíš" volantem, tak je to normální jev od zvýšeného odběru posilovače řízení. Pokud poblikávají v klidu, tak prověřit napětí alternátoru, stav baterie, konrola dotažení hlavních silových spojů (oka na baterce, starteru, alternátoru, hlavní pojistkovka v motoru). Asi tak na začátek . Pomohly by hodnoty napětí.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Pokud to nedělá nějak extrémně viditelně, jako že by světla doslova zhasínaly, tak je to normální. Dělá to jak i naše fábie, tak i má vyšperkovaná motorka. Vždy když mám volnoběh a povrkávám plynem, tak to nepatrně kolísá. Je to určitý pokles napětí. Vsadil bych na slabší baterku.
Opel Astra G 2001 1.6 8V 62kW (z16se) - Hatchback 5dveř - tmavě zelená metalíza
Ještě je možnost přižhavování. když lehce přidáš plyn, a pak pustíš, světla lehce pobliknou. To je sepnutí žhavení asi na 0,2sec. To je normální. No normální asi ne, ale nevyřešil jsem to nijak.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
No to jsem taky postřehl, když přidám plyn a pustím tak to blikne silněji než to stálé poblikávání. Jinak baterie je těsně po záruce, ale zkusím proměřit a vše poutahovat.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zmerit dobijeni, pripadne zkontrolovat prechodovy odpor na svorkach na baterce (budou se zahrivat). Nejake jemne kolisani je normalni pri spotrebe posilovace rizeni a nejspise i to zhaveni, jak rikal Alzafir, ale ropaky neznam.
Tak tohle je rozhodně špatně. Proměř to, kolísání napětí +- 0,2V při stálých otáčkách je už na výměnu regulátoru. Samasebou vše, oka, svorky, kabely, musí být v pořádku.pavelzn píše:....stálé poblikávání. ....
U me v klidu na volnobeh vse ok, ale jak zapnu vystrazny smerovky, blika/kolisa vse - palubka, svetla, potkavacky...
nyní: Zafira B Z18XER, 2007
ex2: Z16XE Caravan, 2003
ex1: X16SZR Htb, 2000
ex2: Z16XE Caravan, 2003
ex1: X16SZR Htb, 2000
Aj u mna sa prejavuje kolisanie napatia - ak otocim volantom - stiahne svetla - posilovac. Ak zaradim, alebo vyradim rychlost, /za jazdy/ tak tiez prebliknu. Ale len jemne...
Zafira 2.0 Dti Elegance Y 20 DTH 2003, Diagnostika OP-COM v.081016 EN
Tak jsem proměřoval a přišel jsem na následující:
Jelikož mám v háji některý žhavič což mi vypisuje diagnostika zůstává mi po studeným startu nějakou tu minutu svítit kontrolka motoru (aspoň si to myslím, že to je tím). Po tuto dobu mi kolísá napětí +- 1 volt a tím pádem poblikávají světlomety, přístrojovka, prostě vše co svítí. Jakmile kontrolka po pár min. zhasne, přestane i to poblikávání.
Jelikož mám v háji některý žhavič což mi vypisuje diagnostika zůstává mi po studeným startu nějakou tu minutu svítit kontrolka motoru (aspoň si to myslím, že to je tím). Po tuto dobu mi kolísá napětí +- 1 volt a tím pádem poblikávají světlomety, přístrojovka, prostě vše co svítí. Jakmile kontrolka po pár min. zhasne, přestane i to poblikávání.
Hlavně nepropadni euforii, že po výměně vadného žhaviče (žhavičů), to přestane poblikávat. Nepřestane a s funkčními všemi žhavícími svíčkami to bude blikat ještě víc
A navíc tam skutečně máš nějaký problém, i se zapnutým žhavením není důvod, aby to kolísalo +-1V!!
Pokud to bublá na volnoběh, je konstatní odběr proudu. Tohle musí alternátor spolehlivě dorovnat a držet!! Přidání plynu a pustění, tady může být rozdíl max 0.2V, víc už není dobře, je to předzvěst sjetých uhlíků regulátoru ( většinu jsem toho takto vypozoroval a po výměně regulátoru byl pokoj).
Tohle neplatí při studeném motoru, kdy po uvolnění pedálu plynu jednotka dožhavuje, tohle jsem popisoval výše. Otočení volantu, totéž, pokles, ale dorovnání.
Kolísání napětí na volnoběhu je prostě špatně.
A navíc tam skutečně máš nějaký problém, i se zapnutým žhavením není důvod, aby to kolísalo +-1V!!
Pokud to bublá na volnoběh, je konstatní odběr proudu. Tohle musí alternátor spolehlivě dorovnat a držet!! Přidání plynu a pustění, tady může být rozdíl max 0.2V, víc už není dobře, je to předzvěst sjetých uhlíků regulátoru ( většinu jsem toho takto vypozoroval a po výměně regulátoru byl pokoj).
Tohle neplatí při studeném motoru, kdy po uvolnění pedálu plynu jednotka dožhavuje, tohle jsem popisoval výše. Otočení volantu, totéž, pokles, ale dorovnání.
Kolísání napětí na volnoběhu je prostě špatně.
Tak mám další postřeh, i když to po nějaké minutě přestane při volnoběhu poblikávat tak při jízdě a to při brždění motorem to začne zase blikat. Ale jenom při puštění pedálu plynu. Jinak při jízdě nebo při vyřazení žádné blikání.
Prosím tě ten regulátor najdu kde abych se na něj mohl podívat.
Prosím tě ten regulátor najdu kde abych se na něj mohl podívat.
- vasekpetr1
Vo vnútri alternátora. Musel bys ho vytáhnout z motoru, rozebrat, proměřit a případně vyměnit. Dej to nekam k elektrikáři na kontrolu.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,