Zafira od Mike.S

Co nenajdete na fóru v sekcích Astra G, pravděpodobně to bude zde.
Johny Styler

Re: Zafira od Mike.S

Příspěvek od Johny Styler » 17 črc 2015, 21:39

No tak v pondělí při výměně svíček, filtrů a oleje zkontroluji staronovou zapalovací lištu (koukal jsem teď tady na foru se o tom píše ažaž a příznaky by mohli sedět, ale ten náboj s čidlem ABS stejně přijde taky na řadu. :?
Koupil jsem:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

Reklama

Johny Styler

Příspěvek od Johny Styler » 18 črc 2015, 12:34

Tk jsem dnes díky informacím na fóru ohledně zapalovací lišty vyndal lištu a byla propálená na 3. válci. Koupil jsem vysokoteplotní (do 260°C) izolační pásku do 400V napětí, odizoloval pro jistoru všechny 4 vývody a dal na auto. Cestou domů super, jen jsem zvědavej, jak dlouho to vydrží (třeba na furt). V pondělí bude novej olej, filtry a svíčky, tak se podívám znovu i na tu lištu, co se stalo s izolací (budu si muset zítra udělat nějakej výlet, abych motor hezky rozpálil). No a stejně ještě asi mrknu na ten náboj ABS. (je možný, že jsem na netu našel komplet za 1200,-Kč???) - bohužel jsem si odkaz hodil do služebního mailu a teď to nemůžu najít, tak v pondělí v práci to hodím sem. Abch si nenaběhl...
Koupil jsem:

Johny Styler

Příspěvek od Johny Styler » 18 črc 2015, 21:03

Teď jsem si pohrál na zahradě s průchodkami na zadních dveřích. Bohužel už to někdo dělal (pěkná čuňačinka) a tak jsem jen pospojoval přetrhané, ale budu to muset nechat na výměnu celého svazku. Do toho už se raději pouštět nebudu. Pozitivní ale je, že jsem rozchodil stahování oken na obou stranách a repreáčky, ale centrál zatím jen na straně řidiče. Paradox je, že u spolujezdce byly totál v háji jen 2 káble, zatím co u řidiče jsem pospojoval 6 kousků. Taky jsem musel měnit pojistky, jak to asi kdysi zkratovalo. Je nějaký návod na komplet výměnu svazků, co by zvládlo i úplný tele jako já, nebo je hold třeba autoelektrikář???
Koupil jsem:

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 19 črc 2015, 08:38

Existují opravné sady, je to svazek s konektorem, co napojíš na původní kabeláž. Spojíš to někde ve sloupku. Ale je to kolem tisícovky 1 kus. Do zadních dveří. Na výměně není potom nic složitého.
Někde to tu najdeš na fóru i s fotkou.
Osobně bych to řešil jen výměnou stávající kabeláže za vodiče se silikonovou bužírkou. Ta nebude trpět na prskání jako originál kabeláž.
Je docela zajímavé, že máš popraskané, polámané , dráty v předních dveří. S tím jsem se ještě nepotkal. V zadu naprosto běžné.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor

Johny Styler

Příspěvek od Johny Styler » 20 črc 2015, 08:28

Díky za radu, má zadní dveře, ne přední. Psal jsem jen o stranách u spolujezdce a řidiče. No litr je už docela dost, takže to budu muset udělat drátek po drátku, jen si to tu budu muset trochu na fóru prolízt, abych našek nějaký know-how. A hlavně ten zkur....nej čas.
Koupil jsem:

Johny Styler

Příspěvek od Johny Styler » 20 črc 2015, 08:31

Včera jsem dal cca 250 km s opravenou zapalovací lištou a jede to super. Dokonce mi sama od sebe zmizela kontrolka motoru. Akorát po 50km se mi stejně sviňák objevilo ABS, takže se budu muset pustit do toho náboje. Taky mi ve chvíli, kdy se to ABS rozsvítilo, přestal jít tempomat a pak mi párkrát zakolízala ručička rychlosti.
Kterej náboj tedy měnit?????????
Koupil jsem:

Johny Styler

Příspěvek od Johny Styler » 20 črc 2015, 08:33

včera jsem koupil od nějakýho chlápka z LBC ještě origo zabalený tažný i s elektroinstalací, tak to tam chci dnes narvat. Jen ta elektrika je na napojení dozadu na světla, tak snad to nebude dělat paseku.....
Koupil jsem:

Johny Styler

Příspěvek od Johny Styler » 22 črc 2015, 06:59

Filtry olej a svíčky vyměněny. Teď vyřešit už jen kontrolky ABS a průchodky na zadních dveří a víceméně je vše OK. Jen pak čekat na to, že se něco vys....re :evil:

Na tažný jsem si ještě neudělal čas, ale koukal jsem, že vpravo vzadu mám přípravu na elektriku. Dá se někde sehnat ten samec na propojení????
Koupil jsem:

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 22 črc 2015, 08:15

Johny Styler píše:Včera jsem dal cca 250 km s opravenou zapalovací lištou a jede to super. Dokonce mi sama od sebe zmizela kontrolka motoru. Akorát po 50km se mi stejně sviňák objevilo ABS, takže se budu muset pustit do toho náboje. Taky mi ve chvíli, kdy se to ABS rozsvítilo, přestal jít tempomat a pak mi párkrát zakolízala ručička rychlosti.
Kterej náboj tedy měnit?????????
levý přední (u řidiče)
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Johny Styler

Příspěvek od Johny Styler » 23 črc 2015, 00:06

Díky za tip. Příští týden se do toho pustím. Teď chci namontovat tažné z. ale nevím, kde sehnat samce na elektriku, když mám u pravého Z světla přípravu. Dnes jsem namontoval příčníky a zítra bude rakev. V sobotu bude cesta v 7 cca 250km, tak jsem zvědavej, od kud budu volat, že jsem dojel :D Doufám, že mi odizolování zapalovací lišty vydrží a nezačne zase jet na 3 válce.
Koupil jsem:

Johny Styler

Příspěvek od Johny Styler » 05 srp 2015, 08:30

S opravenou zapalovací lištou najeto přes 1000km, tak snad je to OK. Jen od tý doby mi občas napíše Oilprufung a svítí CHECK, ale hladina oleje je OK. Navíc jsem olej a filtry nedávno měnil, tak nevím, čím to může být???
Tažné zařízení mám hotové a když už jsem se vydal na dopravák, tak jsem si nechal změnit i RZ. :)
Náboj nevím, jestli mám řešit, protože během cest se mi to objeví jen párkrát, možná to bude jen kontakt???
Koupil jsem:

Odpovědět