Ahoj lidi. Koupil jsem Zafiru od Mike.S. Je to můj první Opel a musím říci, že jsem z toho vozu fakt hrozně nadšenej. Je to technicky suprově vyřešený auto a motoricky to jede (jelo) suprově. Bohužel ale musím hned z kraje řešit nějaký problémy. Musel jsem vyměnit tuningovou zadní část výfuku (odpadl tlumič) a po cca 400 km mi jede motor na 3 válce. Hodil jsem to na diagnostiku, tam mi napsalo chyba 3. válce, lambda sonda a ještě nějaký věci. Zkusil jsem vyměnit zapalovací lištu (kolega od bráchy měl naštěstí tu samou zafiru), tak to běželo cca 200 km ok. Ta původní byla u 3. svíčky dost očouzená. Teď, když zrychluji velmi pomalu, tak mi výkon drží, ale jakmile potřebuji akcelerovat a trochu přišlápnu, tak spadne výkon, jako by to běželo zase jen na 3 hrnce. Tipuji to na Váhu vzduchu. Je nějakej jinej TIP??? Taky nechápu, jaktože mi občas jde a občas nejde tempomat. Taky se mi rozsvěcí kontrola ABS a TS, ESP.
Jinak když vyřeším ten motor, tak začnu řešit LZ a PZ dveře (nejde centrál a okna).
Moc díky.