Výměna rozvodů a aretace hřídelí Z16XE

Co nenajdete na fóru v sekcích Astra G, pravděpodobně to bude zde.
spermin

Re: Výměna rozvodů a aretace hřídelí Z16XE

Příspěvek od spermin » 02 úno 2013, 12:06

v ceně by měl být pouze šroub napínáku. na klikovku použiješ ten samý, a řemenice se KUR-VSKY
nasazuje, já to dělal asi 3x holt není to na péro, ale ten pazmek je dílo.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic

Reklama

Pjasatoo

Příspěvek od Pjasatoo » 02 úno 2013, 13:46

No hoši, já mám rozvody v plánu dělat po Jaře...nejsem ani ne v půli 60ky...takže to ještě vydrží těch 30 ale já to nějak ani nechci plnit...raději si to za takový pakatel cca 5000,- udělám po 40.000km než čekat do 60tky _:D No jinak p.Somik já už tady mám tolik lidí na nákup, jen vybrat toho správného....nedávno jsem se ale bavil s MirekG že bych si stejně objednal rozvodovou sadu včetně pumpy od něj...Už jsem mu to slíbil a tudíž to i splním....A nebude toho málo, potřeboval bych taky kurde i náboje na 5ti díru...no ale tu to zbytečně nebudu rozšiřovat, držme se tématu..Dneska jsem četl v knize "jak na to" nějaký ty návody na aretaci a celkově výměny dílů, protože chci na jaře komplet vyčistit hlavu no...a jak už uvedl Spermin právě nevím jak to pak udělat s tou vačkou..pokud ji rozdělám, tak celkově hřídele a a rozvody budou rozladěné, no a to je kámen úrazu...usím někoho odsud sehnat, kdo by mě to spíše naučil :D Ten fígl, abych nemusel znovu skládat všechno dohromady aby to sedělo, aby HÚ byla v pořádku atd...Aby se mi nepotkali písty apod....Prostě samozřejmě nikdy jsem to nedělal, ale na druhou stranu začít musím, prostě nesvěřím to někomu v servise, aby mě sakra oškubali a ještě mi třeba špatně nastavily řemen...pak to rozjebou a co mi řeknou ??? My se moc omouváme, ale bohužel se nám řemen sekl o zub a potkali se ventily...takže se musíme domluvit co dál....nnnne tohle nechci nikdy slyšet...když už to budu dělat sám, tak se aspoň v případě problému nebudu divit, ale holt všechno je jednou poprvé, ale když člověk pozoruje knihu a řídí se návodem, nebo čumí na jiné...tak to musí přeci vyjít ne ????
Teď máme Z18xe Mazlík

spermin

Příspěvek od spermin » 02 úno 2013, 14:14

v HU budou 2 písty nahoře, 2 dole- tomu odpovídá pozice ventilů horní budou uzavřené, z toho 1 bude
střídat a 1 bude uzavřený po dobu pohybu těchto horních pístu na obě strany
nejlepší řešení, je nafotit nebo nahrát pozice klikovky, pozice kol na rozvodech i polohy ventilů, ,
zablokovat pozice, a potom do toho, špatně se to takto vysvětluje, a někoho zkušeného po ruce. :(
nyní Civic

Pjasatoo

Příspěvek od Pjasatoo » 02 úno 2013, 14:23

No zkušenej z Ostravska jsi ty :) Takže Spermine...dáme tedy někdy scuka ??? Před létem ??? :) Ty už si to dělal :)
Teď máme Z18xe Mazlík

spermin

Příspěvek od spermin » 02 úno 2013, 14:50

jo dělal..ale na Š105 výměna vložek válců na 120 :lol: :lol: CELÁ HLAVA, PÍSTY, ZABRUŠOVÁNÍ KROUŽKŮ A VŮBEC HODNĚ VĚCÍ KOLEM MOTORU.
tady je to trochu jiné, ale můžeme poplkat.
nyní Civic

Pjasatoo

Příspěvek od Pjasatoo » 02 úno 2013, 14:54

Mezi našimi obsahy není velký rozdíl....takže pokud budeš pak mít čas ..můžeme to risknout spolu :D Ale ve 2 se to lépe táhne
Teď máme Z18xe Mazlík

kubík

Příspěvek od kubík » 07 zář 2013, 23:06

ahoj,mám opel astra G 1.4 16v r.vyroby 1999...chci si udělat sám rozvody.Chtěl bych se zeptat jestli stačí zaaretovat vačky a kliku nebo ještě něco...Popřípadě budou na vačkkách a klice nějake risky? Používáte někdo ty aretační přípravky?popř jáké děkuji
Opel astra G 1.4 16v Rv.1999 66Kw
Kod motoru: X14XE

Odpovědět