Nebrzdi
Nebrzdi
Zdravim.....chci se vas zeptat jestli jste meli ted v tehle zime stejnou zkusenost jako ja.....kdyz necham auto treba den stat a rano jedu tak si proste normalne nastartuju a jdu si oskrabat auto.....kdyz potom vyjedu a chci zabrzdit tak jakoby nefungoval posilovac. Pedal je hrozne tuhy a musim se fakt o nej zaprit abych aspon trochu zabrzdil.....kdyz se mi to stalo poprve tak sem malem vjel primo doprostred krizovatky po takovem 5-10 zabrzdeni funguje normalne.....stalo se vam to nekomu???? Napadlo me jestli treba v posilovaci neni malo kapaliny nebo tak neco ale nevim....s timhle nemam zkusenosti...
a jeste jen tak mimochodem....taky vam v zafirach zamrza rucka? v minulem aute co sem mel mohlo byt minus 20 a s ruckou sem radil jak blazen.....tady je zamrzla a kdyz se na silu zatahne tak samozrejme nejde zpatky takze asi zamrzly lanovod ne? spis jestli je to u tohohle auta normalni nebo jen muj kus
a jeste jen tak mimochodem....taky vam v zafirach zamrza rucka? v minulem aute co sem mel mohlo byt minus 20 a s ruckou sem radil jak blazen.....tady je zamrzla a kdyz se na silu zatahne tak samozrejme nejde zpatky takze asi zamrzly lanovod ne? spis jestli je to u tohohle auta normalni nebo jen muj kus
- Reklama
Re: Nebrzdi
Víš kdy máš měněnou brzdovou kapalinu
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nyní Civic
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
bzdy mají fungovat okamžitě! To co popisuješ není dobrý podívej se na kotouče vjakém jsou stavu jak jsou obroušený nebo rezavý. Co se ručky týče nemůžu říct páč jak je pod - tak dávám 1 nebo zpátečku a ručku nepoužívám.
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
No auto mam neco malo pres pul roku takze to opravdu nevim........myslis ze by to v zime mohlo delat takove trable???
s tou ručkou máš pravdu. Ale je to hodně diskutovaná bolest oplů a nejen oplů. I ostatní auta mají potíže a nemusí být ani -20°c a co se kapaliny týče, asi by mohla být stará a tak nejdřív výměna a pak pátrat. A jak se chová ABS když na to šlápneš a pedál je tvrdej????
OPEL ZAFIRA 1.8 16v 85kw - rok 2000 X18XE1
https://picasaweb.google.com/106136654297466934849/Zafira
Jsou jen dva druhy aut - Opel Zafira a ty ostatní
https://picasaweb.google.com/106136654297466934849/Zafira
Jsou jen dva druhy aut - Opel Zafira a ty ostatní
No prave....ze by meli fungovat hned....kotouce jsou v klidu.....zadne ryhy nebo tak.....navic kdyby to bylo kotoucema tak to dela porad a ne jenom treba 2 minuty.....to me zarazi......rucka mi taky nechybi ale obcas kdyz si chci nechat odfoukat auto nez zacnu skrabat tak aby mi auto neujelo nebo obcas sem si v zatacce sem tam pomohl
No ja mel stareho pazouta 309tku a tam v pohode....ale to je asi tak vsechno co tam bylo v pohode no kdyz je pedal tvrdej a poradne se zapru tak ABS funguje....normalne zacne hrzcet a brnet pedal ale je tvrdy jak stolverk ale rikam po chvili je klid....kazdopadne vymena brzdovky neni zadny hrozny naklad takze to asi provedu......je to docela nebezpecne pro nekoho kdo by to treba nevedel....
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
To myslíš vážně nebo si děláš srandu?wcrashw píše:kazdopadne vymena brzdovky neni zadny hrozny naklad takze to asi provedu
Brzdy je to nejdůležitější na autě! Si tam dej dubový špalky.
Hele je problém sundat kolo a juknout jak jsou na tom brzdy? Pokud ti to dělá od koupi auta tak to auto taky mohlo hodně dlouho stát v bazaru a brzdy zatuhly. Každopádně kontrola stavu obložení, kotoučů - jejich rovnoměrné opotřebení, brzdového vedení, prasátka jestli neprotékají, nejsou zadřený pístky a stav brzdovky je snad základ. Pokud to vše překontroluješ a bude to vše OK, pak můžeš psát, že je problém, ale takhle jen s plezíru aniž by jsi si překontroloval základní věci hned psát post že mě něco nejde je nesmysl a tvá lenost...
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
brdovka MAX 3 ROKY, jinak hrozí že je v ní voda a zamrznutí, popř. bod varu.
nyní Civic
nyní Civic
Martasek....tvuj post moc nechapu ale psal sem ze kotouce a tak jsou v pohode, ze jsem se na to dival....navic myslis ze kdyby mi to delalo od koupe ze bych s tim porad jezdil a neresil to
Akorat sem myslel ze se zeptam na nazor zkusenejsich co uz to auto maji delsi dobu, jestli mel nekdo podobny problem. Tod vse......jestli sem te tim tak strasne obtezoval tak to se opravdu omlouvam
Jinak diky za nazory a napady
Akorat sem myslel ze se zeptam na nazor zkusenejsich co uz to auto maji delsi dobu, jestli mel nekdo podobny problem. Tod vse......jestli sem te tim tak strasne obtezoval tak to se opravdu omlouvam
Jinak diky za nazory a napady
Něco podobného jsem teď řešil u dceřinej Astry, dlouhý krok brzdového pedálu, když jsem pedál podržel sešlápnutý, tak se propadal až k podlaze, auto brzdilo, když jsem použil ruční brzdu, po odbrždění se auto z mírného kopečka rozjelo, po kontrole u dennyho, zamrzlé lanovody ruční brzdy. Zkus dát auto někde do tepla a pak uvidíš.
Meriva B 1,4T 88kW
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Proč hned každej píše, že někoho "obtěžuje" když mu neodpoví to co čeká?! Bych ti asi nepsal ne? Spíš mě udivuje přístup jaký k tomu máš - a nejen ty. Píšeš, že máš auto půl roku a na brzdy jsi se nepodíval, a najednou máš problémy... Tak jsem ti pisnul co asi nevíš, že po koupi auta je nutný vždy servis a brzdy jako první. Tedy aspoň tak jsem to s tvých postů pochopil.
Pokud by byly zamrzlé lanovody - v zatažený poloze bude ti pořád brzdit zadní kola - logický že.
Pokud by byly zamrzlé lanovody - v odbržděné ploloze na brždění by tohle vliv mít nemělo.
Tedy tvůj problém bude buď v té staré brzdovce - krystalky vody a zahřátím při bržděni to povolí, nebo zatuhlé přidřené prasátka,(popřípadě bordel v brzdách) ale to by asi dělalo nezávisle na počasí a protékala by i brzdovka.
Pokud by byly zamrzlé lanovody - v zatažený poloze bude ti pořád brzdit zadní kola - logický že.
Pokud by byly zamrzlé lanovody - v odbržděné ploloze na brždění by tohle vliv mít nemělo.
Tedy tvůj problém bude buď v té staré brzdovce - krystalky vody a zahřátím při bržděni to povolí, nebo zatuhlé přidřené prasátka,(popřípadě bordel v brzdách) ale to by asi dělalo nezávisle na počasí a protékala by i brzdovka.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Martasku-no vidíš a u HonzaL ta přibržďující ručka na krok měla vliv.Stačí se zamyslet nad systemem zadních třmenů.Ale ty jsi hned se vším hotovej.
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Několikrát jsem měl problém s ručkou ale ten problém co popisuje wcrashw na tohle vliv 100% nemá.
Samozřejmě, že na chod zadní brzdy má ručka vliv. ale když brzdíš, víš sám že "nejprve" brzdí předek a poté zadek v závislosti na intenzitě brždění nebo v závislosti na zatížení přes omezovače brzdového tlaku.
Samozřejmě, že na chod zadní brzdy má ručka vliv. ale když brzdíš, víš sám že "nejprve" brzdí předek a poté zadek v závislosti na intenzitě brždění nebo v závislosti na zatížení přes omezovače brzdového tlaku.
no, mohl by být problém v samostavu, a na to snad ručka vliv nemá, nebo mně vopravte.
ale dá se to ručkou trochu ošéfovat.
ale dá se to ručkou trochu ošéfovat.
nyní Civic
nyní Civic