Zafira B nebo S-Max?

Co nenajdete na fóru v sekcích Astra G, pravděpodobně to bude zde.
smart

Zafira B nebo S-Max?

Příspěvek od smart » 09 čer 2012, 21:05

Čus,
obracím se na Vás s prosbou o pomoc. Momentálně vlastním 14roků starou astru, už má svá nejlepší léta za sebou, namotáno nějakých 280tis. km a pomalu přemýšlím o nějakém novém kočáru. Už dva měsíce jsme tři :) , takže by to mělo být něco většího (a taky kvůli práci).
Jelikož mám dobré zkušenosti s Oplem, rozhoduju se právě mezi ním, a to Zafirou B a S-Maxem. Zafira se mi líbí zvenku, S-Max zevnitř. Načetl jsem spoustu recenzí, zkušeností, obě auta jsem si v bazarech projel a od Vás bych potřeboval nějaká pro/proti, proč Zafira ano, proč ne, jestli třeba někdo nemáte dlouhodobější zkušenost s oběma auty, atd.
Cenu nákupu bych viděl někde mezi 200 – 250tis. Kč.
Měsíční nájezd km mám zhruba 3-5 tis., chtěl bych něco s výkonnějším motorem, benzin a uchvátila mě panoramatická střecha. PP s navi beru jako samozřejmost.
Subjektivně mě přijde jízdní komfort lepší u Opela, připadá mi, že Fordy obecně mají tvrdší nastavení podvozku, ale možná jsem zrovna trefil Forda s vylágrovaným podvozkem…
Díky za Vaše postřehy a připomínky…

Reklama

Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Re: Zafira B nebo S-Max?

Příspěvek od Marťasek » 09 čer 2012, 21:34

3 až 5tis měsíčně?? na benzín zapomeň pokud teda nechceš plyn... S takovým nájezdem se ti jedině vyplatí nafta
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504

Gorbo1

Příspěvek od Gorbo1 » 09 čer 2012, 21:37

Mozno spotrebu neriesi :)

Absinth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Absinth » 09 čer 2012, 21:40

No jasně na tyhle nájezdy je lepší ropák.

pane každý auto má svoje mouchy a neduhy jako třeba X16XEL žerou olej , Ztkovym motorum blbne elektronická škrtící klapka, atp, etc, kdoví co

Říká se: "Tam fordem zpátky vlakem" :?: Na opely toho je spousta.

Srovnej to třeba dle výbavy a komfortu a vzhledu. Vzhledem k tomu že má tvoje družka buben tak i na bezpečnost :D

Ty s tím autem budeš jezdit, tobě se musí líbit :)

Dalším faktorem je i cena a dostupnost ND

ono třeba malajsijská automobilka PROTON dělá třeba celkem zajímavý kopie mitsubischi (skoupila linku) ale sežeň si na to ND

Je to prostě i jistou úchylkou...víš že opel má tohle a tohle a tohle ale stejně si ho člověk koupí protože to je..OPEL ...

podobně to viděj asi i majitelé Alfa Romeo
Naposledy upravil(a) Absinth dne 09 čer 2012, 21:52, celkem upraveno 1 x.
http://www.eastwoodcarshow.cz - nezávislé recenze automobilů
ex.: ASTRA G, FORD PUMA, BMW E30
now: Rover 416 99´
work: Ford Transit 2.2

p.somik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p.somik » 09 čer 2012, 21:43

Kolegy má S-Max, je to moc pěkné auto, větší než Zafira, ale Opel je Opel :D
škoda jen že nejsou tyto levnější :http://www.auto.cz/opel-ecoflex-insigni ... -lpg-64435
Pokud ale jezdíš tolik, buď LPG, nebo Diesel 8)
ZAFIRA 1,8i 16V 2003 Z18XE, TC,AUT.KLIMA, PC,TEMPOMAT,LPG sekvenční BRC(od 63.000km)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)

Samothe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Samothe » 09 čer 2012, 21:55

páč chceš Béčko měl by jsi se regnout tady http://www.opel-astra-h.cz/forum/index. ... e6bd0d853b

green
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od green » 10 čer 2012, 13:38

Čus,
řeším teď něco podobnýho, dědek pomalu dosluhuje a Smax jsem měl taky v oku... Ale myslím, že 250tis.,- Kč za solidního SMaxa je málo, buď budeš muset něco přitlačit nebo koupit něco levnějšího.
Osobně, ač mám podobný nájezd km, bych asi naftu nechtěl, zastávám, pro někoho možná názor působící jak hadr na býka, že do auta patří benzin, na naftu jezdí bagry a plynem se topí :D
Prostorové uspořádání a celkový vzhled interieru mě u Smaxe přijde hezčí než u Zafiry B, velikost kufru se taky nedá srovnat, to je úplně jiná liga. Zkoušel jsem nacpat kočárek do Zafiry B, a ač se dá poskládat úúúplně do minima, víc než jednu tašku už bych tam nedal, SMax má v tomto výhodu...
Ale jak už tady někdo psal, Opel je Opel, takže tady na foru bude spíš každej pro Zafiru a myslím, že do těch 250tis,- Kč by se dal sehnat pěknej kousek...
A co se ještě týká toho interieru, panoramatické okno u Zafiry je MNOHEM hezčí než u SMaxe, navíc uprostřed jsou ještě odkládací schránky. Tuším, že ta střecha byla tenkrát za příplatek 46.000,-
...a pokud jde o palubku, dá se vylepšit např. tmavým panelem, kókni...
Teď jsem byl u RomanaK, měl tam moc pěknou stříbrnou Zafiru, se střechou a krutýma sedačkama, ty jsem v Zafiře ještě neviděl, paráda... Takže pokud se ptáš jestli Zafira B nebo SMax, za mě Zafira :lol:
Přílohy
panel
panel
panorama
panorama
"je lepší ztratit na silnici vteřinu, než ve vteřině život"
Opel Astra G, caravan, 1,6 16V, 74kW, 1998
na důchod: (o\_/o)
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic. ... 4032#84032

smart

Příspěvek od smart » 10 čer 2012, 20:56

Díky všem za reakce a názory.
Gorbo1: spotřebu samozřejmě řeším asi jako každej, kdybych neřešil, koupím rovnou novou Zafiru tourer :roll:
Otázkou zůstává "obsažnost" výbavy a jaké auto by se mi podařilo v té cenové relaci najít. Asi je fakt, že solidní S-Max ne zrovna v nějaké socverzi je finančně někde jinde.

HerryCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HerryCZ » 10 čer 2012, 21:09

Jeste bych mozna mel jednu vec proti Fordu. Kamos ma prave S-Maxe a cena dilu neni uplne zrovna optimalni. Vzhledem k tomu, ze hodlas kupovat jetinu, tak musis zohlednit i cenu dilu.
Obrázek

Obrázek

Opel Zafira 1,8 92kW (Z18XE) 2000 Edition-Obyvak na uteku
Skoda 100 (722)-Muj stary dobry verny pritel na ktereho nedam dopustit
Skoda Fabia Combi 1,4MPi-S ni uz to neni tak squleee jako s S100

adam09
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam09 » 10 čer 2012, 21:15

a v čem je cena dílů větší než u zafiry B ?
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]

PRODEJ moje coupe Z22SE

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981

Honz@
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honz@ » 10 čer 2012, 22:07

Co vim, tak se tyhle Fordí krasavci dost kradou...
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A

Petras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petras » 11 čer 2012, 16:07

Vedení firmy kde pracuje táta si koupilo Fordíky.. S-Max a Modeo smozřejmě že v plné palbě a musí je 1 - 2x týdně nabíjet.. Nevím, jestli je to tím že jsou tak prošpikovaný elektronikou nebo nějakou chybou. Ale asi je ta elektronika pořád v pohotovosti jelikož musí hlídat jestli se k autu nepřiblíží někdo se správným klíčem atd... A nejvíc nahouby na tom je že baterka je tak zakopaná v motorovém prostoru že aby se k ní člověk dostal tak musí rozebrat půl vzduchového potrubí a kdo ví co ještě..

Fordy jsou dobrý ale musí být made in USA :wink:

A že se vůbec ptáš Opel je Opel :wink: :mrgreen:
Opel Meriva A 1,4 16v Twinport
ex autíčko: Mazlik = Opel Astra G Caravan 1,8 16v Comfort

HonzP

Příspěvek od HonzP » 11 čer 2012, 16:49

Přiznám se, že záfu neznám :oops: , S-maxe si koupili příbuzní, ti mají dětí hromadu a jsou moc spokojení.
Pro mne je důležitá rovná nákladová plocha po vyjmutí zadních sedadel na spaní
C-max má podvozek z focuse, S-max tuším z mondea a ten podle mne nemá chybu (je trochu tvrdší, ale to je o osobních preferencích).

Takže S-max považuju za super nejen rodinnou káru, jenom musíš počítat s malým výběrem bazarových benzínů, nafťáků jsou mraky...
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE

tenor

Příspěvek od tenor » 11 čer 2012, 23:15

Hlavne nezabúdaj že ideš do väčšieho auta a to si pri benzíne vie pekne potiahnuť z nádrže. To neni Astrička ktorá vie chodit za 6l benzinu. Tam počítaj 8l .Doporučoval by som ti naftu. A pri 250tis. Kč by som uvažoval aj o novom aute. Ja som riešil tento problem cca pred dvomi mesiacmi.Nakoniec som kupil nove Berlingo v nafte a mam pokoj. Zatial naprostá spokojnosť. Ale ty máš asi väčšie nároky ;-)
Citroen Berlingo 1,6Hdi 68kw XTR r.v.2012
bývalka: Zafira 2.0DI 16V CDX r.2000 /Silver

milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh » 12 čer 2012, 11:38

Tenor: Za 250 berlingo v nafte? :wink:
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

Odpovědět