Otáčky motoru
Otáčky motoru
Lidi poraďte !
Pořídil jsem si Zafiru 1.8 s motorem X18XE1 a od začátku mám problém s otáčkami motoru při řazení rychlostí. Jedná se o to, že motor drží otáčky volnoběhu dobře, bez zátěže akceleruje bezchybně a otáčky klesají normálně. Problém je v tom, že při řazení respektive sešlápnutí spojky a současném uvolnění pedálu plynu dojde ke krátkodobému zvýšení otáček motoru přibližně o 300-400 otáček.Pokusy jako čištění škrtící klapky se minuly účinkem. S tímto jevem jsem se na různých diskusích nesetkal a tak budu vděčný za každou radu, nápad. Díky.
Jaryn583
Pořídil jsem si Zafiru 1.8 s motorem X18XE1 a od začátku mám problém s otáčkami motoru při řazení rychlostí. Jedná se o to, že motor drží otáčky volnoběhu dobře, bez zátěže akceleruje bezchybně a otáčky klesají normálně. Problém je v tom, že při řazení respektive sešlápnutí spojky a současném uvolnění pedálu plynu dojde ke krátkodobému zvýšení otáček motoru přibližně o 300-400 otáček.Pokusy jako čištění škrtící klapky se minuly účinkem. S tímto jevem jsem se na různých diskusích nesetkal a tak budu vděčný za každou radu, nápad. Díky.
Jaryn583
Opel Zafira CDX 1.8 16V - X18XE1 - LPG - Tempomat
Diagnostika: OP-COM v. 1.39 CZ
- Reklama
- p.somik
- Kontaktovat uživatele:
Re: Otáčky motoru
Poradil bych ti vyčistit krokový motorek volnoběhu, ale je zajímavé, že při volnoběhu to drží dobře. Ale pro jistotu bych vyčistil i jeho, případně EGR ventil
ZAFIRA 1,8i 16V 2003 Z18XE, TC,AUT.KLIMA, PC,TEMPOMAT,LPG sekvenční BRC(od 63.000km)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
3krtící klapku jsem vyčistil, EGR ventil zaslepil-stav stejný. Co dál, poraďte.
Mě to dělá taky a abych pravdu řekl, je mi to úplně jedno Stačí pustit plyn půl vteřiny před tím než zmáčknu spojku a je po problému. S volnoběhem potíže nemám a než abych to ještě zhoršil, to se v ničem raději vrtat nebudu
Subjektivně bych řekl že co do benzínu leju VIF tak se to zlepšilo, tzn. zvýšení otáček není tak velké jako dřív, ale taky to může být postupným seznamováním s vozem a jeho ovládáním...
A sry za nicneříkající odpověď
Subjektivně bych řekl že co do benzínu leju VIF tak se to zlepšilo, tzn. zvýšení otáček není tak velké jako dřív, ale taky to může být postupným seznamováním s vozem a jeho ovládáním...
A sry za nicneříkající odpověď
Astra Classic II Caravan 1.4 Z14XE, r.v. 2004
Přesně to samé dělá i mě. Jelikož si občas dopřávám trošičku sportovnější jízdu, tak mě to docela štve, ale nějak to neřeším no.
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
nepřidira se ti klapka ?
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Jak říkám, zatím jsem to nějak neřešil, ale určitě se na to podívám, jen mám pocit že zrovna u mýho motoru je ta klapka na docela nepraktickým místě, ale nevadí no.
Už jsem myslel, že jsem s s mou patálií osamocen. Zdá se, že jde o širší problém. Někomu to vadí , někomu to nevadí, ale mě to vadí kardinálně! Prostě když něco neběhá jak má, tak to mě tedy vytáčí. Jedno vím jistě. Že jde o zpožděnou reakci pedálu plynu(klapky) vůči spojce asi tak o půl vteřiny a tady je nutno hledat příčinu. Je možné i to jak uvedl jeden z předchozích pisatelů že je přidřená klapka nebo nedostatečný vratný pružinový tlak na návrat klapky(bowdenu). Co myslíte? Díky za rady.
Měl jsi klapku demontovanou? Jak silný nános tam byl? Resetoval jsi pak nastavení klapky?
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
Já se na tu klapku teprve chystám, jak bude čas tak ji vyčistím. A co myslíš tím resetovanim nastavení?
dovolím si otázku.Mohl by krokový motorek za nízké otáčky při volnoběhu?Mám otáčky tak 600 a řekl bych že by měli být normálně tak 750-800.Při těch šesti stech mi totiž na volnoběh problikává olej.Pokud je tedy zahřátej na provozku.Jakmile zvýším otáčky na 700+ tak problikávat přestane.Stejně 700+víš, je asi normál ne?! Díky
1,2 16V 48kW ,typ X12XE,rv 98.,nic extra ale moje :o)
Ja mam tiez problem s otackami.Ked idem napr cca 80km a vyradim rychlost tak otacky mam okolo 1000 az 1100.A ked spomalim uplne tak mam normalne tych 750.Cim to moze byt?
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
to je normalní to děla kazde auto i mě to děla. dokud auto jede a vyřadíš nebo zmačkneš spojku vždy si to drží o malinko vyší otačky pak kdyz zastaviš na 0km/h tak to spadne normalně na volnoběh.
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Takze je to normalne?Predtym som mal fobii a tohoto som si nevsimol.
ty zvíšené otáčky při vyřazení rychlosti jsou zvíšené kvůli servo řízení mám to taky tak.
a k těm otáčkám mě stačilo vyčistit klapku egr a značně se to zlepšilo a pak ještě krokový motorek a je pokoj, když toto uděláš odpoj baterku na cca 10min.
a k těm otáčkám mě stačilo vyčistit klapku egr a značně se to zlepšilo a pak ještě krokový motorek a je pokoj, když toto uděláš odpoj baterku na cca 10min.