špatny štart zafira
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: špatny štart zafira
Nemas zac, proste jsem to uz zazil, tak proc bych se nepodelil o zazitky. Jak jsem potreboval ja, taky mi poradili (tady na foru) a musim rict, ze skoro vzdy dobre.
- Reklama
-
Ahoj vsichni,mel jsem stejny problem jak tady popisujete,mam Zafiru 1,8 92kw 2000,zavada JE VE VAZE VZDUCHU,uz to mam vymeneny a je to OK.
Zdarec všichni. Měl jsme taky vadnou váhu vzduchu, ale zpočátku to vůbec tak nevypadalo. Já za mrazu nenastartoval vůbec( nakonec teda jo a to jsem mel auto doma jeden den) Tady jsou má postupná zjištění: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=22&t=19392
Opel Zafira 1.8 16V OPC paket
Ahoj všichni, tak u mě to asi bude od samého začátku Dennym avizovaná mechanická závada.Dnes přišla váha vzduchu a žádná změna.Takže, kola dolů, motor ven .
Ne tak doslova ,ale trochu práce a peněz to bude.Potom napíšu.Jen doufám ,že ....Miloš
Ne tak doslova ,ale trochu práce a peněz to bude.Potom napíšu.Jen doufám ,že ....Miloš
Zafira 1,8 r.v. 2000 stříbrná
Zdravím všechny.Došlo ke změně.Volal mě servisák,že auto jezdí.Přijela mu na dvůr Vectra/asi říkal že céčková/s 1.8l motorem.Vymontoval váhu vzduchu, dal do mého auta a auto běží OK ,diagnostika hlasí jen chybu zapalování ,po výměně snímače klikovky/myslím,že říkal klikovky/ vše OK.Vectra z mojí váhou hlásí chybu váhy vzduchu.
Pravděpodobně mu v KELLY dodali vadnou váhu,protože s ní to nejelo.
Kde je nejlepší koupit váhu.V té vectře je asi originál Siemens .Tu má v nabídce asi za 4500,-Kč Díky
Pravděpodobně mu v KELLY dodali vadnou váhu,protože s ní to nejelo.
Kde je nejlepší koupit váhu.V té vectře je asi originál Siemens .Tu má v nabídce asi za 4500,-Kč Díky
Zdravím všechny,dneska mohu ukončit svoji anabázi se studeným motorem.Za 2600/bez/ jsem přes kamaráda koupil váhu vzduchu HÜCO.
Auto běží jak má.Děkuji všem tady za pomoc.Miloš
Auto běží jak má.Děkuji všem tady za pomoc.Miloš
Zdarec,
tak jsem měl také problémy se startováním, otačky lítaly, auto netáhlo,
po výměně váhy vše OK , i spotřeba spadla dolů
chyby mi to hlásí (vyblikáním) 0100 + 0110 a taky 0340 - může to taky být tou váhou?
a vymažou se ty chyby samy, nebo jen přes diag?
tak jsem měl také problémy se startováním, otačky lítaly, auto netáhlo,
po výměně váhy vše OK , i spotřeba spadla dolů
chyby mi to hlásí (vyblikáním) 0100 + 0110 a taky 0340 - může to taky být tou váhou?
a vymažou se ty chyby samy, nebo jen přes diag?
-
- Kontaktovat uživatele:
0100 a 0110 jsem tu nekde cetl, ze je RJ.
0100 Nesprávný signál z měřiče průtoku vzduchu
0110 Čidlo teploty nasávaného vzduchu
0340 Nesprávný signál čidla vačkové hřídele
Čidlo vačkové hřídele můžu sehnat za 1580 značky simens.
Jinak mazat přes diag.
0340 Nesprávný signál čidla vačkové hřídele
Čidlo vačkové hřídele můžu sehnat za 1580 značky simens.
Jinak mazat přes diag.
Opel Astra G 1.6 16V 74kw Caravan Stříbrná 156.000Km, Diagnostika OP-COM
Škoda Felicie 1.6 60kw MPI Modrá Diagnostika VAG-COM
Škoda Felicie 1.6 60kw MPI Modrá Diagnostika VAG-COM
-
- Kontaktovat uživatele:
Jak mi zdechla RJ, tak mi to hlasilo taky neco o druhem potenciometru na skrtici klapce. A ejhle to byla RJ.
EDIT: Trochu mi trvalo nez jsem to nasel: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=35&t=18915
EDIT: Trochu mi trvalo nez jsem to nasel: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=35&t=18915
Ahoj všem,tak po roce a kousek mám opět tu samou závadu.Studený start = katastrofa.Otáčky nejdřív nahoru a pak pokles až téměř do zdechnutí.Většinou to i jednou až dvakrát zdechne.Na plyn to nereaguje.Když se to ohřeje tak pohoda a jako by nic.Myslel sem že zase odešla váha protože jsem posledně nekupoval novou.Tak sem sehnal přes inzerát za pár peněz váhu novou nepoužitou ale ne origo ale Starline.Když jsem jí tam dal tak se to chvíli asi týden tvářilo jako že OK i když si myslím že to nebylo úplně ono.No ale teď je to to samý,možná o trochu lepší,ale jen opravdu o malinko.Moc té váze starline nevěřím.Chyby se neobjevujou žádný.Když je motor teplý a běží na volnoběh a já odpojím váhu tak se vůbec nic nestane.Motor běží vesele dál a ani žádná chyba se neobjeví.Je to normální?Nemělo by to za chodu po odpojení váhy alespoň trochu reagovat?Můžete prosím někdo vyzkoušet a napsat co to po odpojení váhy dělá vám?Díky.
Zafira 1,8 16V 92kW Z18XE
Ahoj.Mám taky ten samej případ jako ty.Před rokem jsem koupil váhu z druhý ruky,kterou pán jen vyzkoušel.A už to houpe znovu .Když odpojím konektor,tak se taky nic nestane,jen se mi rozsvítí chybové autíčko na palubovce.Takže jdu schánět novou váhu.
No já když jí odpojím tak se nestane vůbec nic.Ani se mi nerozvítí žádná kontrolka.Ale chyba se zapíše.
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem po vytažení konektoru váhy ho zapoměl dát zpět a normálně auto nastartoval s tím, že se okamžitě zapsaly chyby
0111 Čidlo teploty nasávaného vzduchu
0170 Nesprávné složení směsi - směs příliš chudá nebo příliš bohatá
0111 Čidlo teploty nasávaného vzduchu
0170 Nesprávné složení směsi - směs příliš chudá nebo příliš bohatá
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
Ano,přesně tyhle tři chyby se zapíšou i mě když odpojím váhu.A když si to nastartoval tak tak jak to běželo na volnoběh?
Otáčky drželi tak jak normálně?
Otáčky drželi tak jak normálně?