Malý story + dotaz na ŘJ
Malý story + dotaz na ŘJ
Zdravím Vás přátelé Opeláci.
Za jiných okolností by se snad dalo napsat,Dobrý den.Dobrý ale bohužel není.
Právě jsme se vrátili z krásné dovolené v Chorvasku,která byla tak pěkná,až se něco pokazit prostě asi muselo.Bohužel to bylo auto...
Při rychlosti asi 125km/h na Chorvatské dálnici se mi rozsvítily kontrolky závady na autě a motor ztratil tah.Po sešlápnutí spojky sem zjistil,že motor úplně zhasl.Nešel nastartovat,tak mě napadlo,že snad zapalovací lišta,nebo palivové čerpadlo.Po přivolání asistenční služby asi po 2 hodinách přijela Chorvatská odtahová služba a z dálnice nás odtáhli do Zadaru.Vzhled města byl velice pochybný,tak jsme měli strach i o věci a sami o sebe.V místním servisu se nám neupravený mechanik v roztrhaných montérkách začal věnovat.Bohužel bylo pozdě,tak se auto nechalo na další den.Nakonec mechanik na nic nepřišel a poslal nás do servisu Opel.Tam přišli jen na to,že by to mohla být ŘJ.V tu chvíli se nám téměř zastavila krev,protože nová ŘJ v Chorvatsku by vyšla asi na 11000kn+práce a 3 dny čekání.V přepočtu asi 38000Kč.Byli jsme nucení v Chorvatsku dále pobýt.Nakonec jsme si sehnali odtah z česka,který nás za 17000Kč odtáhl.Včetně odtahu v Chorvatsku nás jenom záležitost s odtahem vyšla asi na 21000Kč.
Měla to být krásná dovolená za málo peněz a takhle se nám to vymstilo.Před rokem nám vyhořela chata,která nebyla pojištěná a teď do auta vrazíme snad 50000Kč...
Bohužel,stává se to.
Teď bych rád přešel k dotazu ohledně ŘJ.Nová by byla přiliš drahá a z autovraku mám strach ji kupovat.Dostalo se ke mě díky Opel fóru,že se dají tyto ŘJ poslat do Holandska asi za 10000Kč.
Proto žádám o rady a další informace o této variantě.Pokud máte někdo zkušenosti,prosím poraďte.
Je to Simtec 70 z Opelu Zafira 1,8 92kW,r.v. 2000..
Všem přeji hodně šťastně ujetých kilometrů a nikomu ani v nejhorším nepřeju to,co se stalo nám.
Děkuju za rady.
Za jiných okolností by se snad dalo napsat,Dobrý den.Dobrý ale bohužel není.
Právě jsme se vrátili z krásné dovolené v Chorvasku,která byla tak pěkná,až se něco pokazit prostě asi muselo.Bohužel to bylo auto...
Při rychlosti asi 125km/h na Chorvatské dálnici se mi rozsvítily kontrolky závady na autě a motor ztratil tah.Po sešlápnutí spojky sem zjistil,že motor úplně zhasl.Nešel nastartovat,tak mě napadlo,že snad zapalovací lišta,nebo palivové čerpadlo.Po přivolání asistenční služby asi po 2 hodinách přijela Chorvatská odtahová služba a z dálnice nás odtáhli do Zadaru.Vzhled města byl velice pochybný,tak jsme měli strach i o věci a sami o sebe.V místním servisu se nám neupravený mechanik v roztrhaných montérkách začal věnovat.Bohužel bylo pozdě,tak se auto nechalo na další den.Nakonec mechanik na nic nepřišel a poslal nás do servisu Opel.Tam přišli jen na to,že by to mohla být ŘJ.V tu chvíli se nám téměř zastavila krev,protože nová ŘJ v Chorvatsku by vyšla asi na 11000kn+práce a 3 dny čekání.V přepočtu asi 38000Kč.Byli jsme nucení v Chorvatsku dále pobýt.Nakonec jsme si sehnali odtah z česka,který nás za 17000Kč odtáhl.Včetně odtahu v Chorvatsku nás jenom záležitost s odtahem vyšla asi na 21000Kč.
Měla to být krásná dovolená za málo peněz a takhle se nám to vymstilo.Před rokem nám vyhořela chata,která nebyla pojištěná a teď do auta vrazíme snad 50000Kč...
Bohužel,stává se to.
Teď bych rád přešel k dotazu ohledně ŘJ.Nová by byla přiliš drahá a z autovraku mám strach ji kupovat.Dostalo se ke mě díky Opel fóru,že se dají tyto ŘJ poslat do Holandska asi za 10000Kč.
Proto žádám o rady a další informace o této variantě.Pokud máte někdo zkušenosti,prosím poraďte.
Je to Simtec 70 z Opelu Zafira 1,8 92kW,r.v. 2000..
Všem přeji hodně šťastně ujetých kilometrů a nikomu ani v nejhorším nepřeju to,co se stalo nám.
Děkuju za rady.
- Reklama
- Hribek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Malý story + dotaz na ŘJ
ŘJ na motor Z18XE tedy 1,8 92kw jsem si nechával mněnit přímo v oplu a tato ŘJ je asi nejlevnější ze všech ŘJ, cena bylo kolem 10-12 tis. za NOVOU!! nevím už přesně ale můžu se ti doma podívat do faktury. Posílat něco pochybného z NL za 10tis, nebo z vrakáče je určitě nesmysl.
Abych to uvedl na pravou míru,tak ty ŘJ se tam údajně posílají na opravu.Prý tam celou ŘJ přeletují a na opravu je záruka 2 roky.Psal to někdo na Opel fóru.
To plati pre X18XE1
ak ma tento motor tak mas 85kw
ak ma tento motor tak mas 85kw
Astra G 1.8 5dv ´03 Elegance -----> SAAB 9-3 SS ´09 1.8t
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
každopádně bych začal diagnostikou, potom se uvidí co s tím dál
tady máš odkaz na firmu spolupracující s těmi nizozemci http://www.autoakademie.cz/index.php/op ... lektroniky
co se týče motorů:
X18XE1 - 85 kW - výroba 3/1998-9/2000
Z18XE - 92 kW - výroba 10/2000-1/2007 dával se ještě i do Aster H a Zafir B, novější motor má označení Z18XER (ale to jen tak na okraj)
tady máš odkaz na firmu spolupracující s těmi nizozemci http://www.autoakademie.cz/index.php/op ... lektroniky
co se týče motorů:
X18XE1 - 85 kW - výroba 3/1998-9/2000
Z18XE - 92 kW - výroba 10/2000-1/2007 dával se ještě i do Aster H a Zafir B, novější motor má označení Z18XER (ale to jen tak na okraj)
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Už v Chorvatsku diagnostika psala,že je vadná ŘJ,nebo něco v tom smyslu.Chorvatsky opravdu neumím.
Auto je nyní odtaženo u známého v servisu,který se tím zaobírá,ale s největší pravděpodobností bude chyba v ŘJ.
Motor mám Z18XE - 92kW ..
Pokud by bylo možné sehnat novou levnou jednotku,byl bych pro.Jinak nejspíš sáhnu po variantě zaslání jednotky do Holandska.
Auto je nyní odtaženo u známého v servisu,který se tím zaobírá,ale s největší pravděpodobností bude chyba v ŘJ.
Motor mám Z18XE - 92kW ..
Pokud by bylo možné sehnat novou levnou jednotku,byl bych pro.Jinak nejspíš sáhnu po variantě zaslání jednotky do Holandska.
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
zkus ještě zavolat RomanoviK, třeba se nějak domluvíte
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Jednotku na Z18XE mám starší, nebo se dá sehnat i nová za 16.680,- Kč v Oplu + cena za naprogramování.
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
Ahojte, tak už i já jsem v klubu ŘJ X18XE1 . Potřeboval bych ujasnit pár věcí, než začnu podnikat opravu řj. Při jízdě se mi rozvítila kontrola diagnostiky motoru (oranžová), což se projevilo sníženým výkonem, a škubáním, ale auto pořád jelo i normálně startovalo. Jel jsem tedy hned na diagnostiku ke známému. Ten zjistil závadu P0505 - Porucha v obvodu/systému regulace otáček volnoběhu. Po dojezdu domů jsem prohlídnul všechny hadičky a kabely kolem škrtící klapky, která je mimo jiné čistá jak slovo boží, ale vše se zdá být v pořádku. Vše jsem dělal při odpojené baterce. Po nastartování oranžová furt svítila, otáčky párkrát vvyletěly a klesly a potom zhasla. Chtěl jsem to projet, ale asi po 500 m se zas rozvítila. Auto jsem nechal odstavené asi 2 dny a potom normálně nastartoval a jel asi 40 km aniž by se cokoliv rozvítilo. Až včera večer se při jízdě domu rozvitíla, auto zpomalilo, viz výše.
A teď se ptám: pokud se rozvítí oranž. kontrolka tak je v tuto chvíli chyba přítomna. Znamená to ale, že pokud nesvítí, tak je auto OK? Je mi jasné, že chyba zůstane v paměti závad. Pochopil bych, kdyby kontrolka svítila pořád, ale teď když někdy svítí potom zas nesvítí, nevím jestli to není nějaká pitomost za 5,50,- a nerad bych vyplázl 10 tis za opravu něčeho, co je funkční. Tady na fóru jsem vyčetl, že ta chyba má co do činění s řídící jednotkou, tak už se preventivně rozhlížím po nějaké opravě. Zatím jsem našel jen: www.ridicijednotky.cz - levnější, rychlejší, kratší záruka
www. autoakademie.cz. - dražší, delší doba opravy, delší záruka
Chtěl jsem se zeptat, těch co problém s řj už řešili, kde by bylo lepší to poslat, příp. zkušenosti. Díky duff74
A teď se ptám: pokud se rozvítí oranž. kontrolka tak je v tuto chvíli chyba přítomna. Znamená to ale, že pokud nesvítí, tak je auto OK? Je mi jasné, že chyba zůstane v paměti závad. Pochopil bych, kdyby kontrolka svítila pořád, ale teď když někdy svítí potom zas nesvítí, nevím jestli to není nějaká pitomost za 5,50,- a nerad bych vyplázl 10 tis za opravu něčeho, co je funkční. Tady na fóru jsem vyčetl, že ta chyba má co do činění s řídící jednotkou, tak už se preventivně rozhlížím po nějaké opravě. Zatím jsem našel jen: www.ridicijednotky.cz - levnější, rychlejší, kratší záruka
www. autoakademie.cz. - dražší, delší doba opravy, delší záruka
Chtěl jsem se zeptat, těch co problém s řj už řešili, kde by bylo lepší to poslat, příp. zkušenosti. Díky duff74
Opel Zafira 1,8 16V CDX, X18XE1
No nemusí to být jednotka, může to být třeba i váha vzduchu či jiná blbost, ale to chce diag. a pokud možno nasimulovat chybovou situaci a sledovat live data, co se jeví špatně.
END
Podezírám že chyba se projevuje nějakým vnějším vlivem. Nejsem odborník na řj, ale nejsem si jistý, jestli je její umístění tak blízko bloku to nejlepší.
Já jsem měl problém se studeným spojem v ŘJ, takže jsem jí opravil dle návodu:
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 1&start=15
Ale měl jsem tam přesně ty chyby, které jsou popisované.
Jinak před poruchou všechno v pořádku, potom se párkrát rozsvítila kontrolka, potom se rozsvěcela častěji, až nakonec svítila skoro pořád (po cca 2 měsících). Od opravy už je to rok a čtvrt a všechno v pořádku. Ale s tvojí chybou to může být cokoliv jiného.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 1&start=15
Ale měl jsem tam přesně ty chyby, které jsou popisované.
Jinak před poruchou všechno v pořádku, potom se párkrát rozsvítila kontrolka, potom se rozsvěcela častěji, až nakonec svítila skoro pořád (po cca 2 měsících). Od opravy už je to rok a čtvrt a všechno v pořádku. Ale s tvojí chybou to může být cokoliv jiného.
Astra G Caravan 1.8 16V r.v.98
Ten návod jsem četl, ale na konci se píše, že se to týká chyb 0100 a 0110 a to dle diagnostiky není můj případ. Já mám 0505. Každopádně zajdu na nějakou hloubkovou diagnostiku ať mi vyjedou všechno. Už mám vytištěný zakázkový list na opravu řj do autoakademie a tam je stějně potřeba výpis z diag. Nicméně kdyby se náááhodou zjistilo, že je v kopru váha vzduchu tak by to nebylo marné, protože ta je finančně trochu jinde.
Tyká se to i chyby 0505. Měl jsem to na té mojí plečce taky když ŘJ odešla...
Jo, že chyba 0505 signalizuje odešlou řj vím. Myslel jsem to tak, že ten návod od kolegy JO funguje jen při chybách 0100 a 0110, které ale nemám. Prvotní diag. mi vyhodila jen P 0505, ale v pondělí jdu na nějakou lepší do BOSCH servisu, tak uvidím co najdou