problém-nebo jen mráz?

Co nenajdete na fóru v sekcích Astra G, pravděpodobně to bude zde.
kimi

problém-nebo jen mráz?

Příspěvek od kimi » 27 led 2010, 18:56

Ty jo...dneska ráno u nás minus 20st, ale Zafča naskočila v pohodě..Když jsem ale chtěl jet odpoledne z práce domů, tak sice opět naskočila v pohodě, ale po pár metrech přestala táhnout, rozsvítila se kontrolka el. motoru a kontrolka ASR/ESP :( Když jsem zůstal stát na volnoběh, kolísaly otáčky mezi 1,5 až 3 tis.Pěkně nahoru dolu, celkem pravidelně.Pak jsem to chcíp, znovu nastartoval, a kontrolky svítili furt dál, auto vůbec, ale vůbec nereagovalo na sešlápnutí plynu (ani otáčky).Motor sice běžel, ale strašnej, takovej tupej zvuk...Chcíp sem, dal jsem cígo, pak znovu nastartoval a auto si pohodička naskočilo a jako by se nikdy nic nestalo, mne odvezlo domů :!: Myslíte že to může mít něco dočinění s tím mrazem?(odpoledne už bylo jen cca -7st.Nebo se mi opět něco sejří???
Zafira 1.8;16V,92kW- Elegance

Reklama

Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Re: problém-nebo jen mráz?

Příspěvek od Mike.S » 27 led 2010, 19:00

zkoušel sis vyblikat chybové kódy? já jsem dneska taky ráno nastartoval v poho (bylo -20), dojel jsem do práce (cca 9km) a z práce jsem odjížděl v 15:35 (bylo -12) a v pohodě, dělám to tak už 3. den a nic z toho co Tobě se mi neudálo :o
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

kimi

Příspěvek od kimi » 27 led 2010, 19:07

ne-e,,,a jakpa na to?to můžu sám nebo s tím někam musím?Mám opět celkem obavy..Minulej měsíc jsem měnil tu váhu za 6 tis..tak byhc nerad zase investoval :-((

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 27 led 2010, 19:38

ASR/ESP bych přikláněl tomu mrazu... Mě v těchto mrazech pravidelně svítí ABS do doby, než ujedu pár km 8)
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!

adam09
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam09 » 27 led 2010, 19:56

Mě ABS svítí asi tak 10s (ještě) po nastartování a airbagy občas taky
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]

PRODEJ moje coupe Z22SE

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981

Joska

Příspěvek od Joska » 27 led 2010, 20:00

no mě ABS jen zamrká,
ale Adame, teprve ted se mi znova ozvalo EGR, jak jsi mě mazal..tak ti nevím, asi to nebude zas až tak ztracený případ... 8)
na druhou stranu, ventyly klapu do rytmu...(o trochu déle než je mi milé, i policajti dnes u silnice (fakt nevím co provedli, že museli jít měřit) na mě čučeli, ale stačilo vymáčknout spoku, houpnout s otáčkama a klepání před nimi zmizelo...koukali kluci... :lol:
Astra von Barča 1,6 8ventilů-X16SZR
05.1998- Germany od 03.2006 v mé državě..

Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S » 27 led 2010, 21:58

kimi: tady máš návod jak na to: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=1&t=7042 a pokud to nepůjde, tak diagnostiku
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:

HerryCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HerryCZ » 27 led 2010, 22:00

Vzhledem k tomu, ze ma stejny motor jako ja, tak predpokladam, ze setjne pujde i blikani. Takze vypnout kontrolky, seslapnout brzdu a plyn zaroven a zapnout kontrolky (nestartovat). A pak uz jen sledovat na palubce blikani servisni kontrolky. Ale ta ti vyblika jen jednotku motoru.
Obrázek

Obrázek

Opel Zafira 1,8 92kW (Z18XE) 2000 Edition-Obyvak na uteku
Skoda 100 (722)-Muj stary dobry verny pritel na ktereho nedam dopustit
Skoda Fabia Combi 1,4MPi-S ni uz to neni tak squleee jako s S100

Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S » 27 led 2010, 22:05

vzhledem k tomu, že má stejný motor jako já, tak mu taky nemusí jít, jako mně :) :mrgreen:
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:

HerryCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HerryCZ » 27 led 2010, 22:22

Ty mas Holden :lol: :lol:
Obrázek

Obrázek

Opel Zafira 1,8 92kW (Z18XE) 2000 Edition-Obyvak na uteku
Skoda 100 (722)-Muj stary dobry verny pritel na ktereho nedam dopustit
Skoda Fabia Combi 1,4MPi-S ni uz to neni tak squleee jako s S100

Salám

Příspěvek od Salám » 28 led 2010, 06:41

kimi píše:.....Když jsem zůstal stát na volnoběh, kolísaly otáčky mezi 1,5 až 3 tis.Pěkně nahoru dolu, celkem pravidelně.Pak jsem to chcíp, znovu nastartoval, a kontrolky svítili furt dál, auto vůbec, ale vůbec nereagovalo na sešlápnutí plynu (ani otáčky)
Tohle se mi stálo teď před chvíli-ráno chcu jet do práce, nakopnu to..a vůbec otáčky nevyletěly jako obvykle na cca 1500, ale zůstaly u 1000 a s plynem jsem moh mačkat jak jsem chtěl a ani ťuk! :shock: jsem si řek pár slov začínajících na K.... a P... zdechl jsem to, obratem ruky zase nakopnul a naštěstí se to chytilo a dojel jsem ok.
Po zahřátí volnoběh kolísal 500-1000 tak, jak je v těchto mrazech u mně obvyklé..

Tuším že se mi něco v tym klunkru brzy zesere tak, že do té roboty raz nedojedu.. :roll:

kimi

Příspěvek od kimi » 28 led 2010, 09:49

Díky za rady chlapi,,,ještě dnes vyzkouším... a uvidíme...zatím jsem nenašel odvahu to dnes zkusit nastartovat...:-))Nač si kazit den, že.. :mrgreen:

Joska

Příspěvek od Joska » 28 led 2010, 09:53

já nevím, tak si naplánuj cestu někam do cukrárny manželce nebo přítelkyni pro zákusky...k ordinaci, nebo k VKVčkům jestli to ještě dávají...(ordinaci jo, už se na ni těším..jediné co má žena dovoleno.. :!: ) ale jít to jen natočit, to chce projet, ohřát...podrbat za světlama, to mají autínka rády... :lol:
Astra von Barča 1,6 8ventilů-X16SZR
05.1998- Germany od 03.2006 v mé državě..

Mojmec11
Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany

Příspěvek od Mojmec11 » 28 led 2010, 11:29

Zlatej XEL a pedál co fyzicky ovládá klapku,aspon je toho tam mín na pos*ání,i když občas na to nadávám,hlavně kvůli LPG a problému s volnoběhem.
A potřeba auto pochválit po pěkné jízdě,hlavně když si trošku cestou zařádíme.Ona to má ráda.Pohladit za světlama po kapotě při odchodu.Líbilo se mi to,hodná,čekej... A když nechytne hned napoprvé,tak nenadávat,špíš něco jako"ty mě zkoušíš? Ale notak naskoč,vím,že se na to těšíš" :lol: :lol: :lol:
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:

Majesty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majesty » 28 led 2010, 11:38

kimi píše:Ty jo...dneska ráno u nás minus 20st, ale Zafča naskočila v pohodě..Když jsem ale chtěl jet odpoledne z práce domů, tak sice opět naskočila v pohodě, ale po pár metrech přestala táhnout, rozsvítila se kontrolka el. motoru a kontrolka ASR/ESP :( Když jsem zůstal stát na volnoběh, kolísaly otáčky mezi 1,5 až 3 tis.Pěkně nahoru dolu, celkem pravidelně.Pak jsem to chcíp, znovu nastartoval, a kontrolky svítili furt dál, auto vůbec, ale vůbec nereagovalo na sešlápnutí plynu (ani otáčky).Motor sice běžel, ale strašnej, takovej tupej zvuk...Chcíp sem, dal jsem cígo, pak znovu nastartoval a auto si pohodička naskočilo a jako by se nikdy nic nestalo, mne odvezlo domů :!: Myslíte že to může mít něco dočinění s tím mrazem?(odpoledne už bylo jen cca -7st.Nebo se mi opět něco sejří???
V úpodstatě to samé se mi stalo loni v zimě asi třikrát, vždy, když byl velký mráz. Jinak vše normální. Pak to začalo dělat náhodně i v létě, náhodně se to začalo opakovat častějc a častějc a teď už od podzima to dělá každý start. Vždycky to po chvíli běží jak na 3 válce. Po dostatečném ohřátí to funguje bez problémů. Podle diagnostiky to hlásí nesprávný načtení údajů. Zkrátka to vyhodnotí jiný hodnoty než jsou uložený. První možnost byla chyba řídící jednotky, pak to taky hlásí špatnou komunikaci s jednotkou ABS a konečně to taky může mít co dočinění s klapkou. Už jsme s Pánem Trdlem koumali, ale zatim bezvýsledně, pokračování na jaře. Momentálně mám wintercar a autíko odpočívá v garáži.
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
Obrázek Obrázek O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/

Odpovědět