Tohle se mi stálo teď před chvíli-ráno chcu jet do práce, nakopnu to..a vůbec otáčky nevyletěly jako obvykle na cca 1500, ale zůstaly u 1000 a s plynem jsem moh mačkat jak jsem chtěl a ani ťuk!kimi píše:.....Když jsem zůstal stát na volnoběh, kolísaly otáčky mezi 1,5 až 3 tis.Pěkně nahoru dolu, celkem pravidelně.Pak jsem to chcíp, znovu nastartoval, a kontrolky svítili furt dál, auto vůbec, ale vůbec nereagovalo na sešlápnutí plynu (ani otáčky)
V úpodstatě to samé se mi stalo loni v zimě asi třikrát, vždy, když byl velký mráz. Jinak vše normální. Pak to začalo dělat náhodně i v létě, náhodně se to začalo opakovat častějc a častějc a teď už od podzima to dělá každý start. Vždycky to po chvíli běží jak na 3 válce. Po dostatečném ohřátí to funguje bez problémů. Podle diagnostiky to hlásí nesprávný načtení údajů. Zkrátka to vyhodnotí jiný hodnoty než jsou uložený. První možnost byla chyba řídící jednotky, pak to taky hlásí špatnou komunikaci s jednotkou ABS a konečně to taky může mít co dočinění s klapkou. Už jsme s Pánem Trdlem koumali, ale zatim bezvýsledně, pokračování na jaře. Momentálně mám wintercar a autíko odpočívá v garáži.kimi píše:Ty jo...dneska ráno u nás minus 20st, ale Zafča naskočila v pohodě..Když jsem ale chtěl jet odpoledne z práce domů, tak sice opět naskočila v pohodě, ale po pár metrech přestala táhnout, rozsvítila se kontrolka el. motoru a kontrolka ASR/ESPKdyž jsem zůstal stát na volnoběh, kolísaly otáčky mezi 1,5 až 3 tis.Pěkně nahoru dolu, celkem pravidelně.Pak jsem to chcíp, znovu nastartoval, a kontrolky svítili furt dál, auto vůbec, ale vůbec nereagovalo na sešlápnutí plynu (ani otáčky).Motor sice běžel, ale strašnej, takovej tupej zvuk...Chcíp sem, dal jsem cígo, pak znovu nastartoval a auto si pohodička naskočilo a jako by se nikdy nic nestalo, mne odvezlo domů
Myslíte že to může mít něco dočinění s tím mrazem?(odpoledne už bylo jen cca -7st.Nebo se mi opět něco sejří???
Naše další fóra: | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |