jak wam topi Zafir....

Co nenajdete na fóru v sekcích Astra G, pravděpodobně to bude zde.
aeon
Kontaktovat uživatele:

jak wam topi Zafir....

Příspěvek od aeon » 20 lis 2009, 20:36

zdravim chci se zeptat ohledne topeni v zafire a budiku....jak wam topi zafira ajak se wam pohybuje ručička na budiku na teplotu...me se ani nehne jen když delsi dobu stojim tak me vyskoci na 90.....cca,a ohlendne topeni----rekl bych ze to netopi moc.....dnes rano bylo -2,5 stupnu a aute bylo trochu teplo po cca 10km....co je v zafire za chladici kapalinu????a cim se da zmerit nemznouci smes.......muže to byl kapalinou že to moc netopi??????diky za info.....aeon

Reklama

MAX - CZ
Kontaktovat uživatele:

Re: jak wam topi Zafir....

Příspěvek od MAX - CZ » 20 lis 2009, 21:04

Pokud máš nafru, tak je to naprosto normální. Já bydlím na kopci a když jedu ráno do města, tak mi začne topit tak po 8-10km a ručička se skoro nezveden. Vyměnil jsem loni termostat (kompletně celý) a vůbec to nepomohlo. Elaboroval sem i s kartonem před chladičem :( a nic. Prostě je to takový trošku slabší místo. prostě to ber tak, že tam musíš stejným topením jako v Astruli vytopit skoro dvojnásobný prostor.
Hlavně mi vadí zamlžený a zamrzlý okna.
Už jsem uvažoval o nějakym nezávislym topení tak jak je třeba v VW Touran a pod.
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005

https://www.automilacek.cz

aeon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aeon » 20 lis 2009, 21:09

pravě že kamna nemam........ :arrow: 8) 1,8 16V 92kW,o kartonu taky uvažuju........

Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S » 20 lis 2009, 21:11

s ničím z toho co tady popisuje MAX jsem se u své Záfy nesetkal :o nevím co jsou to zamlžená okna a když už náhodou jo, pustím na chvilku klimu a je po mlze, nezávislé topení sice v autě mám, ale používám ho maximálně v zimě když jdeme bruslit na rybník, to je pak labůžo sednout si celý zmrzlý do vyhřátého autíčka :D
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

MAX - CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAX - CZ » 20 lis 2009, 21:20

Ty zamlžený okna jsem myslel jako ráno když do toho sedneš a dýcháš, tak se ti zamlží a když to holt ještě netopí, tak to je trochu prekérka.
Třeba v Touranu je to tak, že to topení funguje automaticky. Po startu se zapne topení, které rychleji ohřeje chladící kapalinu. Něco takovýho by myslím bylo plusem i kvůli snížení spotřeby. V Oplu jsem to zatím ještě neviděl. pokud to někdo máte, tak bych rád získal nějakou radu a silně uvažoval do domontování (pokud to teda jde).
U mě je fakt problém, že ráno z domu jedu cca 5 km furt z kopce a auto nemá nejmeší šanci se vůbec zahřát. :cry:

Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S » 20 lis 2009, 21:23

Aha, jo takto to funguje, tak to já mám trochu něco jiného. Mám nezávislé topení Webasto s manuálním ovládáním. Dá se to nastavit tak, že si odpoledne nastavím, že se to má za nějakých 10 h zapnout a ráno když k tomu dojdu tak je tam teplo, topí to max hoďku, pak se to automaticky vypne.
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:

MAX - CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAX - CZ » 20 lis 2009, 21:30

Jo WEBASTO, AIRTRONIC atd. znám, měl jsem ho v busu. Tohle je jen "automat", který jen pomáhá rychlejšímu ohřevu na provozní teplotu. Na netu (třeba v aukro se to dá běžně koupit cca za 9-19 tis.) Ale je to jen z VW, Audi a takových aut. nevím zda by to šlo domontit třeba právě do Zafiry. Hlavně co se týká elektroinstalace.

Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S » 20 lis 2009, 21:36

Hmm, tak to nevím, já už to koupil s tím a co jsem se díval na netu, tak se ten typ co mám já dal sehnat za nějakých 25t. A je to dělané jako univerzál, takže si myslím, že dodělat by to šlo, otázka jenom ta cena. Mrkni na www.webasto.cz, mají tam i ceník.
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:

aeon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aeon » 20 lis 2009, 21:38

halo.....poradite mi tu.....jestli je to ok nebo je nekde vada.......nejde mi o nezavisle topeni......diky,... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Stormy

Příspěvek od Stormy » 20 lis 2009, 21:54

Mně začíná taky topit po cca 5-10km (a to ještě nebyly žádné mrazy), ručička vyleze max na 85°C :(
Zafira Z18XE Elegance
LPG Obrázek

aeon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aeon » 20 lis 2009, 22:03

.co je v zafire za chladici kapalinu????a cim se da zmerit nemznouci smes.......muže to byl kapalinou že to moc netopi??????diky za info.....aeon :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :?: :?: :?:

Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S » 20 lis 2009, 22:18

aeon: sry, trochu jsem se nchal unést :oops:

chladící kapalinu si můžeš změřit hustoměrem, dá se koupit za nějakých 50,- Kč, ale nevím k čemu Ti to bude, protože tím zjistíš jenom to, do kolika stupňů ta kapalina vydrží nermzlá, v kapalině bych problém neviděl, spíš v termostatu, jak se Ti chová za jízdy, kolísá Ti teplota?
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:

HerryCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HerryCZ » 21 lis 2009, 07:53

Ja mam 1,8 16V 92kW Zafu a trva mi nez se zahreje kapalina, v lete cce 5km a ted na podzim tak okolo 10km. S tim zamlzovanim oken. Tak me se ty okna zamlzuji taky, ale kdyz mustim ventilator na max tak do chvile je uz videt a po tech 10km uz je vse pryc. Horsi to je se zadnimi okny, ty se asi jen tak neodmlzi.
Obrázek

Obrázek

Opel Zafira 1,8 92kW (Z18XE) 2000 Edition-Obyvak na uteku
Skoda 100 (722)-Muj stary dobry verny pritel na ktereho nedam dopustit
Skoda Fabia Combi 1,4MPi-S ni uz to neni tak squleee jako s S100

ANTIMON

Příspěvek od ANTIMON » 21 lis 2009, 13:17

[quote="aeon"]zdravim chci se zeptat ohledne topeni v zafire a budiku....jak wam topi zafira ajak se wam pohybuje ručička na budiku na teplotu...me se ani nehne jen když delsi dobu stojim tak me vyskoci na 90.....cca,a ohlendne topeni----rekl bych ze to netopi moc.....dnes rano bylo -2,5 stupnu a aute bylo trochu teplo po cca 10km.
Mohl by to být špatný termostat.Měl jsem to na zafiře taky.Když jsem jel ,byla ručička na nule a jak jsem stál delší dobu,ručička vyletěla na 85 C.Taky mi to blbě topilo.Po výměně termostatu pohoda.

m.z.

Příspěvek od m.z. » 21 lis 2009, 13:20

OPC topí po cca 2km jízdy,provozní teplotu na budíku mám asi po 8km při okolních asi 5st nad nulou.Nestěžuju si 8) Líbí se mi i rozvod vzduchu dozadu v tunelu a pod sedačkama,žádné mlžení.
miluju tyhle zkratky OPC, STI, S

Odpovědět