čidlo teploty
čidlo teploty
čau to jsem za se já mám jěště jeden problém a budu rád když mi někdo poradí.
Tak teda když mám hodně málo vlažný motor tak se někdy sepne žhavení na vteřinu a nastartuju v pohodě ,ale někdy se nesepne a nastaruju až na potřetí nebo na počtvrtý tak je to velká závada a co byto mohlo být dík moc za radu
jo už jsem tu četl o čidlu na teplotu který dává signal kdy sepnout žhavení ,víte někdo otom čidlu něco a je to možná moje závada.
Tak teda když mám hodně málo vlažný motor tak se někdy sepne žhavení na vteřinu a nastartuju v pohodě ,ale někdy se nesepne a nastaruju až na potřetí nebo na počtvrtý tak je to velká závada a co byto mohlo být dík moc za radu
jo už jsem tu četl o čidlu na teplotu který dává signal kdy sepnout žhavení ,víte někdo otom čidlu něco a je to možná moje závada.
Naposledy upravil(a) dada77 dne 15 bře 2009, 11:03, celkem upraveno 1 x.
ZAFIRA 2,0 DTI r.v.2000
- Reklama
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
Re: čidlo teploty
kdy naposledy jsi měnil žhavící svíčky?
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
no to mi kontroloval kolega před měsícem a byli v pohodě tak je možný že by odešla nějaká
ZAFIRA 2,0 DTI r.v.2000
Ne to určitě žhaviči neni.Jak to pak nastartuješ? S plynem nebo bez plynu. Jestli s plynem, tak ti asi padá nafta. Zkus to třeba postavit z konce a uvidíš.
Nebo např. tady byl nedávno podobný problém a vyřešeno: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=22&t=10967
Nebo např. tady byl nedávno podobný problém a vyřešeno: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=22&t=10967
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005
https://www.automilacek.cz
Tak jsem na ten odkaz koukal a nejsem si jistej jinak dík ,ale mě kouř z výfuku jde i při startování a když nenastartuju a pak když to chytne tak se vyvalí dost kouře až moc tak snad vám to napoví díkyMAX - CZ píše:Ne to určitě žhaviči neni.Jak to pak nastartuješ? S plynem nebo bez plynu. Jestli s plynem, tak ti asi padá nafta. Zkus to třeba postavit z konce a uvidíš.
ZAFIRA 2,0 DTI r.v.2000
Máš SZ dado77
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
tak jsem byl na diagnostice a nic vše v pořádku jen mi řekl technik že by to mohlo být včidle a také že nemusí ještě něco říkal o bohatosti směsi no nevím, neslyšel někdo u disela o tom díky za odpověd
ZAFIRA 2,0 DTI r.v.2000
........ vacšinou mám podobný problém ked natankujem "inú" naftu ako je moje osvedčená/Shell/ Skúšal som rozne značky,ale Shellka je bez problemu.......chytá na prvú šupu aj pri -15C /týmto netvrdím že neexistujú aj iné dobré značky,ale moja skusenost je takato/
Citroen Berlingo 1,6Hdi 68kw XTR r.v.2012
bývalka: Zafira 2.0DI 16V CDX r.2000 /Silver
bývalka: Zafira 2.0DI 16V CDX r.2000 /Silver
tankuju na omv tam maj dobrou naftu na zimu ,ale to problém u mě neřeší leju tam i adetivum doporučené tady z fora tak je to oněco lepší
necitujte poslední příspěvek!! Mike.S
necitujte poslední příspěvek!! Mike.S
ZAFIRA 2,0 DTI r.v.2000
Nevim co máš za motor, ale mam podobný problém a furt není úplně vyřešený. Když je mráz nažhavim a na drc, když je motor teplý taky na drc, ale jak je to mezi tak na 2x i 3x a oblak špatně spálené nafty. To aditivum tomu dost pomohlo, ale není to 100%ní.
Vyměněný žhaviče, úplně všechny filtry co šly, přepady, diagnostika čistá jako křišťálový zrcadlo (ověřeno v OVĚ - díky Dj.radim ), liju výhradně Shell nebo OMV + aditivum, olej žere přiměřeně po 8tis.km jsem dolil necelý litr. Taky nevim co s tim, ale jinak motor šlape výborně, takže nehodlám do toho víc drbat.
Vyměněný žhaviče, úplně všechny filtry co šly, přepady, diagnostika čistá jako křišťálový zrcadlo (ověřeno v OVĚ - díky Dj.radim ), liju výhradně Shell nebo OMV + aditivum, olej žere přiměřeně po 8tis.km jsem dolil necelý litr. Taky nevim co s tim, ale jinak motor šlape výborně, takže nehodlám do toho víc drbat.
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005
No mám stejný motor 2,0dti jenom ty vlažný starty jinak startuje na poprvé v zimě v poho a když je zahřátý tak ještě líp ,ale ted co jsem pochitil jinde že prý to můžou být tlaky ve válcích že když je zahřátý na těch třicet stupnů nežhaví a tlak není už tak velký aby se zahřáli písty dostatečně na první startování a došlo ke vznícení a tím k nastartování ,ale třeba právě na potřetí kdy dojde k potřebnému zahřátí,tím myslí autor článku tření pístu a tím ke vznícení nafty.Také to může být slabá baterie tím mysleli v ampérech více jak 680maper,protože se udajně při vlažném startu se strácí spousta energie,ale nevím já bych vsázel na studený ráno kdy je vše stuhle tak že tudle teori bych i já jako amatér vyloučil .No a pak ještě zkontrolovat a podotahovat celou polivovou soustavu a zkontrolovat palivoví filtr pokud byl nedávno měněný jo a lejt tam dost adetiv aby bylo cetanové číslo co největší aby ty starty byli co nej jednoduší, no to jsem se rozepsal ty nápady nejsou mí ,ale snad někomu pomůžou já se na něco podívám ten to týden a když tak dám vědet .JJJJJJJJJJO na diagnostice jsem byl taky a měl jsem to dobrý jak se psalo na vojně bez závad. Taky je divný že dneska bylo přes 10stupnů a mě to občas přižhavilo to starovalo jak po másle jindy se to neděje tak je to divný fakt nic nezbejvá než zkoušet.MAX - CZ píše:Nevim co máš za motor, ale mam podobný problém a furt není úplně vyřešený. Když je mráz nažhavim a na drc, když je motor teplý taky na drc, ale jak je to mezi tak na 2x i 3x a oblak špatně spálené nafty. To aditivum tomu dost pomohlo, ale není to 100%ní.
ZAFIRA 2,0 DTI r.v.2000
čau tak jsem nevydržel a zašel do bosch servis co je u nás ve městě a tak jsem vysolil 2200kč no´a oni mi seštelovali předstřik prý byl už roštelovaný a kontrolu na rozvodu tak jsem zvědavej tak dám vědět jestli to pomohlo na ty mí vlažný starty který mě trápěj
ZAFIRA 2,0 DTI r.v.2000
Nazdar, mam presne ten isty problem a ten isty motor 2.0 DTI. Dal som aj nove cidlo teploty a nic sa nezmenilo.
Kamarat co robi v Opli vravel ze tieto motory ani nezapinali zhavenie, ze vraj to je dane softom v ECU.
Tak som to poriesil jednoducho a to ze som si zapojil do kabíny prepinac, ktory som napojil na cidlo teploty motora a zapojil som mu do obvodu odpor. Cim je chladnejsie tak cidlo ma vecsiu hodnotu odporu a tak ked je vonku tak vlazne okolo 16 stupnov a nezapne mi zhavenie prepnem pred tym ako idem startovat tento prepinac. ECU si mysli ze je vonku 5 stupnov a zapne sa zhavenie potom len prepnem spet a startuje ako víno.
Neviem ake maju skusenosti s tymto problemom ostatny majitelia tychto motorov, ale myslim si ze nieco nieje v poriadku ked to nechce naskocit za tychto teplot bez zhavenia.
Dajte vediet ci sa vam zapne zhavenie pri teplote od 16 do 20 stupnov pri prvom starte a ci to naskoci na supa.
Dakujem
Kamarat co robi v Opli vravel ze tieto motory ani nezapinali zhavenie, ze vraj to je dane softom v ECU.
Tak som to poriesil jednoducho a to ze som si zapojil do kabíny prepinac, ktory som napojil na cidlo teploty motora a zapojil som mu do obvodu odpor. Cim je chladnejsie tak cidlo ma vecsiu hodnotu odporu a tak ked je vonku tak vlazne okolo 16 stupnov a nezapne mi zhavenie prepnem pred tym ako idem startovat tento prepinac. ECU si mysli ze je vonku 5 stupnov a zapne sa zhavenie potom len prepnem spet a startuje ako víno.
Neviem ake maju skusenosti s tymto problemom ostatny majitelia tychto motorov, ale myslim si ze nieco nieje v poriadku ked to nechce naskocit za tychto teplot bez zhavenia.
Dajte vediet ci sa vam zapne zhavenie pri teplote od 16 do 20 stupnov pri prvom starte a ci to naskoci na supa.
Dakujem
Opel Astra 2.0 DTI 74 kw caravan
tak jak jsem psal,ale bohužel nedal vědět vše vyřešeno byl to předstih a dotažení rozvodového řetězu startuje to jako pája na poprvý
ZAFIRA 2,0 DTI r.v.2000
Zdravim, takze aby som tomu dobre rozumel, tak aj ked to neprizhavi pri tej vlaznej teplote, tak uz to startuje bez problemov??
A problem bol v rozvodoch a predvstriku?? A ako sa nastavuje predvstrik na tychto motoroch?
Vcera som meral tlaky vo valcoch a cuduj sa svete nameral som o polovicu menej ako je napisane v knihe Ako na to.
Inac auto ide dobre, ale mam problem ze mi tlaci tlak spolu s olejom von cez víko ventilov a cez odvetranie do sania.
Myslím si ze asi bude problem niekde s netesnostou ventilov, alebo s rozvodom ako píses, kedze som nameral tlaky vo valcoch 11 barov a malo by byt okolo 25 barov. Inac rozdiely su len okolo 0,5 bar medzi valcami co by malo byt ok.
Nestretol sa niekto s tymto problemom???
A problem bol v rozvodoch a predvstriku?? A ako sa nastavuje predvstrik na tychto motoroch?
Vcera som meral tlaky vo valcoch a cuduj sa svete nameral som o polovicu menej ako je napisane v knihe Ako na to.
Inac auto ide dobre, ale mam problem ze mi tlaci tlak spolu s olejom von cez víko ventilov a cez odvetranie do sania.
Myslím si ze asi bude problem niekde s netesnostou ventilov, alebo s rozvodom ako píses, kedze som nameral tlaky vo valcoch 11 barov a malo by byt okolo 25 barov. Inac rozdiely su len okolo 0,5 bar medzi valcami co by malo byt ok.
Nestretol sa niekto s tymto problemom???
Opel Astra 2.0 DTI 74 kw caravan