Problém s motorem Z20LET-Problem odstranen
Problém s motorem Z20LET-Problem odstranen
Problem odstranenZdravím všechny. Mám následující problém s motorem v Zafiře. Motor jede normálně dokud se nezahřeje pak při trochu prudší akceleraci začne škubata po chvíli se rozsvíti kontrolka která hlásí poruchu při které může dojít k poškození katalyzátoru. Vypadá to že při prudší akceleraci začínají vynechávat 1-2 válce. Když jde auto do tahu jen lehce tak se nic neděje. Byl jsem na 2x na diagnostice a nezjistili vůbec nic. Netušíte někdo co by to mohlo být? Na volnoběh jde auto hladce, žádné problémy. I starty jsou v pořádku, jen to škubání při akceleraci.
Naposledy upravil(a) krromm dne 18 čer 2009, 16:22, celkem upraveno 1 x.
Zafira OPC, VW Corrado G60 USA
- Reklama
- Avantgarde
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém s motorem Z20LET
ahoj
Muze to byt i prkotina. Mrkni na pretlakovy ventil paliva, ktery je pripevneny k boxu vzduchoveho filtru, ta podtlakova hadicka, ktera z nej vede muze byt vypadla.
Petr
Muze to byt i prkotina. Mrkni na pretlakovy ventil paliva, ktery je pripevneny k boxu vzduchoveho filtru, ta podtlakova hadicka, ktera z nej vede muze byt vypadla.
Petr
Na ten ventil jsem se díval a vše vypadá že je v pořádku.
Tipnul bych to na zapalovací lištu.
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
což elektrika by to mohla klidně být. Za kolik se dá sehnat ta lišta? Máte někdo přehled?
Tak uz to dela i kdyz auto stoji a je zahrate. Kdyz pomalu seslapnu plynovy pedal tak je vse OK, ale jak ho seslapnu rychleji zacne vynechavat 1 valec. Jeste by me zajimalo co je v plastove krabicce za motorem. Rekl bych nejake relatka. Je cerna a nahore jsou obdelniky s cislama. Mam pocit 1-6. Zda se mi ze odtamtud vychazi nejaky smradek jako by se neco palilo.
-
- Kontaktovat uživatele:
ta krabicka su poistky v motore , a pozri ci ti neodisla vaha vzduchu aj ked si myslim ze taky vplyv by ta vaha mat nemala, a skus pozriet sviecky ci su v poriadku
myslel jsem krabicka vedle pojistek nalevo. Aspon tak to mam v Zafire. Jsou na ni obdelniky s cislama 1-8. Tu vahu vzduchu nevim jak zkontrolovat. Auto bylo minuly tyden 2x na diagnostice. Pokazde v jine firme a pokazde bylo vse v poradku. Ani jedno chybove hlaseni.
Tak to zatim vypada na tu zapalovaci listu. Dnes jsem byl v servisu a rekli mi ze je to nejcastejsi pricina. Tak ji necham vymenit a uvidim.
Tak auto znovu funguje. Byla to ta zapalovaci lista. Nechal jsem sice v servisu 320 Euro, alo auto je OK.