To je možný. Nebo třeba v r.v.Frydex píše:Možná je rozdíl v HB a Combi...
Denní svícení
Re: Denní svícení
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
- Reklama
Vidím, že to není u všech stejné.
Já jsem právě vylezl z mé Záfy. Vše platí, jak jsem psal výše. Budíky na přístrojovce a středovej panel jsou mrtvé. Šťáva však teče do podsvícení el. ovladačů oken a zrcátek. Moc velkou úsporu energie bych v zapojení modulu asi nespatřoval. Navíc při pootočení klíče do první polohy se mi automaticky rozsvítí parkovačky. Ty jsou v tuto chvíli napájeny z baterie. Bo ne?? Ovšem ten kdo rozsvěcuje světla manuálním otočením ovladače, určitě světla zapíná, až když mu běží motor a to funguje dobíjení. Bo ne? Nehledě na to, že když chci dětem v autě v současném mrazivém počasí někde na parkingu u supermarketu přitopit, tak bych při tom taky nemusel svítit. Co je však důležité si uvědomit. Věcička se nazývá Modul automatického spínání světel - a k tomu má také sloužit. Pro mne je dnes důležité, že nemusím myslet na to, jestli mám nebo nemám rozsvíceno a rodině to ušetří prašule za pokuty + body. Čaues
Já jsem právě vylezl z mé Záfy. Vše platí, jak jsem psal výše. Budíky na přístrojovce a středovej panel jsou mrtvé. Šťáva však teče do podsvícení el. ovladačů oken a zrcátek. Moc velkou úsporu energie bych v zapojení modulu asi nespatřoval. Navíc při pootočení klíče do první polohy se mi automaticky rozsvítí parkovačky. Ty jsou v tuto chvíli napájeny z baterie. Bo ne?? Ovšem ten kdo rozsvěcuje světla manuálním otočením ovladače, určitě světla zapíná, až když mu běží motor a to funguje dobíjení. Bo ne? Nehledě na to, že když chci dětem v autě v současném mrazivém počasí někde na parkingu u supermarketu přitopit, tak bych při tom taky nemusel svítit. Co je však důležité si uvědomit. Věcička se nazývá Modul automatického spínání světel - a k tomu má také sloužit. Pro mne je dnes důležité, že nemusím myslet na to, jestli mám nebo nemám rozsvíceno a rodině to ušetří prašule za pokuty + body. Čaues
Naposledy upravil(a) rom dne 24 úno 2009, 07:58, celkem upraveno 1 x.
A nemohlo by to byť tým problémom s popraskanou izoláciou drátov v gumovej priechodke do 5tych dverí? Malý skratík...
Osvetlenie ŠPZ je u určitých modelových rokoch napájané od pravého obrysového svetla. Pre overenie skús vybrať poistku F2.7 a obrysové svetlo a osvetlenie ŠPZ by malo zhasnúť.
ŠPZ nesvieti len u prvých modelových rokoch.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
A je to venkuArwy píše:Osvetlenie ŠPZ je u určitých modelových rokoch napájané od pravého obrysového svetla. Pre overenie skús vybrať poistku F2.7 a obrysové svetlo a osvetlenie ŠPZ by malo zhasnúť.
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
O.k. Arwy, ani to zkoušet nebudu. Nevidím v tom podstatu. Hlavně že škrtnu a svítím.Arwy píše:Osvetlenie ŠPZ je u určitých modelových rokoch napájané od pravého obrysového svetla. Pre overenie skús vybrať poistku F2.7 a obrysové svetlo a osvetlenie ŠPZ by malo zhasnúť.
Měl bych takový dotaz. Protože mam Záfu od Talošů, tak tam nemam přípravu pro ten modul, ani zapojení do pojistkovky, takže tato varianta pro mě nepřipadá v úvahu. Ale kdybych koupil "denní světla" LED, jde to nějak zapojit tak aby se mi to rozsvítilo s otočením klíčku? Prostě abych na to nemusel mít další vypínač (nechci kvůli tomu vrtat do palubky)? O elektrice vim jen že kope
, takže bych asi pak stejně někoho požádal o zapojení. ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005
https://www.automilacek.cz
Já mám taky Astru od Talošů, a konektor tam byl.MAX - CZ píše:Protože mam Záfu od Talošů, tak tam nemam přípravu pro ten modul, ani zapojení do pojistkovky,
-
- Kontaktovat uživatele:
U těch lepších LED světel pro denní svícení je modul, který to rozsvěcuje po nastartování, už součástí balení... Pak už stačí někoho blbého, který ti to zapojí.. ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
![Obrázek](http://img86.imageshack.us/img86/3903/dieselinsidezj7.jpg)
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Jak píše Frydex záleží na ceně světel. Některé sety se s modulem opravdu neprodávají. Viděl jsem dvaatřicetidiodovku ideální do masky pro naše Záfy(i s homologací). Moc by Záfě slušela. Taky mám nutkání jí pořídit, ale nebyla s modulem. Fotku někde vykopu, pak ji dodám i cenu uvedu.Frydex píše:U těch lepších LED světel pro denní svícení je modul, který to rozsvěcuje po nastartování, už součástí balení... Pak už stačí někoho blbého, který ti to zapojí..
Tak mrkol som do schém a MR 1999-2001 ŠPZ nesvieti a od MR 2002 by mala svietiť aj ŠPZ.rom píše:O.k. Arwy, ani to zkoušet nebudu. Nevidím v tom podstatu. Hlavně že škrtnu a svítím.Arwy píše:Osvetlenie ŠPZ je u určitých modelových rokoch napájané od pravého obrysového svetla. Pre overenie skús vybrať poistku F2.7 a obrysové svetlo a osvetlenie ŠPZ by malo zhasnúť.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Sice jsem zatím nenašel ty s 32 ledkama, ale i 28 je dobrých. Cena 1.850,-- Kč. Kdoví, jestli jsem si těch 32 kdysi nezapamatoval špatně.MAX - CZ píše:Měl bych takový dotaz. Protože mam Záfu od Talošů, tak tam nemam přípravu pro ten modul, ani zapojení do pojistkovky, takže tato varianta pro mě nepřipadá v úvahu. Ale kdybych koupil "denní světla" LED, jde to nějak zapojit tak aby se mi to rozsvítilo s otočením klíčku? Prostě abych na to nemusel mít další vypínač (nechci kvůli tomu vrtat do palubky)? O elektrice vim jen že kope, takže bych asi pak stejně někoho požádal o zapojení.
Odkaz např. zde: http://auto-doplnky.com/eshop/svetla-os ... clg02.html
Jinak - problematika s denním svícením LEDkama se již na fóru též řešila.
odmazán duplicitní příspěvek a odkaz upraven jako odkaz
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Měl jsem to rozdělaný několikrát, a hledal jsem i v pojistkovce a opravdu nic.APiK píše:Já mám taky Astru od Talošů, a konektor tam byl.MAX - CZ píše:Protože mam Záfu od Talošů, tak tam nemam přípravu pro ten modul, ani zapojení do pojistkovky,
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
Jinak díky všem za ty tipy.
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005
Ahoj Apík, dnes doobeda som hladal ten konektor den. svietenia asi 5 min. od spodu od pedálov a nič som zatial nenahmatal.APiK píše:Já mám taky Astru od Talošů, a konektor tam byl.MAX - CZ píše:Protože mam Záfu od Talošů, tak tam nemam přípravu pro ten modul, ani zapojení do pojistkovky,
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
![Surprised :o](./images/smilies/icon_surprised.gif)
Astra G, Y20DTL /60kW/r.v.99
Jakoby na kabelovém svazku za pojistkovou skříní. Bývá omotán černou páskou ke svazku. Nejlepší je opravdu sundat dekl nad pedály a rukou jít po kabelovém svazku směrem nahoru k pojistkové skříni. Ruka zhruba po loket a je tam (anebo taky třeba není). Já ho taky nenašel hned napoprvé. Z fotky to zřejmé není, protože to prostě nejde vyfotit - foceno poslepu mobilem zastrčeným kamsi asi na 10tý pokusEddy píše:Ahoj Apík, dnes doobeda som hladal ten konektor den. svietenia asi 5 min. od spodu od pedálov a nič som zatial nenahmatal.APiK píše:Já mám taky Astru od Talošů, a konektor tam byl.MAX - CZ píše:Protože mam Záfu od Talošů, tak tam nemam přípravu pro ten modul, ani zapojení do pojistkovky,Na tej Tvojej fotke je asi v ktorom mieste ten konektor, s toho obrázku sa to nedá určiť.
Diky !
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)