Zasek kľúča
Zasek kľúča
Zdravím.Dnes keď som šiel z práce a snažil som sa naštartovať mal som celkom nemilé prekvapenie.Mal som zaseknutý kľúč a šlo s ním otočiť len do polovice(do polohy 1).Trochu som s tým bojoval ale nakoniec som kľúčom tlačil akoby silnejšie dnu a zároveň som ho otáčal do polohy dva.Potom to už šlo v pohode a ja som naštartoval.Otázka ale znie čo teraz s tým?Nemôže sa mi časom kľúč zaseknúť úplne?Nemal by som vymeniť vložku zámku kým sa dá kľučom otáčať nakoľko mám dojem,že sa dá vložka vytiahnúť len vtedy keď je kľúč pootočený?Koľko by tá vložka mohla stáť.Alebo by možno pomohlo skúsiť to rozobrať a niečím premazať.Fakt neviem.Ach ach.Dík za rady
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Zaseknout se to může, stalo se nám to kdysi na starý Omeze A, tak nám to žlutí andělé udělali dočasně než se koupila spínačka na startování zahnutým šroubovákem
Každopádně když mi to u Vectry začlo jít kapku stuha, tak jsem tam dal WD 40 a pomohlo to. Stříknul jsem trošku na klíč a lehounce (spíš aby to teklo než stříkalo nebo štětcem jsem to dal kolem toho zámku jak se to otáčí). Pomohlo.
Každopádně když mi to u Vectry začlo jít kapku stuha, tak jsem tam dal WD 40 a pomohlo to. Stříknul jsem trošku na klíč a lehounce (spíš aby to teklo než stříkalo nebo štětcem jsem to dal kolem toho zámku jak se to otáčí). Pomohlo.
Opel Vectra B sedan 1,8 16V, 190 000km
auto klima, BC, vše v el., alarm + plná spokojenost
auto klima, BC, vše v el., alarm + plná spokojenost
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
no, obecně se říká, že do zámku by neměl přijít olej, ale tuha, takže si zkus na klíč nastrouhat trošku tuhy a zasuň ho do spínačky, několikrát s ním otoč, případně to zopakuj, v autě jsem to teda ještě nezkoušel, ale na FABku i bezpečnostní zámky to zatím fungovalo
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........