Zafira - oprava kabelů zadních L a P dveří.
- riddick2663
- Kontaktovat uživatele:
Zafira - oprava kabelů zadních L a P dveří.
Zdravím Zafiráci,
včera jsem provedl opravu kabelů zadních L a P dveří. Už se tu o tom asi psalo, ale rozhodl jsem se podělit o můj příběh a někomu tím třeba ušetřit trápení. Abych začal od začátku ... Chvilku po koupi auta jsem vyměnil baterku a zanedlouho zjistil, že mi nejdou vzadu stahovat okna. (Při koupi šlo vše) Ovládádat šli jen z předu a nesvítilo ani podsvícení zadních ovladačů. Resp. levé okno nefungovalo vůbec a pravé jen zpředu. Byla zima a tak nebyla příležitost něco někde šťourat a nakonec, jezdím vpředu že?
Na jaře se stalo to, že jsem okno vzadu u sebe vytahoval a spolujezdec vzadu ho chtěl dát dolů. Inu další supr vychytávka Oplu(dle schémat neošetřeno) ... došlo ke zkratu a v ovladači u mě vyhořela cesta od dětské pojisty. Pěkný smrádek. Okno se stáhlo a nešlo nahoru. Nakonec vyjelo při zamčení auta. Inu dal jsem se do měření, opravil cestu v ovladači a vyměnil zadní ovladače, které byly oba vyhořené, jak jsem posléze zjistil. Na vrakovišti jsem koupil nové, vše zapojil ale okna stejně nereagovala. Když jsem vložil pojistu, napřed mi praskla. Druhá už byla v pořádku, ale ... uběhlo asi 5 vteřin a zadní levé okno sjelo samovolně dulů ... ejhle. Na povely nereagovalo. Z motoru jsem vyndal tišťák a po odcvakání pár plastů zjistil ze se spekly kontakty v relátku. Inu očistil jsem, ale speklo se znova. Začal jsem jemně propadat panice a problematice jaksi nerozumět. Všechny teorie padly. Až do předvčerejška ...
Týden předtím jsem zjistil, že se mi nezamkly zadní levé dveře. Předevčírem jsem sundal tapec, uchopil měřák a naměřil zamikací napětí 12V a odmikací pouhých 1.5V. Ejhle. Pro jistotu jsem změřil i pravé dveře - 12V a 12V. Kde je problém bylo jasné a první kde mi zrak spočinul, byla právě průchodka mezi dveřmi. Odkryl jsem a nestačil se divit ... cca 7 drátů z 10 bylo přelámáno a oholeno. Navzájem se zkratovaly logicky a to včetně + a - které jsou 3krát tlustčí než ostatní. Opravdu nečekané. Na pravé straně to bylo to samé v bledě modré. V rychlosti a vzhledek k možnostem sídlištního parkovište, jsem jen v rychlosti zaizoloval a přetrhlé dráty spojil. Kdo by to řekl ... centrál začal makat a s ním i zadní okna
Takže pokud někdo řešíte snad podobný problém, nebo jen chcete klidně spát ... doporučuji se do průchodek mrknout. Konektor jde lehce rozebrat, kabely zkrátit, rezerva je poměrně velká. Dají se nahradit konce kabelů a pohodlně zacvakat do konektoru. Ty jsem neměl, ale určitě je budou mít třeba v StuAlarmu. Tak jsem zvolil jinou variantu, ale snad stejně dobrou. Dal jsem to dohromady cca za 3 hodinky i s opravou ovladačů a relé ve stahovačce a to s velkou pomocí mého kamaráda Martina, kterému tímto velmi děkuji. Bez jeho vychytávek z DP by to určitě nedopadlo tak skvěle.
Přikládám fotky, mrkněte na to, snad pomůžou Zdravím všechny Zafiráky.
včera jsem provedl opravu kabelů zadních L a P dveří. Už se tu o tom asi psalo, ale rozhodl jsem se podělit o můj příběh a někomu tím třeba ušetřit trápení. Abych začal od začátku ... Chvilku po koupi auta jsem vyměnil baterku a zanedlouho zjistil, že mi nejdou vzadu stahovat okna. (Při koupi šlo vše) Ovládádat šli jen z předu a nesvítilo ani podsvícení zadních ovladačů. Resp. levé okno nefungovalo vůbec a pravé jen zpředu. Byla zima a tak nebyla příležitost něco někde šťourat a nakonec, jezdím vpředu že?
Na jaře se stalo to, že jsem okno vzadu u sebe vytahoval a spolujezdec vzadu ho chtěl dát dolů. Inu další supr vychytávka Oplu(dle schémat neošetřeno) ... došlo ke zkratu a v ovladači u mě vyhořela cesta od dětské pojisty. Pěkný smrádek. Okno se stáhlo a nešlo nahoru. Nakonec vyjelo při zamčení auta. Inu dal jsem se do měření, opravil cestu v ovladači a vyměnil zadní ovladače, které byly oba vyhořené, jak jsem posléze zjistil. Na vrakovišti jsem koupil nové, vše zapojil ale okna stejně nereagovala. Když jsem vložil pojistu, napřed mi praskla. Druhá už byla v pořádku, ale ... uběhlo asi 5 vteřin a zadní levé okno sjelo samovolně dulů ... ejhle. Na povely nereagovalo. Z motoru jsem vyndal tišťák a po odcvakání pár plastů zjistil ze se spekly kontakty v relátku. Inu očistil jsem, ale speklo se znova. Začal jsem jemně propadat panice a problematice jaksi nerozumět. Všechny teorie padly. Až do předvčerejška ...
Týden předtím jsem zjistil, že se mi nezamkly zadní levé dveře. Předevčírem jsem sundal tapec, uchopil měřák a naměřil zamikací napětí 12V a odmikací pouhých 1.5V. Ejhle. Pro jistotu jsem změřil i pravé dveře - 12V a 12V. Kde je problém bylo jasné a první kde mi zrak spočinul, byla právě průchodka mezi dveřmi. Odkryl jsem a nestačil se divit ... cca 7 drátů z 10 bylo přelámáno a oholeno. Navzájem se zkratovaly logicky a to včetně + a - které jsou 3krát tlustčí než ostatní. Opravdu nečekané. Na pravé straně to bylo to samé v bledě modré. V rychlosti a vzhledek k možnostem sídlištního parkovište, jsem jen v rychlosti zaizoloval a přetrhlé dráty spojil. Kdo by to řekl ... centrál začal makat a s ním i zadní okna
Takže pokud někdo řešíte snad podobný problém, nebo jen chcete klidně spát ... doporučuji se do průchodek mrknout. Konektor jde lehce rozebrat, kabely zkrátit, rezerva je poměrně velká. Dají se nahradit konce kabelů a pohodlně zacvakat do konektoru. Ty jsem neměl, ale určitě je budou mít třeba v StuAlarmu. Tak jsem zvolil jinou variantu, ale snad stejně dobrou. Dal jsem to dohromady cca za 3 hodinky i s opravou ovladačů a relé ve stahovačce a to s velkou pomocí mého kamaráda Martina, kterému tímto velmi děkuji. Bez jeho vychytávek z DP by to určitě nedopadlo tak skvěle.
Přikládám fotky, mrkněte na to, snad pomůžou Zdravím všechny Zafiráky.
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zafira - oprava kabelů zadních L a P dveří.
Jj kamarade, nejsi sam, ja tohle martyrium podstoupil taky. A ja mel kabely dokonce sprelamane. Jinak rozebiral jsi konektor co vede ridicovi do dveri, tam je to teprve pakarna, 40 dratu. Tak at ti to slouzi.
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
njn co k tomu dodat, snad jenom to, že je to bolest Astra i Zafir, taky jsem si tím prošel, i když jsem to podchytil relativně včas, přestalo mi fungovat jenom PZ okno, někdy šlo, někdy ne, pak jsem se na to mrkl s Trdlem u Joela a bylo to jasné každopádně Ti přeju, ať Ti to vydží dalších aspoň 10 let
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
- riddick2663
- Kontaktovat uživatele:
Aj, Herry ty mě děsíš Takže zahřívací kolo a hurá do dalšího levelu? No když jsem tady začal hledat příčinu špatných oken, nikde jsem na to moc nenarazil, jen zmínky, tak jsem se podělil. No tak já mrknu ještě na ten předek, ať nejsem třeba v zimě nemile překvapen. A radši i na páté dveře
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja mel predni OK a pate taky, ale prej ty pate byvaji taky prezvykane.
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
jj, tam se to umí taky zpřelámat, je to ta levá průchodka, taky jsem to už opravoval
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
taky problém s dráty v průchodkách já to opravoval tak té doufám že to dá na chvíli pokoj tak hodně zdaru a co nejméně polámaných kabelů
ZAFIRA 2,0 DTI r.v.2000
Ahojík, tak když si to tu pročítám, jelikož mám stejný problém zadní okna nejdou otvírat a dveře na centrál taky nefungujou, no tak nevím jak to zvládnu ( jsem žena ) , tak si u toho auta budu připadat asi dosti trapně, jelikož rozumím jen vaření, uklízení atd. Tak jak to psal kolega na hoře riddick2663, tak to se do těch kabelů nejspíš zamotám, a nebo to udělám tak, že mi nepůjde vůbec nic. No ale vidím to až na jaro, teď raději nic zkoušet nebudu nebo-li se znám asi bych skončila někde kde nemám. Přeji všem šikulům mnoho úspěchu
-
- Kontaktovat uživatele:
Mno ja bych to moc neodkladal, at se ti nestane neco zleho. Preci jen tam vedou kabely s napajecim napetim a dva jsou silove. V nejhorsim to muze zacit horet.
Zdravim ja som absolvoval opravu uz dokonca viac krat a u obydvoch dverii , poslednu variantu a zatial najlepsiu - teda dufam - predlzenie vsetkych kablov v prechodke zhruba o 5cm tym padom ich tolko nespanuje ani sa tolko neohybaju ! dufam ze to uz vydrzi.Klasicke pajovanie roztrhnutych kablov vyriesilo problem na par mesiacov a potom zase klasika nejde okno - repro - zamikanie .....
vela zdaru pri opravach...
vela zdaru pri opravach...
Jsem nový majitel Zafiry a už mám problém.Nezkontroloval jsem si zadní okna a repro.Ty průchodky se tam pěkně lámou.Nejde mi ale vycvaknout ten konektor abych se na to podíval.a kde co mám rozdělat taky nevím.Ještě bych potřeboval zjistit jaká je tlouška kabelů. abych si je sehnal než to budu rozebírat
Opel Zafira 1.8 X18XE
Tak jsem to preci je šel zkusit.Přestalo pršet.Konektor se podařilo vytáhnout stáhnul jsem tu gumovou přechodku a zatím jsem vytáhnul jeden přetrženej kabel.Dál jsem nepokračoval.Až si zeženu potřebný věci. Dokonce i na světýlko v interiéru se mi podařilo najít vypínač Ale za forum jsem rád že je tady plno dobrých rad a návodů.
Opel Zafira 1.8 X18XE
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
jestli si dobře pamatuju tak jsou tam 3 tloušťky kabelů, ale už nevím jaké, neměřil jsem je, jen jsem je měnil, tatík je elektrikář takže se doma nějaký ten kus kabelu najde
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
To já doma taky něco najdu.Jen potřebuju rozebrat ten konektor abych si došel do elektra pro nový konce .Jen ještě nevím jak to vede dál do toho sloupku
Opel Zafira 1.8 X18XE
Mám ještě prozbu. nemůžu nikde na netu sehnat ty konektory v tom samci co jsou na obr. nahoře abych vyměnil všechny kablíky.U nás v elektru maj dovču a nevím jestli to budou mít.Nechce se mi to nějak bastlit.
Opel Zafira 1.8 X18XE