Palivomer(ručička+pc)
Palivomer(ručička+pc)
Dnes mojej žene zdochla Zafira a ukázala sa kontrolka chyba motora.Nedalo sa naštartovať.Keď som sa na to išiel pozrieť ja,tiež sa mi nepodarilo naštartovať.Palivomer ukazoval skoro na minimum,ale na pc mi ukazovalo dojazd 21 Km.Tak som sa spoliehal na techniku a hľadal chybu inde.Ale nič okrem benzínu ma nenapadalo.Nechal som sa odtiahnuť na benzínku a dal za dve stovky benzín.A zrazu na štvrtý pokus to chytilo.Síce ako škodovka na 3 valce ale išlo.Za chvíľku všetko OK.Ale po natankovaní sa dojazd na pc nezmenil a stále ukazoval 21 Km.A ručička vybehla až skoro na štvrť nádrže Tak som na cca 10 min. odpojil baterku a čakal.Po pripojení sa všetko opravilo.Ručička ukázala tesne nad červené a pc 79 Km.
STRETOL SA NIEKTO S NIEČIM TAKÝMTO?NEVIETE PREČO MI TO ZLE UKÁZALO? DÍK za info
Opel Zafira 1.9 CDTI Z19DTH 150 koni/ chip 176 koni 387 Nm
Opel Zafira 1.8 16v X18XE1 Elegance
- Reklama
Musím se přidat. Vyjíždět nádrž skoro úplně není moc dobrý kůli nečistotám co jsou v nádrži. Ta druhá odchilka PC je způsobena natankováním malého množství benzínu. Je to docela běžný jev, hlavně u nových aut ( oplů ), třeba u vectry jsem musel natankovat za 500,- aby to PC zaznamenal a ručička se alespoň trošku zvedla. A stává se to většinou právě když je opravdu dojezd pod 100km. Jo jo prostě to chce stále plnou.
OPEL ASTRA G Coupé 1,8i 16V r.v. 2005
( PRODÁM )
( PRODÁM )
Já sem spíš popisoval ten případ po natankování. Ta první varianta že PC psalo dojezd ještě 21km a benzín už nebyl je fakt divnej.Charlie píše:No jo, ale když budu mít stále plnou, tak nepotřebuju pal. PC, a už vůbec né dojezd, protože pak to neplní svoji funkci a je to zbytečné, když to má takhle kecat a od 100km psát bludy.
OPEL ASTRA G Coupé 1,8i 16V r.v. 2005
( PRODÁM )
( PRODÁM )
-
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem si minulý týden namontoval MID a zdá se všecko šlape v pohodě. Jen mám dotaz, kolik se dá přibližně ujet KM, když se rozsvítí hladové oko. Na palubním PC mi píše 80Km, což se mi zdá trochu moc. Ještě počkám až se rozbliká, kolik bude psát. Jak to ukazuje vám ??
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Re: Palivomer(ručička+pc)
Ja uz bych nikdy 100% neveril, co rika elektronika ... kdyz jsem si koupil navigaci, tak jsem prijel na krizovatku a jako absolutni zelenac jsem na pokyn "Rechts abbiegen" proste odbocil vpravo, aniz by me moc zajimalo, ze tam byla cervena. Proste jsem jen udelal to, co mi rekli )fanuc píše:Dnes mojej žene zdochla Zafira a ukázala sa kontrolka chyba motora.Nedalo sa naštartovať.Keď som sa na to išiel pozrieť ja,tiež sa mi nepodarilo naštartovať.Palivomer ukazoval skoro na minimum,ale na pc mi ukazovalo dojazd 21 Km.Tak som sa spoliehal na techniku a hľadal chybu inde.Ale nič okrem benzínu ma nenapadalo.Nechal som sa odtiahnuť na benzínku a dal za dve stovky benzín.A zrazu na štvrtý pokus to chytilo.Síce ako škodovka na 3 valce ale išlo.Za chvíľku všetko OK.Ale po natankovaní sa dojazd na pc nezmenil a stále ukazoval 21 Km.A ručička vybehla až skoro na štvrť nádrže Tak som na cca 10 min. odpojil baterku a čakal.Po pripojení sa všetko opravilo.Ručička ukázala tesne nad červené a pc 79 Km.
Astru 1,8 jsem vyjel take az na sucho, ukazovalo to jeste 33 km dojezd. Ikdyz slo jen o zlozvyk z octavie, tam clovek dojel na hladove oko jeste 100km,u opla mi to prijde max. 50km a dost.
U me se rozsviti pri ca 70 - 80 km a blika pod 50 km. Pod 40 km od jiste doby uz nikdy nejezdim )
Opel Astra G hatchback, r.v. 2001, 5dv., 1,8 16V - 92 kW - Z18E1
To že sa vybehala nádrž až do sucha bola náhoda.Ale stalo sa a dosť ma to prekvapilo,lebo som sa na ten pc spoliehal(teda moja žena).A neni to nejaké "nezdravé" napríklad pre katalizátor,keď to išlo do sucha a hlavne ten štart na tri valce?
To sweet:Niesom si istý,ale myslím si že čerpadlo ťahá stále z dna nádrže.Alebo nie?
To sweet:Niesom si istý,ale myslím si že čerpadlo ťahá stále z dna nádrže.Alebo nie?
Opel Zafira 1.9 CDTI Z19DTH 150 koni/ chip 176 koni 387 Nm